|
ادامه درخشش طارمی در پرتغال
مهدی طارمی در حالی بار دیگر ستاره اول تیمش بود که در دقیقه 88 و زمانی که پورتو 2 بر یک مقابل حریفش عقب بود، پاس گل تیمش را ارسال کرد تا بازی به وقتهای اضافی برود. طارمی در دقیقه 115 گل چهارم تیمش را نیز وارد دروازه حریف کرد تا پورتو با نتیجه 4 بر 2 مقابل حریف خود در جام حذفی به پیروزی برسد.
ارسال به دوستان
در ستایش گلمحمدی که فوتبال را روی اصولش بازی کرد اما تاوان گل نزدنهای تیمش را داد
اصولی مثل یحیی
مهدی طاهرخانی: درباره داربی 94 چگونه میشود نوشت که هم حقیقت را گفته باشیم و هم از جاده انصاف خارج نشویم؟ سوال اول: چرا استقلال در چند داربی اخیر خیلی سریع به گل میرسد؟ از فرهاد مجیدی تا محمود فکری. ربط دادنش به شانس و اقبال سادهانگارانه است. مربیان استقلال میدانند نباید برابر قرمزها کار را تدافعی شروع کرد اما اینکه خیلی سریع به گل میرسند رابطه مستقیمی با وضعیت تدافعی پرسپولیس در جناح راست دارد و در این سو مهدی قائدی سبک وزن، با پاهایی قوسیشکل، قامتی کوتاه و کوهی از خلاقیت حاضر است. از این رو یحیی قید مهدی شیری (بدترین بازیکن داربی قبل که در همان نیمه نخست تعویض شد) را زد و به سیامک نعمتی ماموریت خاصی داد. البته قرار شد به تناوب کمال و وحید امیری به کمک او بیایند. آنها همه حواسشان به قائدی بود ولی یادشان رفت مطهری استاد شوتهای ناگهانی است. این بار نوبت کمال بود که با اعتماد به نفس، قصد پاس به مدافعان خودی را داشت یا شاید هم میخواست دالانی از بین پاهای مطهری باز کند تا در تلگرام و اینستاگرام مدتها همه با لایی زدن کمال فخر بفروشند و کری بخوانند. هر چه بود، ارسلان توپ را قاپید و از آنجایی که کنعانیزادگان از ترس دریبلخوری محال است همانند شجاع با سرعت خودش را به سوی توپ پرتاب کند، مطهری شوت زد و مابقی فقط نگریستند! کنعانی هم فیگور همیشگی را در عرض گرفت تا شاید توپ به او بخورد؛ شایدی که تا امروز شدنی نشده. این همان چیزی بود که فکری انتظارش را میکشید؛ گل اول را میزنیم؛ تیم را به عقب میبریم و با سرعت قائدی و ارسلان در ضدحملات نسخه قرمزها را میپیچیم. در بسیاری از بازیهای فصل قبل نساجی و این فصل استقلال شاهد عملیاتی شدن این تاکتیک بودیم. اما این را یحیی میدانست. از این رو خبری از بازی احساسی و جلوکشیدن بیپشتوانه نبود. پرسپولیس با وجود عقب افتادن، همان فوتبالی را ارائه داد که برانکو بنیان گذاشته بود و یحیی تثبیتکنندهاش.
***
* تنها اشتباه تیم خسته و تاوان سنگین آن
برسیم به صحنه گل دوم. پرسپولیس که ۲ هفته قبل برابر ذوبآهن نیمه دوم وحشتناکی را سپری کرده بود و بازی برده را با تساوی تاخت زد، میدانست سزای عقب کشیدن چقدر گزاف است. از این رو همان فوتبال پر از پاس و تحرک را تا دقیقه 90 پیاده کرد اما در حالی که حریف 4 تعویض کرده بود، یحیی با مشورت مطهری گفت لازم نیست تعویض کنم. این تنها اشتباه بزرگ او بود. بله، شانس در فوتبال دخیل است اما این ما هستیم که مهرهها را به گونهای میچینیم که همانند تور آماده شکار کوچکترین شانسی باشند.
