|
عدم استقراض از بانک مرکزی تورم را کاهش داد
رئیس سازمان برنامه و بودجه در توئیتی عدم استقراض دولت از بانک مرکزی را عامل کاهش تورم نقطهای در مهر و آبان دانست. سیدمسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در این توئیت نوشت: با همه مضیقهها، دولت برای تأمین بودجه سراغ استقراض از بانک مرکزی نرفته است، آیینه عملکرد درست دولت کاهش ۴/۵ و ۳/۵ درصدی تورم نقطهای در مهر و آبان است.
ارسال به دوستان
آییننامه قیمت پلکانی و حذف یارانه پنهان گاز پرمصرفها ابلاغ شد
گازگرفتگی نابرابری
بر اساس این مصوبه تعرفه ۳ پله اول مصرفکنندگان بدون تغییر است و از پله ۴ تا ۱۲ هر پله ۴۰ درصد به مبلغ گازبها اضافه میشود
گروه اقتصادی: معاون اول رئیسجمهور 4 آذر آییننامه اجرایی مربوط به تعیین تعرفههای مصارف گاز در دوره سرمای سال 1400 را ابلاغ کرد. هیاتوزیران در جلسه 26/8/1400 به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای نفت و نیرو به استناد بند «ی» تبصره ۸ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، آییننامه اجرایی برای اصلاح تعرفههای گاز را تصویب کرد. به گزارش «وطنامروز»، بر اساس مصوبه جدید هیاتوزیران درباره تعرفه گاز بخش خانگی، جدول ۱۲ پلکانی برای تعرفه گاز تعیین شده که ۳ پله اول بدون تغییر تعرفه هستند و از پله ۴ تا ۱۲ هر پله ۴۰ درصد به مبلغ گازبها اضافه میشود.
سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران پنجشنبهشب در گفتوگو با شبکه خبر تاکید کرد: با توجه به استناد بند «ی» تبصره ۸ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، تعرفه گاز مشترکان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور با مصرف متعارف باید رایگان حساب شود.
به گفته سیدجلال نورموسوی در پله اول اگر مشترکان عضو کمیته امداد امام خمینی یا سازمان بهزیستی باشند، تعرفه گاز آنها رایگان و تعرفه گاز مابقی مشترکان در این ردیف بدون تغییر خواهد بود. نورموسوی ادامه داد: در پله دوازدهم مبلغ هر مترمکعب گاز به ۱۹۹۵ تومان رسیده که نسبت به پله اول که ۴۸۳ تومان است ۴ برابر است.
سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: کشور به ۵ اقلیم تقسیمبندی شده که بر اساس آن اقلیم یک که برای مناطق سردسیر کشور در نظر گرفته شده، شرایط آسانی خواهد داشت.
نورموسوی توضیح داد: در اقلیم یک مشترکان تا ۵۰۰ مترمکعب مصرف، بدون تغییر تعرفه گاز هستند و تعرفه گاز در اقلیم ۲ تا ۴۵۰ مترمکعب مصرف و در اقلیم ۳ تا ۴۰۰ مترمکعب مصرف بدون تغییر خواهد بود.
* جزئیاتی از تغییر تعرفههای گاز
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت: بر اساس مصوبه جدید هیاتوزیران درباره تعرفه گاز بخش خانگی، جدول ۱۲ پلکانی برای تعرفه گاز تعیین شده که ۳ پله اول بدون تغییر تعرفه هستند و از پله ۴ تا ۱۲ هر پله ۴۰ درصد به مبلغ گازبها اضافه میشود.
محمد عسگری درباره آخرین وضعیت تغییر تعرفههای گاز اظهار کرد: در پله اول اگر مشترکان عضو کمیته امداد امام خمینی یا سازمان بهزیستی باشند، تعرفه گاز آنها رایگان و تعرفه گاز مابقی مشترکان در این ردیف بدون تغییر خواهد بود.
سخنگوی شرکت ملی گاز با بیان اینکه در پله دوازدهم مبلغ هر مترمکعب گاز به ۱۹۹۵ تومان رسیده که نسبت به پله اول که ۴۸۳ تومان است حدود ۴ برابر تفاوت دارد، گفت: کشور به ۵ اقلیم تقسیمبندی شده که بر اساس آن در اقلیم یک که برای مناطق سردسیر کشور در نظر گرفته شده، شرایط آسانی خواهد داشت.
