|
افت 50 تا 60 درصدی تحصیلی دانشآموزان با غیرحضوری شدن آموزش
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش، بر آموزش حضوری دانشآموزان از نیمسال دوم تحصیلی تاکید کرد. صادق ستاری فرد گفت: شرایط آموزش غیرحضوری باعث افت تحصیلی ۵۰ تا ۶۰ درصدی دانشآموزان شده است. این وضعیت بویژه در مقطع ابتدایی بیشتر مشهود است. وی افزود: قرار است با شروع نیمسال دوم آموزشها حضوری برگزار شود. تلاش میکنیم با ساماندهی سرویسهای مدارس و تکمیل واکسیناسیون، میزبان دانشآموزان در مدارس باشیم.
ارسال به دوستان
کرملین تا کرمان؛ رئیسجمهور به محض بازگشت از روسیه، برای بازدید از مناطق سیلزده به استان کرمان رفت
خسارتها را جبران میکنیم
بارش برف در برخی استانهای غربی تا 10 متر گزارش شده است و همچنان دهها روستا در محاصره سیل و برف قرار دارند
بارش برف در چند روز گذشته به حدی بود که در برخی مناطق کشور ارتفاع برف به 10 متر رسید و یخبندان شدید، پهنه وسیعی از ایران را فراگرفت. امدادرسانی به افراد گرفتار در کولاک برف و سیلاب در روزهای اخیر ادامه داشت و تلاشها برای مدیریت ابعاد این بحران و دسترسی به تعداد دیگری از روستاهای محاصرهشده در سیل همچنان جریان دارد. به گزارش «وطنامروز»، بسیاری از مناطق کشور در ۲ روز گذشته شاهد بارش سنگین و فراتر از نرمال برف بودند. از سوی دیگر حجم تخریبها بر اثر وقوع سیلاب در مناطق جنوبی کشور بویژه استان کرمان موجب شد که رئیسجمهور بلافاصله پس از بازگشت از سفر روسیه، عازم این استان شود. همچنین وزیر کشور در گفتوگوی تلفنی با استانداران 4 استان شمال غربی و غرب کشور -اردبیل، کردستان، کرمانشاه و لرستان- بر ضرورت رسیدگی فوری و عاجل به وضعیت هموطنانی که در بارانهای سیلآسا و برف سنگین دچار گرفتاری شدهاند تاکید کرد و از آنها خواست با استفاده از همه ظرفیتهای استانی به حمایت از هموطنان عزیز همت گمارند. احمد وحیدی به استانداران دستور داد هرچه سریعتر امکانات استانی را برای بازگشایی کامل مسیرها و دسترسی به روستاهایی که در محاصره برف هستند، بسیج کنند. وزیر کشور همچنین در جمع خبرنگاران، جمعبندی تصمیمات اتخاذ شده در جلسه ستاد مدیریت بحران در جنوب استان کرمان را تشریح کرد. احمد وحیدی شامگاه سیام دیماه با اشاره به ترمیم سیلبندها گفت: درباره سیلبند جیرفت تصمیمات جدی گرفته و منابع مالی بررسی شد؛ همچنین با قدرت برای ترمیم و بازسازی راهها، خانهها، چاهها، مزارع و دیگر سیلبندها برای کشت مجدد عمل میکنیم.
* کاهش دما تا ۱۲ درجه
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از کاهش دما به میزان 5 تا ۱۲درجه در نیمه شرقی کشور خبر داد. صادق ضیاییان درباره وضعیت جوی کشور گفت: شنبه دوم بهمن (امروز) در نیمه شرقی کشور، کاهش محسوس دما بین ۵ تا ۱۲درجه رخ خواهد داد. به گفته ضیاییان، از یکشنبه سوم بهمنماه تا پایان هفته، ماندگاری هوای سرد و روند کند افزایش دما در حدود ۵ درجه را در کشور خواهیم داشت.