به صحنه گل دوم آبیها توجه کنید. پرسپولیس دقیقه 93 همچنان رو به بالا بازی میکرد. توپ در میانه میدان به رمضانی، تنها بازیکن تعویضی پرسپولیس که به جای عبدی مصدوم به زمین آمده بود رسید. آرمان توپ را صحیح به احمد داد. نوراللهی آن را به پهلوان رساند و قرار بود با پاسکاریهای متوالی، هم زمان باقیمانده را تلف کنند و هم موقعیت گل بسازند اما پهلوان آنقدر خسته بود که به سادگی توپ را از دست داد. او خسته بود اما به سمت شیخ که صاحب توپ شده بود دوید، حتی نای تکل و درگیری با دیاباته را نداشت تا اجازه تدارک یک حمله را به حریف ندهد. پهلوان خسته وقتی توپ به وریا رسید باز هم همچون یک شبح نیمهجان به سمت وریا رفت ولی مشخص بود هیچ توانی برای گرفتن توپ ندارد. مهمترین کار پرسپولیس در 2 دقیقه پایانی فقط یک چیز بود؛ اجازه ارسال توپ به وریا ندهند و در مرحله بعد مراقب قائدی باشند، آن هم با ۲ بازیکن. وحید امیری ماموریت داشت در آن دقایق به کمک سیامک بیاید ولی وحید که به اشتباه میگویند هرگز خسته نمیشود فقط میانه زمین خودی دست به کمر در حال رویت سیامک بود. وریا توپ را ارسال میکند. در اینجا وظیفه هافبک دفاعی است که با قطع توپ مانع موقعیتسازی برای حریف شود. کمال کجاست؟ او هم خسته با فاصله چندمتری کنار فرشید اسماعیلی تازهنفس ایستاده است. در اینجا کنعانیزادگان مردد است توپ را قطع کند یا نه. دیر تصمیم میگیرد و فرشید اسماعیلی با هوش بالا بدون هیچ مکثی تنها موقعیت طلایی تیمش را در آخرین دقیقه بازی طراحی میکند. به عقبتر بازگردیم. پهلوان روی زانوهایش راه میرود و در ۳ موقعیت حتی قادر به خطا کردن نیست. کمال وظیفه اصلیاش را فراموش کرده و هیچ کاری به فرشید ندارد و معلوم نیست در چند متری او چه چیزی را پوشش داده است. سیامک نعمتی مانده و مهمترین بازیکن استقلال. پرسپولیس گل را همانجا خورد، جایی که سیامک قبل از رسیدن توپ به قائدی به اشتباه سمت راست نیمخیز میشود. روی پای تکیهگاه خود است که شماره 10 آبیها همان یک کار همیشه تکراری را انجام میدهد. یعنی به سمت راستش متمایل میشود. سیامک تنها، میبیند کاری از دستش برنمیآید یک تکل بسیار خطرناک دوپا میرود که اگر قائدی میخواست پنالتی بگیرد براحتی با کوبیدن خودش به سیامک آن را میگرفت اما او که براحتی از پاهای سیامک گریخته ضربه نمیزد. نکته تأملانگیز بازی اینجاست. 5 پرسپولیسی درون باکس 18 هستند و در آن سو 5 استقلالی هم حضور دارند! باورکردنی نیست! قائدی که یک بار سر توپ زده بود فرصت داشت براحتی شیخ را صاحب موقعیت گل کند، چرا که کنعانیزادگان او را رها کرده بود اما وقتی قصد ضربهزنی کرد باز هم شاهد نوع دفاع غلط کنعانیزادگان بودیم. او به جای آنکه خود و بدنش را مستقیم به سمت قائدی پرتاب کند تا احتمال برخورد توپ با خود را بالا ببرد (کاری که بارها راموس انجام داده و موفقیتآمیز بوده است)، فقط بدنش در عرض باز ماند و پاهایش هم همچنین. توپ از میان پاهای کنعانیزادگان رد میشود. لک هیچ شباهتی به سوپرمن بازیهای قبل ندارد، او که به اشتباه چند متر جلو آمده جهت توپ را اشتباه حدس میزند و وقتی میخواهد با پا بگیرد مثل کنعانیزادگان براحتی لایی میخورد. آخرین سنگر دروازه پرسپولیس هم سیدجلال است که هر چه تلاش میکند... شاید یکصدم ثانیه دیرتر به توپ میرسد و این نقطه پایان بازی است؛ روی بیرحم فوتبال تمامقد خودنمایی میکند.