به گفته عسگری، در اقلیم یک مشترکان تا ۵۰۰ مترمکعب مصرف، بدون تغییر تعرفه گاز هستند و تعرفه گاز در اقلیم ۲ تا ۴۵۰ مترمکعب مصرف و در اقلیم ۳ تا ۴۰۰ مترمکعب مصرف بدون تغییر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ۲۵ درصد مشترکان صنعت گاز پرمصرف هستند و قرار شده از این ماه جرایم سنگینی برای آنها اعمال شود، اظهار کرد: این طرح به منظور مدیریت مصرف از ماه جاری اجرایی خواهد شد و برای آن نیز دستورالعملهایی تعریف شده است.
سخنگوی شرکت ملی گاز ادامه داد: مصرف گاز بخش خانگی در زمستان پارسال ۶۵۰ میلیون مترمکعب در روز بود که رکوردی خارج از عرف بوده است. این مقدار مصرف، در واقع ۳ یا ۴ برابر مصرف استاندارد جهانی است که نیاز به الگوی مصرف درست را الزامی میکند.
* قبض گاز 4 درصد مشترکان پرمصرف 4 برابر میشود
طبق پلکان طراحی شده تعرفه جدید گازبهای بخش خانگی در ماههای سرد سال را مشخص شده که بر این اساس گازبهای ۳ پله اول مصرفی هیچ تغییری نکرده است.
از پله چهارم به بعد تعرفه پله بعدی، 40 درصد نسبت به تعرفه پله قبلی افزایش مییابد تا اینکه در پله آخر که شامل مشترکان پرمصرف پردرآمد میشود، تعرفه گاز نسبت به تعرفههای قبلی 4 برابر میشود.
طبق گزارش وزارت نفت، 3 پله پایانی جدول، شامل 4 درصد از مشترکان پرمصرف میشود که تعرفه آنها طبق جدول بین 3 تا 4 برابر افزایش یافته است.
* مصائب یارانه پنهان
مساله یارانههای پنهان انرژی یکی از مهمترین بحثهای نظام سیاسی دولتهای نفتی بوده است. وجود منابع عظیم نفت همواره این کشورها را در چالشی سخت قرار داده است به این صورت که حاملهای انرژی را با قیمت کمتری نسبت به واقعیت آن در اختیار بخشهای مختلف اقتصاد و بخشهای خانگی قرار میدهند. همواره دولتهای نفتی با توجه به وجود منابع بسیار زیاد نفت و گاز در کشور، نظام حکمرانی انرژی را به سمت ایجاد یک نظام یارانهای در جهت استفاده از حاملهای انرژی هدایت کردهاند. ایران نیز از این موضوع مستثنی نبوده و برای افزایش رفاه بخشهای مختلف، به سمت ایجاد یک نظام یارانهای پیچیده و غیرمتمرکز حرکت کرده است که نتیجه آن بعد از سالها به اینجا ختم شده که ایران به بزرگترین اعطاکننده یارانه انرژی در جهان تبدیل شده است.
حجم بسیار بالای یارانههای انرژی سبب شده است اکثر صنایع سنتی در برابر صنایع تکنولوژیک به یک برتری جدی دست یابند و بخش بسیار بزرگی از صنعت کشور تنها با رانت انرژی زنده باشد و طی سالیان اخیر با انواع و اقسام برنامههای توسعهای دست از خامفروشی برندارند.
* مصرف 4 برابر میانگین جهانی
در مقابل صنعت، بخش خانگی قرار دارد که باز هم در اینجا کشور ما از نظر مصرف بالا سرآمد است. متاسفانه به دلیل وجود منابع عظیم گازی، هیچ توجهی به رویکردهای تبدیلی گاز نداریم و آن را تقریبا مجانی و به صورت حداکثری در مصارف خانگی میسوزانیم. به طور کلی در کشور ما مصرف گاز بالاست و 4برابر میانگین جهانی، گاز در کشور مصرف میشود، از طرف دیگر در تمام حاملهای انرژی و آب، خانوارهای ایرانی تقریبا سه برابر میانگین جهانی مصرف گاز، آب و برق دارند. بنابراین حجم بسیار بالای یارانههای اعطایی به بخش خانگی سبب شده است این بخش نیز به یکی از بزرگترین مصرفکنندگان انرژی در کشور تبدیل شود.