به گفته او، دیروز در مازندران بارش برف و باران، در خراسان شمالی، ارتفاعات البرز، سمنان و شرق استان تهران بارش برف، وزش باد و کولاک و همچنین در خراسانهای رضوی و جنوبی بارش پراکنده اتفاق افتاده و البته شدت بارشها در مازندران و گلستان بوده است. همچنین روز گذشته سنندج با دمای منفی 6 درجه سردترین مرکز استان کشور بود. امروز نیز تبریز و سنندج با دمای منفی 4 درجه، سردترین مراکز استان در کشور خواهند بود.
* تداوم امدادرسانی در جنوب استان کرمان
رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان کرمان در هجدهمین روز امدادرسانی در مناطق سیلزده، از امدادرسانی به ۲۱ هزار نفر در این ایام توسط جمعیت هلالاحمر استان خبر داد و اظهار کرد: تاکنون حدود ۵ هزار نفر را اسکان اضطراری دادهایم. فرمانده نیروی زمینی ارتش هم از اجرای ۲۱ سورتی پرواز بالگردهای هوانیروز برای امدادرسانی به مردم کرمان خبر داد. امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهار داشت: هوانیروز ارتش با اعزام چندین فروند بالگرد به بیش از 330 روستای جنوب کرمان که از راه زمینی، دسترسی به آنها میسر نبود، ناجی مردم منطقه شد. بر اساس گزارشها و برآوردهای سازمانهای مربوط ۵ هزار خانوار روستایی در کرمان از سیل اخیر خسارت دیدهاند. این در حالی است که ۱۰۰ دهنه پل نیز در استان کرمان تخریب یا دچار آسیب شده و ۲۴۲ مدرسه هم خسارت دیده است.
* دسترسی به دهها روستا در کرمان امکانپذیر نیست
مجید سعیدی، مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان صبح دیروز گفت: عملیات بازگشایی مسیرهای گرفتار سیل ادامه دارد اما همچنان دسترسی به 78 روستا امکانپذیر نیست.
با این حال مجتبی محمودی، سرپرست اداره کل راهداری و حملونقل جادهای جنوب استان کرمان اظهار داشت: در حال حاضر همه راههای اصلی و فرعی در جنوب کرمان به غیر از چندین محور فرعی (که به علت طغیان رودخانهها و با توجه به وضعیت موجود اجازه هیچگونه عملیات راهداری و ورود دستگاههای سنگین راهداری را نمیدهند) باز است.
* امدادرسانی به 1800 آسیبدیده سیلاب در سیستانوبلوچستان
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر سیستانوبلوچستان گفت: یکهزار و ۸۱۹ نفر آسیبدیده از بارندگیها و سیل چند روز گذشته در این استان توسط نیروهای امدادی هلالاحمر امدادرسانی شدند. علیرضا میربهاءالدین اظهار داشت: بر اثر بارندگیهای اخیر در سیستانوبلوچستان رودخانههای فصلی طغیان کردند و تعدادی از راههای ارتباطی مسدود و منازل شماری از مردم در ۷ شهرستان و ۴۴ روستای استان دچار آبگرفتگی شد.
* مسدود شدن راه ارتباطی ۱۵۰ روستا در کوهرنگ
فرماندار کوهرنگ از وزش باد شدید به سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت در این شهرستان خبر داد و گفت: در پی بارش برف و کولاک گردنههای چری، تاراز، شاهمنصوری و دیگر محورهای کوهستانی در این شهرستان مسدود شد. مرتضی زمانپور با اشاره به اینکه ۳۰۰ خودرو در محورهای کوهستانی شهرستان کوهرنگ در برف و کولاک گرفتار شدند، عنوان کرد: ۷۰ نفر از این افراد اسکان داده شدند و تلاش برای بازگشایی محورها و گردنههای کوهستانی ادامه دارد.
* ارتفاع برف در کردستان به ۱۰ متر رسید
معاون راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای کردستان گفت: بر اثر سامانه بارشی اخیر، ارتفاع برف در گردنه ژالانه به ۷ تا ۱۰ متر رسیده است. رامبد نوذری از انسداد گردنه تته اورامان بر اثر سامانه بارشی اخیر خبر داد و گفت: براساس هماهنگیهای انجام شده با وزارتخانه و مسؤولان استان کرمانشاه، این گردنه تا فروردینماه سال آینده مسدود و در فصل بهار اقدامات بازگشایی انجام میشود.