یحیی شوکزده است و مبهوت. نوراللهی هم میداند که تا پایان عمر نامش با داربی 94 در اذهان تتو شده است.
نمره یحیی با وجود 90 دقیقه برتری محض دیگر 20 نیست. میپرسید چرا؟ حالا فیلم را به عقب برگردانید. به دقیقه 88 برگردیم. تصور کنید عالیشاه و شیری جای امیری و پهلوان به زمین میآمدند. حالا به دقیقه 93 بازگردیم. آیا آن توپ باز هم گل میشد؟ شاید آری و شاید هم خیر اما نه به آن راحتی.
یحیی 3 داربی متوالی را نمیبرد و باید دلیل اصلی را در جزئیات به ظاهر بیاهمیت جستوجو کرد. بله! در فوتبال هیچ قانونی برای پیشبینی قطعی وجود ندارد اما وقتی 5 ثانیه تنها 5 ثانیه برای قائدی کافی باشد که براحتی از سد نعمتی و کنعانیزادگان بگذرد، آن وقت مقصر کسی است که این 5 ثانیه را به او هدیه میدهد. تصور کنید در آن لحظه شیری تازهنفس کنار سیامک بود. تصور کنید عالیشاه یا مهدیخانی با قدرت روی پای شیخ و وریا تکل میزدند. یا یک تعویض دیگر در پشت 18 قدم با همه توان مانع رسیدن توپ به فرشید میشد. فوت آخر در مربیگری بعضی وقتها همین تعویضهای طلایی است، مخصوصا در داربی. بدونشک روزی نوبت یحیی میشود که مزد برتری و شجاعت تحسینبرانگیزش را بگیرد اما آن روز فرا نمیرسد مگر اینکه او هنر تعویض و تزریق نفس در داربی را فرا بگیرد.
***
چگونه نمره 20 یحیی از بین رفت؟
بازگردیم به قصه یحیی. نترسید، زیادی هم نترسید. بشمارید استقلال بعد و قبل از دریافت گل دوم چند موقعیت گل ایجاد کرد؟ تا دقیقه 90 تقریبا صفر. اما در این سو...
تا اینجای کار باید نمره 20 را به یحیی داد و عدد مردودی را به بازیکنان خودخواهش. اما سوال اساسی این است: چگونه استقلال، تیمی که قادر به خلق موقعیت نصفه و نیمه هم نبود در آخرین دقیقه به گل رسید؟ بدشانسی؟ نبوغ قائدی؟ بیرحمی فوتبال؟ حقیقتا باید چه چیزی درباره آن نوشت؟ تیمی که بعد از گل دوم، دستکم ۳ بار تا آستانه گل سوم رفت و گل نزد، تیمی که یک گل عقب بود و بسیار شلخته و در هم گسیخته نمیتوانست حتی یک موقعیت معمولی بسازد چگونه ناگهان یک گل آفساید زد و سپس یک گل صحیح؟ انصاف را باید رعایت کرد. درباره یحیی از شجاعتش نوشتیم و از اینکه اگر یکی از آن موقعیتها گل میشد هیچکس قادر به کوچکترین انتقادی از او نبود. اما این همه واقعیت نیست. حالا که تیمت آن گلها را نزده، تو چه چیزی داری که خدای فوتبال تنبیهت نکند؟ این همان فوت کوزهگری برانکو بود؛ مردی که تیمش بعید بود در بازیهای بزرگ در دقایق آخر گل بخورد. مراد تخریب یحیی و قیاسش با برانکو نیست. اما قطعا یک اشکالی در کار وجود دارد که تیم او حالا در دقایق آخر براحتی گل میخورد. در داربی حذفی خورد. برابر ذوبآهن ۲ هفته قبل خورد. اگر واکنش عالی لک نبود مقابل سپاهان هم تا آستانه خوردن آن گل تیم نابودکن پیش رفت و در داربی باز هم خورد. فرض بر اینکه نوراللهی همه توپها را گل کرده بود و قرمزها مثلا 4 بر یک پیش بودند اما چرا باید در دقیقه 93 گل بخورند؟ اگر امروز به این مهم پرداخته نشود تردید نکنید یحیی تایم این بار به ضرر قرمزها در بسیاری از بازیها تکرار میشود و آن وقت دیگر علاوه بر مسائل فنی باید پای رواندرمانگر هم به رختکن باز شود.