در کنار همه این موارد، گزارش تفریغ بودجه سال 1399 در هفتههای اخیر نکات بسیار مهمی را در حوزه یارانههای پنهان آشکار کرد. بخش مهمی از یارانههای پنهان در اقتصاد ایران مربوط به یارانه انرژی است، یعنی یارانهای که دولت برای انواع حاملهای انرژی از جمله برق پرداخت میکند تا برق ارزانتر به دست مردم برسد. گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ نشان میدهد ایرانیها بیش از 6/1 هزار هزار میلیارد تومان یارانه پنهان دریافت کردهاند که از این میزان 4/1 هزار هزار میلیارد تومان مربوط به بخشهای مختلف انرژی از گاز طبیعی تا فرآوردههای نفتی و آب و برق است.
* 90 درصد یارانه پنهان به انرژی رسید
در واقع حدود ۹۰ درصد از یارانه پنهانی که سال گذشته در ایران پرداخت شده مربوط به بخش انرژی است. حجم بسیار بالای یارانه انرژی و انحراف بسیار بالای استفاده از یارانههای پنهان بین دهکهای مختلف اقتصادی، بخوبی بیانگر مشکلات بسیار زیاد در این بخش و لزوم اصلاحات فوری در آن است. به عنوان مثال در زمینه برق، میزان یارانه اعطایی به پلکان پرمصرف که تنها 15 درصد مشترکان را شامل میشود 5/1 برابر میزان یارانه اعطایی به پلکان خوشمصرف و کممصرف را تشکیل میدهد که 85 درصد مشترکان هستند. این موضوع عملا به این معناست که 85 درصد مردم نسبت به مشترکان پرمصرف نهتنها از یارانه انرژی بهره بسیار کمتری میبرند، بلکه پرمصرفها هم با وجود تعداد کم بسیار بیشتر از یارانه پنهان انرژی استفاده میکنند.
در وضعیت فعلی صنعت برق برای محاسبه قیمت تمامشده، قیمت تولید برق حدود 675 تومان است و طبق پژوهشهای مرکز پژوهشهای مجلس، هزینه توزیع برق نیز حداقل به میزان هزینه تولید برق است و با احتساب اینها، قیمت تمامشده برق حدود 1300 تومان است اما در وضعیت فعلی پلکان آخر نیز حداکثر به 800 تومان میرسد و این خود عمق فاجعه یارانههای انرژی در بخش برق و مشترکان پرمصرف را نشان میدهد.
پلکان کممصرف تا 100 کیلووات ساعت مصرف دارد و از این جهت کممصرف محسوب میشود. پلکان خوشمصرف بین 100 تا 320 کیلووات ساعت مصرف داشته و این پله نیز در الگوی بهینه مصرف رفتار میکند. پلکان پرمصرف نیز از 320 کیلووات به بالا است که اکثرا از یارانه انرژی بسیار بالایی بهرهمند میشوند.
در این دستهبندی بخوبی مشخص است که پلکان مربوط به پرمصرف با وجود اینکه 15 درصد از مشترکان را شامل میشود، حتی از مجموع یارانه انرژی مشترکان کممصرف و خوشمصرف که 85 درصد مشترکان هستند، بیشتر است. به همین صورت نیز در بقیه بخشهای خانگی نسبتها به همین صورت است. بنابراین لزوم تمرکز بر اصلاح تعرفهگذاری پلکانی مشترکان پرمصرف، برای عادلانهسازی یارانههای انرژی و اصلاحات جدی در زمینه یارانههای پنهان امری ضروری و فوری است.
در همین راستا وزارت نیرو از ابتدای شهریور اقدام به افزایش قیمت پلکانهای پرمصرف کرده است؛ اقدامی که هر چند با تغییرات بسیار کم قیمتی اما در جهت عادلانه کردن استفاده از یارانههای انرژی انجام شده است.
ارسال به دوستان
توافق وزارتخانههای صمت و اقتصاد درباره سامانههای تجارت
سامانه جامع تجارت به گمر متصل میشود
گروه اقتصادی: نزدیک ۵ سال است که ۲ وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی بر سر مدیریت نظارت بر اطلاعات تجارت کشور با ۲ سامانه جامع تجارت و پنجره واحد گمرکی اختلاف نظر دارند و اینطور که پیداست این اختلاف تبدیل به پوششی بر ناکارآمدی هر دو آنها شده است. حالا اما با تشکیل دولت سیزدهم اخبار خوبی از توافق این ۲ وزارتخانه در این باره به گوش میرسد.
به گزارش «وطنامروز»، سیدرضا فاطمیامین در یک برنامه خبری درباره تکمیل سامانه جامع تجارت و اتصال گمرک به آن افزود: سامانه جامع تجارت یکی از بزرگترین و مهمترین پروژههای دولت الکترونیک است و رئیسجمهور از همان روزهای اول تشکیل دولت سیزدهم تاکید داشت این پروژه با دقت و کیفیت خوب اجرا شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این پروژه 80 درصد پیشرفت دارد، البته 70 اقدام را باید تکمیل کنیم و تا پایان سال این پروژه کامل خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از بخشهایی که باید به سامانه جامع تجارت متصل شود گمرک است، بیان داشت: اتصال این بخش آغاز شده و 14 اقدام از 70 اقدام مربوط به گمرک است. فاطمیامین اظهار داشت: اکنون 30 دستگاه به سامانه جامع متصلند و همه بانکها هم در حال اتصال به سامانه جامع تجارت هستند، لذا نمیتوان گفت دستگاهی به سامانه متصل نیست و در واقع آن 70 اقدامی که باید انجام شود، تکمیل کارهایی است که تا به حال انجام شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: سازمان راهداری، وزارت بهداشت، گمرک، بانک مرکزی و... به سامانه جامع تجارت متصل هستند اما کارهایی باید انجام شود تا تکمیل اتصالها شکل گیرد.
وی با بیان اینکه روزانه 5 میلیون درخواست به این سامانه واصل میشود، اظهار داشت: افراد مختلف از جمله بازرگانان و تولیدکنندگان روزانه 5 میلیون درخواست به این سیستم میدهند و روزانه 600 هزار استعلام از بیرون وزارت صمت انجام میشود و 800 هزار استعلام نیز روزانه در داخل وزارت صمت در قالب این سامانه انجام میشود.
فاطمیامین با تاکید بر اینکه پروژه سامانه جامع تجارت تا پایان سال تکمیل میشود، گفت: این پروژه نمونه بارز و پیشرفته حکمرانی خواهد بود و تحول گستردهای در بهبود محیط کسبوکار و شفافیت و ارائه خدمات به فعالان اقتصادی و اعمال حاکمیت خواهیم داشت.
فاطمیامین افزود: این سامانه کارکردهای متعددی در کنترل قاچاق، کنترل کالاهای تقلبی، تنظیم بازار و رصد موجودی کالاها در انبارها دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سامانه همتا گفت: این سامانه برای موبایل از جمله کارکردهای سامانه جامع تجارت است. قبلا 90 درصد موبایل قاچاق بود اما اکنون با راهاندازی سامانه همتا - که بخشی از سامانه جامع تجارت است - واردات قاچاق حذف شده است و در طول ۳ سال 14 هزار میلیارد تومان از محل واردات قانونی موبایل برای گمرک درآمد ایجاد شد.
* اظهارنظر جدید وزیر اقتصاد درباره سامانه جامع تجارت
وزیر امور اقتصادی و دارایی در توئیتی از انتقال دادههای سامانه گمرک و سامانه جامع تجارت خبر داد.
در توئیت احسان خاندوزی آمده است: با همکاری وزارت اقتصاد، معضل چندساله انتقال کامل دادههای سامانه گمرک و سامانه جامع تجارت در مسیر حلوفصل فوری قرار گرفت. از امروز بخشی از مصوبات روی زمین مانده اجرایی شد. در ماههای بعد، کاهش قاچاق به کمک تولیدکنندگان ایرانی خواهد آمد.
ارسال به دوستان
واکنش عجیب رئیس با مرکزی ترکیه به سقوط لیر
رئیس بانک مرکزی ترکیه گفت کشورش یکی از بهترین نظامهای بانکداری را در جهان دارد! به نقل از خبرگزاری آناتولی، رئیس بانک مرکزی ترکیه که در جمع مدیران ارشد بانکی این کشور حضور یافته بود در پایان نشست خود به خبرنگاران گفت بخش بانکداری این کشور بسیار قدرتمند است.