***
احمدنور، سلطان فرصتسوزی
از نادری و غلامی تا مرادمند اینها نوبتی اشتباه کردند تا درعرض 15 دقیقه بازی 2 بر یک به سود سرخها شود. قصه اصلی تازه از اینجا شروع شد. یحیی که دیده بود فکری با عقب کشاندن تیمش چگونه مجازات شد، هرگز دستور عقبنشینی نداد. اما یک تیم در داربی مگر صاحب چند موقعیت ویژه میشود که یک بازیکن اجازه داشته باشد به تنهایی چندین موقعیت عالی را از دست بدهد؟ صحبت از نوراللهی است؛ هافبک تدافعی که بعد از داستان فینال آسیا و آن پنالتی در عطش جبران مافات با گلزنی است بهطوری که وقتی ضربه سیامک نعمتی در قائمشهر در آخرین ثانیه با پای او برخورد کرد و داور عوض سیامک نام نوراللهی را به عنوان گلزن درج کرد، با حالتی خشمگینانه و برافروخته برابر هواداران منتقد ایستاد و آنها را دعوت به سکوت کرد. پرسپولیس آن روز مقابل نساجی برنده نشد، چون او چندین موقعیت خوب را هدر داد. قصه سقوط در آنجا کلید خورد. ناخواسته یک بار سنگین را روی دوشش گذاشت. هافبکی که پیش از این گلزن نشان داده بود حالا به واسطه همان فشار کاذب خودساخته و خودخواسته، از باز کردن دروازه بدون دروازهبان هم عاجز است. آنقدر برای گلزنی در داربی عطش داشت که حواسش نبود این بار سنگین چگونه نابودش میکند. کلید بازی مهمترین صحنه مسابقه که میتوانست تکلیف را یکسره کند توسط او خلق و نابود شد. روی تیزهوشی و جاگیری خوب خودش را با مظاهری تک به تک کرد. درست 14 سال قبل در همین پلان مرحوم اولادی با یک چیپ زیبا دروازه رحمتی را گشود اما نوراللهی که خودش را آماده شادی میکرد، ناباورانه طوری ضربه زد که اگر مظاهری هم مقابلش نبود توپ جایی در چارچوب نداشت. گل سوم میتوانست دالانی تاریخی باشد برای یک پیروزی پرگل دیگر؛ روزی که میتوانست تا چندین دهه در ذهن همه بماند. اما نوراللهی با چند اشتباه، تاریخ را بهگونه دیگری رقم زد. بدون شک تا چند دهه دیگر هواداران پرسپولیس نام او را با داربی 94 به یاد خواهند آورد و چه عذابی بزرگتر از این برای یکی از بهترینهای دهه 90 پرسپولیس؟ این درس عبرتی است برای سایرین که هرگز هیس حواله هوادار ندهند و نگویند من خوبم و شما در فهمش عاجز.
ارسال به دوستان
اخبار
استراماچونی سرمربی تیم قعرنشین لیگ ایتالیا میشود؟
سرمربی اسبق تیم فوتبال استقلال گزینه هدایت تیم کروتونه است که در حال حاضر در قعر جدول لیگ ایتالیا قرار دارد. به گزارش مهر، تیم فوتبال کروتونه در پایان هفته هفدهم سری آ ایتالیا، با ۱۲ باخت، ۲ برد و ۳ تساوی در قعر جدول لیگ این کشور قرار گرفته است. طبق اعلام سایت کالچو مرکاتوی ایتالیا، «جیووانی استروپا» سرمربی تیم کروتونه در آستانه اخراج از این تیم است و باخت در بازی بعدی ممکن است منجر به برکناری او شود. کالچو مرکاتو از «لئوناردو سمپلیچی» و «آندرهآ استراماچونی» به عنوان ۲ گزینه باشگاه کروتونه به جای استروپا یاد کرده است. استراماچونی که آخرین بار در تیم استقلال سرمربیگری کرده بود، اخیرا در یک مصاحبه رادیویی در ایتالیا گفته بود اولویتش برای بازگشت به کار مربیگری، تیمهای ایتالیایی است.
***
۳ پرسپولیسی نامزد بهترین بازیکن لیگ قهرمانان
کنفدراسیون فوتبال آسیا نامزدهای بهترین بازیکن سال ۲۰۲۰ لیگ قهرمانان را اعلام کرد. به گزارش ایسنا، کنفدراسیون فوتبال آسیا با کمک هواداران بهترین بازیکن سال ۲۰۲۰ لیگ قهرمانان را اعلام میکند و بر این اساس ۶۰ درصد رای نهایی را هواداران خواهند داد. در این سال اولسان کرهجنوبی با برتری برابر پرسپولیس توانست قهرمان لیگ قهرمانان شود. کنفدراسیون فوتبال آسیا ۱۵ نامزد بهترین بازیکن لیگ قهرمانان را اعلام کرده است که ۳ بازیکن از تیم پرسپولیس در این فهرست حضور دارند. البته از این جمع شجاع خلیلزاده و بشار رسن پرسپولیس را ترک کردهاند ولی در ردهبندی برترین بازیکن سال به عنوان بازیکن پرسپولیس حضور دارند.
* نامزدهای بهترین بازیکن سال لیگ قهرمانان آسیا
کیم مین وو/ سوون سامسونگ
شجاع خلیلزاده/ پرسپولیس
جو سو هوک/ اولسان هیوندای
بیورن یانسن/ اولسان هیوندای
جاناتان ویرا/ بیجینگ
آندرس اینیستا/ ویسل کوبه
بشار رسن/ پرسپولیس
حامد لک/ پرسپولیس
سلطان الغانم/ النصر
جونیور نگرائو/ اولسان هیوندای
کیگو فوروهاشی/ ویسل کوبه
عبدالرزاق حمدالله/ النصر
جلال الدین ماشاریپوف/ پاختاکور
رناتو آگوستو/ بیجینگ
یون بیت گارام/ اولسان هیوندای
بهترین بازیکن فصل ۲۰۲۰ لیگ قهرمانان آسیا ۲۴ ژانویه اعلام خواهد شد.
***
قهرمان شنای المپیک بین شورشیهای آمریکا بود
گزارشهای متعددی از حضور «کلت کلر» در بین معترضان حمله به کنگره آمریکا منتشر شده است.
به گزارش گاردین، کلت کلر، دارنده 5 مدال المپیک از جمله ۲ طلای این رقابتها از آمریکا بین شورشیان طرفدار دونالدو ترامپ بود که هفته قبل به کنگره این کشور حمله کردند و اتفاقاتی تاریخی را رقم زدند. در این گزارشها آمده است در بین افراد و معترضان، چندین ورزشکار از جمله کلت کلر نیز حضور داشتند. این در حالی است که فدراسیون شنای آمریکا حضور این ورزشکار در این اغتشاشها را تایید یا تکذیب نکرده است.
ارسال به دوستان
امهال ربوی تسهیلات نظام بانکی
حجتالاسلام والمسلمین جواد عبادی، کارشناس ارشد فقه بانکی اظهار داشت: بر اساس تحقیقات میدانی متقن به این نتیجه رسیدیم که بیش از ۹۵ درصد امهالهایی که در نظام بانکی صورت میگیرد، به صورت ربوی است.
وی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: اگر بانکها به تمام آنچه در «آییننامه وصول مطالبات غیرجاری» که مورد تایید شورای فقهی بانک مرکزی قرار گرفته و توسط بانک مرکزی نیز ابلاغ شده، عمل میکردند شاهد گسترش ربا در کشور نبودیم. حجتالاسلام عبادی افزود: بانک مرکزی نسبت به عملکرد بانکها در این زمینه حساسیت کافی نشان نمیدهد و شورای فقهی بانک مرکزی هم ابزار کافی را برای نظارت و ملزم کردن بانکها در جهت رعایت قانون ندارد.