شهاب کاوچیوغلو با بیان اینکه نظام بانکی این کشور یکی از موفقترین نظامهای بانکی جهان است، افزود: در نشست خود با مدیران بانکی طیف وسیعی از موضوعات از جمله نرخ تورم، سیاستهای پولی و توسعه اقتصادی جهانی را بررسی کردیم.
رئیس بانک مرکزی ترکیه پیش از این جلسهای پشت درهای بسته با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه درباره وضعیت بازار ارز داشت. به دنبال تصمیم غافلگیرکننده بانک مرکزی ترکیه در کاهش ۲ درصدی نرخ بهره، ارزش لیر دچار سقوط بیسابقهای شده است. بانک مرکزی ترکیه هفته گذشته با صدور بیانیهای از نرخهای غیرواقعی در بازار ارز انتقاد و اعلام کرده بود این نرخها با واقعیتهای بنیادین اقتصاد ترکیه همخوانی ندارد. وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی ترکیه بیش از پیش باعث نگرانی فعالان اقتصادی این کشور شده و شدت تمایل آنها برای تبدیل لیر به دلار را بیشتر کرده است. همزمان با اوج گرفتن نرخ تورم، نرخ بیکاری نیز بالا رفته و اصرار مقامات ارشد دولت اردوغان بر کاهش بیشتر نرخ بهره، احتمال بیشتر شدن تورم را نیز افزایش داده است. تورم ترکیه تا پایان ماه اکتبر بالای ۱۹ درصد بوده است. در حال حاضر هر دلار بالای ۱۲ لیر ارزش دارد. در نتیجه کاهش اخیر ارزش پول ملی ترکیه تظاهراتی در شهرهای مختلف این کشور در مخالفت با سیاستهای دولت اردوغان برگزار شده است. اردوغان که نرخ بهره بالا را عامل مشکلات اقتصادی کشورش میداند تاکنون بارها از تصمیم خود در کاهش نرخ بهره دفاع کرده است. رئیس بانک مرکزی ترکیه نیز پیش از انتصاب به این سمت سابقه طولانی در حمایت از کاهش نرخ بهره داشت.
ارسال به دوستان
اخبار
مخبر دستور داد
عرضه مستقیم شیر، ماست و پنیر به مردم
با موافقت معاون اول رئیسجمهور، ۳ محصول لبنی پرمصرف شیر، پنیر و ماست با کمک دولت به صورت مستقیم عرضه شده و به دست مردم میرسد. رئیس دفتر معاون اول رئیسجمهور با ارسال نامهای به وزیر جهاد کشاورزی نوشت: پیرو نامه انجمن صنایع لبنی درباره «فراهم شدن امکان توزیع عرضه مستقیم ۳ محصول لبنی (شیر، پنیر و ماست) و یا قرار دادن در سبد معیشت» معاون اول رئیسجمهور خواستار اقدام لازم در این باره شدند.
***
سویه جدید کرونا طلای جهانی را 22 دلار گران کرد
در پی کشف سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی و اعمال محدودیتهای مسافرتی، قیمت طلا در بازارهای جهانی 22 دلار در هر اونس گران شد. دیروز در بازارهای جهانی قیمت طلا بشدت افزایش یافت، چراکه خبر احتمال گسترش سویه جدید کرونا باعث شد سرمایهگذاران روی طلا بیشتر گرایش داشته باشند. در شرایطی که بازار ریسک زیادی دارد سرمایهگذاری روی طلا بیشتر میشود، چرا که سرمایهگذاری روی این فلز گرانبها حاشیه امن بیشتری دارد.
***
لولهگستر اسفراین رکورد تولید خود را شکست
مجتمع لولهگستر اسفراین ماه گذشته توانست با تولید 4 هزار و ۶۰۰ تن در یک ماه، رکورد تولید خود را بشکند.
به گزارش شاتا، معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو در بازدید از مجتمع لولهگستر اسفراین با قدردانی از عملکرد کارکنان و مدیریت این شرکت گفت: کارکنان این مجموعه در شرایطی که با تحریم و محدودیتها دست و پنجه نرم میکنیم، توانستند با تولید 4 هزار و ۶۰۰ تن در ماه گذشته، رکورد مناسبی را رقم بزنند.