مدرس فقه بانک در ادامه گفت: از عوامل ورشکستگی بنگاههای اقتصادی که از بانکها تسهیلات دریافت کردهاند، این است که برخی بانکها در دریافت جریمه تأخیر، قانون تسهیم بالنسبه را رعایت نمیکنند و این موجب ورشکستگی فعالان اقتصادی میشود. توضیح اینکه اگر تسهیلاتگیرنده به هر دلیلی نتواند اقساط خود را بهموقع پرداخت کند، مطابق قانون بانکها از او جریمه تاخیر دریافت میکنند.
وی تشریح کرد: قانون «تسهیم بالنسبه» میگوید بانکها باید هر گونه قسط یا اقساط دریافتی بعدی را به ۳ قسمت تقسیم کنند؛ اصل مبلغ تسهیلات و سود تسهیلات و جریمه تأخیر. در حالی که برخی بانکها نرمافزار حسابداری خود را طوری تنظیم میکنند که از هر گونه قسط یا اقساط دریافتی، ابتدا جریمهها را بردارد و بعد از اینکه جریمهها تمام شد مبلغ تسهیلات و سود را محاسبه کنند. کارشناس فقه بانکی اظهار داشت: همین موضوع موجب میشود افرادی که چند قسط تاخیر داشته باشند، پرداختهای بعدی آنها به عنوان جریمه لحاظ شود و دوباره آن اقساط هم به تاخیر افتاده و مشمول جریمه میشود به طوری که گاهی تسهیلاتگیرنده حتی ۳ برابر مبلغی که از بانک دریافت کرده است را به بانک برمیگرداند ولی باز هم تسهیلات تسویه نمیشود و هنوز به بانک بدهکار است. وی افزود: از دیگر عوامل ورشکستگی فعالان اقتصادی که از بانک تسهیلات دریافت کردهاند این است که با وجود اینکه عنوان تسهیلات مواردی نظیر مضاربه یا مشارکت مدنی است اما به مقتضای شرعی و قانونی این قراردادها از سوی بانک عمل نمیشود.
عبادی ادامه داد: برای مثال وقتی بانک به یک فعال اقتصادی تسهیلات مضاربه پرداخت میکند، مفهومش این است که تسهیلاتگیرنده به عنوان عامل با کل مبلغ تسهیلات به خرید و فروش کالای ذکرشده در قرارداد بپردازد و سود حاصله بین بانک و تسهیلاتگیرنده تقسیم شود اما وقتی شرایط ناخواستهای مثل تحریم اقتصادی اتفاق میافتد و تسهیلاتگیرنده نمیتواند کالای موضوع مضاربه را وارد کشور کند یا نمیتواند صادر کند طبیعتا سودی حاصل نمیشود، در این شرایط به مقتضای قرارداد مضاربه، بانک نمیتواند سود دریافت کند و حداکثر این است که اصل مبلغ تسهیلات را وصول کند اما بانکها به طور غیرشرعی و غیرقانونی به هیچوجه زیر بار نمیروند و کشور را سیل هم ببرد باز هم سود تسهیلات را دریافت میکنند. کارشناس فقه بانکی در پایان اظهار داشت: وقتی کشور تحت تحریمهای ظالمانه دشمنان قرار دارد باید تمام بخشهای کشور فشار وارده را تحمل کنند نه اینکه بخشی از کشور (یعنی بانک) شانه خالی کند و به طرف قرارداد خود بگوید به من مربوط نیست که کشور در تحریم است و شما نتوانستید کالا وارد کنید یا صادر کنید و باید سود تسهیلات را پرداخت کنید. نتیجه این رفتارها باعث میشود بخش واقعی اقتصاد که چارهای جز ارتباط با بانک ندارد، زیر فشار تحریمها له شود و این را نه شرع میپذیرد، نه قانون.
ارسال به دوستان
سعید معروف و یک سال دوری از والیبال!
بدشانس مثل کاپیتان
سعید معروف یک سال است از مسابقات دور مانده؛ اتفاقی که برای مغز متفکر والیبال ایران نگرانکننده است.
22 دی سال 98 بود که تیم ملی والیبال ایران با هدایت ایگور کولاکوویچ با شکست چین در فینال انتخابی المپیک توانست مجوز صعود به المپیک توکیو را کسب کند.
تنها کسی که از تیم ملی ایران بعد از این مسابقات در چین ماند و به ایران بازنگشت، سعید معروف بود. کاپیتان تیم ملی ایران که بویژه در بازی حساس با کرهجنوبی یکی از عوامل اصلی پیروزی ایران بود، از چند ماه قبل از این مسابقات قراردادی را با تیم «بایک موتور» چین امضا کرده بود.
سعید معروف که پیش از آن حضور در سری آ ایتالیا و ترکیب سیهنا را تجربه کرده بود، نمیخواست به ایران بازگردد و به پیشنهاد مالی چشمگیر چینیها جواب مثبت داد. البته چند بازیکن مطرح دیگر مثل اندرسون، پشت خطزن تیم ملی آمریکا هم در سال 2020 قرار بود در لیگ چین به میدان بروند اما شیوع ویروس کرونا ناگهان همه چیز را به هم ریخت. کاپیتان تیم ملی ایران بعد از چند هفته حضور در چین و تمرینات تیم بایک موتور به خاطر شناسایی یک ویروس[کرونا] که آن مقطع ناشناخته بود، مجبور به ترک این کشور شد. معروف البته قرارداد خود را با این باشگاه چینی فسخ نکرد و بعد از مدتی راهی آمریکا شد. مغز متفکر والیبال ایران هم مثل دیگر بازیکنان دنیا چند ماهی در قرنطینه بود و خانهنشین شد؛ به امید اینکه کرونا شکست بخورد و محو شود اما این اتفاق رخ نداد. هر روز شرایط بدتر شد و بعد از مدتی که همه لیگهای ورزشی در حال آغاز شدن بودند، مسؤولان فدراسیون والیبال چین تصمیم گرفتند لیگ این کشور را بدون حضور بازیکنان خارجی و طی ۲ هفته برگزار کنند. با اینکه به نظر میرسید قرارداد سعید معروف با تیم چینی پایان یافته تلقی میشود و او راهی تیم دیگری برای فصل جدید خواهد شد اما باز هم کاپیتان تیم ملی منتظر باشگاه چینی ماند، چون از نظر قانونی برای عقد قرارداد با تیم دیگری موانعی در کار بود. بعد از اینکه خبر رسید قرار است لیگ والیبال چین در فصل جدید با حضور بازیکنان خارجی برگزار شود، معروف هم به آیندهاش با بایک موتور امیدوار شد. آبان ماه بود که دعوتنامهای برای حضور او در این کشور فرستاده شد و در نهایت اواسط آذرماه معروف با پروازی از آمریکا به پکن رفت و دوره قرنطینه ۲ هفتهای را هم سپری کرد. طبق برنامه قرار بود روز 24 دیماه لیگ چین آغاز شود و سعید معروف برای نخستین بار در ترکیب تیم بایک موتور به میدان برود اما بار دیگر با بالا رفتن آمار کرونا در چین، لیگ والیبال این کشور به تعویق افتاد.
گویا بدشانسی دستبردار سعید معروف نیست و حالا او دقیقا یک سال است در هیچ مسابقهای به میدان نرفته. این در حالی است که حامد حدادی، ستاره بسکتبال ایران بارها و بارها در ماههای اخیر در لیگ بسکتبال چین به میدان رفته اما ستاره والیبال ایران بعد از یک سال با بدشانسیهای مداوم و شاید سختگیری مسؤولان والیبال چین مواجه میشود. این اتفاقات در حالی رخ میدهد که این روزها شنیده میشود ستارههای خارجی باز هم در حال ترک خاک چین هستند، چون گویا فعلا امیدی به شروع لیگ والیبال این کشور وجود ندارد.
سعید معروف باید تا چند ماه دیگر کار خود را در تیم ملی ایران آغاز کند و مشخص نیست بدون انجام مسابقه در یک سال اخیر با چه آمادگیای زیر نظر آلکنو تمرین خواهد کرد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|