محسن صالحینیا روند توسعهای و رو به جلوی لولهگستر اسفراین بویژه در ۱۸ماه اخیر را قابل تامل دانست و این موفقیت را محصول برنامهریزی و پشتیبانی مستمر ایدرو و مدیریت اجرایی دقیق شرکت در کنار تلاش و همبستگی مثالزدنی کارگران سختکوش دانست و افزود: سیاستهای محوری دولت بویژه وزارت صمت این است که با توسعه تولیدات، کیفیسازی و اقتصادی کردن تولید، بتدریج امکان عرضه و رقابت در عرصه بینالمللی را داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با اشاره به تلاشهای انجامشده جهت توسعه، بهسازی و نوسازی خطوط تولید مجتمع لولهگستر اسفراین گفت: با این اقدامات میتوانیم شرایط بهتری را برای تولید و صادرات فراهم کنیم.
صالحینیا با اشاره به شعار سال گفت: به منظور مانعزداییها در نظر داریم زنجیره تامین را به گونهای هماهنگ کنیم که با تولیدات خودمان بتوانیم نیازهای بخش صنعت و نیازهای کالاهای نهایی را پوشش دهیم. وی اضافه کرد: شرکت نفت به صورت مستمر به این لولهها نیاز دارد و بر اساس قرارداد، تولید و عرضه بدون هیچگونه مشکلی انجام میشود. شرکت لولهگستر اسفراین تنها تولیدکننده لولههای فولادی بدون درز جریانی و جداری مورد نیاز صنعت نفت در منطقه و از معتبرترین شرکتهای تامین کالای نفت ایران و یکی از مجموعههای تابعه ایدرو است.
در این بازدید همچنین علی نبوی دستیار ویژه وزیر، محمد نوریامیری معاون نوسازی و بهرهبرداری ایدرو، الیاسی مدیر حراست و مدیران ایدرو و مدیران مرتبط استانی حضور داشتند.
***
استفاده از ظرفیتهای ملی برای رفع محرومیت مناطق کمبرخوردار
وزیر امور اقتصادی و دارایی بر استفاده از ظرفیت ملی برای رفع محرومیت مناطق کمبرخوردار و مستعد تاکید کرد و گفت: این رویکرد دولت سیزدهم است. سیداحسان خاندوزی صبح جمعه در حاشیه بازدید از گمرک اینچهبرون، اظهار کرد: پس از مجموعه سفرهای استانی و مصوبات دولت و بودجه ۱۴۰۱ مردم تغییرات را به صورت ملموس مشاهده خواهند کرد. وی به استفاده از ظرفیت ملی برای رفع محرومیت مناطق کمبرخوردار و مستعد تاکید کرد و گفت: این رویکرد دولت سیزدهم است.
خاندوزی با بیان این نکته که باید از ظرفیت نخبگان محلی برای توسعه استان استفاده شود، افزود: استفاده از این متخصصان به گرهگشایی مشکلات این مناطق کمک قابل توجهی میکند.
***
ترخیص کالاهای اساسی دپوشده در گرو تأمین ارز
معاون گمرک در واکنش به انتقاد محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیسجمهور از بلاتکلیفی ۱۰۰ هزار تن کالا در بندر شهید رجایی گفت: ترخیص کالاهای اساسی دپوشده در گمرکات در گرو تامین ارز است. در پی بازدید محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیسجمهور از بندر شهید رجایی و انتقاد از بلاتکلیفی 100 هزار تن کالا در این بندر و همچنین چرخه معیوب نظام اداری برای ترخیص کالاها، جمال ارونقی، معاون فنی گمرک گفت: ترخیص کالاهای اساسی دپو شده در گمرکات در گرو تامین ارز است. وی افزود: مصوبات خوبی در سالهای گذشته در این زمینه داشتیم ولی متاسفانه این مصوبات هنوز اجرایی نشده و موجب شده است که همچنان شاهد این مشکلات باشیم. وی افزود: اهتمام دولت بر این است که کالاهای اساسی در کمترین زمان ترخیص شوند. بر این اساس هفته گذشته، طی یک شبانهروز 77 هزار تن کالای اساسی از بندر امام ترخیص شد که یک رکورد محسوب میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|