* کولاک و یخبندان در گردنه «اسدآباد»
گردنه اسدآباد و تمام محورهای ارتباطی شهرستان اسدآباد که به علت بارش برف و کولاک شدید مسدود شده بود، با تلاش نیروهای راهداری و ارتش جمهوری اسلامی بازگشایی شد. نکته قابل توجه در این باره حضور تانکهای ارتش در سطح شهر برای کمک به عملیات بازگشایی مسیرها بوده است. همچنین رئیس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی دیروز گفت: ارتفاع برف در شهرستان سردشت به عنوان پربارشترین شهر استان در ۲۴ ساعت گذشته به ۴۵ سانتیمتر و میزان بارش به ۲۰ میلیمتر رسید.
* برف 7 متری و تلاش برای نجات ۲ راننده راهداری
نماینده مردم الیگودرز با اشاره به بارشهای سنگین چند روز اخیر در حوزه انتخابیه خود گفت: متاسفانه ۲ تن از رانندگان راهداری که در گردنه گله بادوش مشغول فعالیت بودند، هنوز به راهدارخانه بازنگشتهاند و پیگیریها برای شناسایی مکان آنها ادامه دارد. محمد خدابخشی افزود: این بارشها موجب مسدود شدن مسیر مواصلاتی بیش از ۳۰۰ روستا شده است. وی افزود: در گردنه برفگیر گله بادوش الیگودرز ارتفاع برف به ۷ متر رسید.
* انسداد راه دسترسی ۱۲۶۶ روستای لرستان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان گفت: آزادراه خرمآباد- پلزال مسدود است. مهدی پازوکی با اشاره به بارش سنگین برف و کولاک طی روزهای اخیر، اظهار کرد: به علت بارش سنگین برف راه دسترسی ۱۲۶۶ روستای لرستان قطع شد. وی تصریح کرد: در شرایط فعلی امکان بازگشایی نیست، بنابراین باید منتظر ماند تا وضعیت جوی کمی آرامتر شود. همچنین مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای گلستان از انسداد محورهای کوهستانی استان بر اثر برف و باران شدید خبر داد. مهدی میقانی با بیان اینکه میزان بارش برف در این مناطق بین 30 تا 50 سانتیمتر و در برخی نقاط تا یک متر بوده است، افزود: هماینک سطح جادههای کوهستانی و بقیه محورهای استان لغزنده است. همچنین فرمانده نیرویزمینی ارتش هم گفت یگانهای مهندسی رزمی نزاجا با تجهیزات کامل برای امداد رسانی به هموطنان سیلزده در کرمان پای کار آمدهاند. امیر سرتیپ حیدری گفت: لایروبی و بازگشایی مسیر رودخانههای فصلی و بازگشایی جادههای روستایی 2 مأموریت مهم نیروی زمینی در منطقه سیلزده است.
***
رئیسجمهور تأکید کرد: ضرورت احداث سیلبند در جنوب کرمان
رئیسجمهور روز گذشته پس از بازگشت از روسیه در سفری از پیش اعلامنشده از طریق فرودگاه جیرفت وارد استان سیلزده کرمان شد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در نخستین اقدام بعد از ورود به کرمان، در جلسهای با استاندار کرمان، فرمانده انتظامی و همچنین فرمانده سپاه ثارالله کرمان در جریان آخرین وضعیت مناطق سیلزده قرار گرفت. رئیسجمهور در این جلسه دستور داد از همه امکانات برای رفع فوری مشکلات مردم و جبران خسارتها و استحکامبخشی سیلبندها استفاده شود. رئیسی همچنین عصر جمعه بعد از بازدید هوایی از منطقه زهکلوت، جازموریان در شهرستان رودبار و قلعهگنج، وارد روستای نهضتآباد شد. این روستا در نزدیکی شهر زهکلوت یکی از مراکز اصلی آبگرفتگی و سیل در جنوب کرمان بوده که بیش از ۸۰ درصد خانهها در این منطقه دچار آبگرفتگی شده است. رئیسجمهور در گفتوگو با مردم این روستا برای امدادرسانی فوری و تسریع در عملیات امدادی قول مساعد داد. وی همچنین از خانههای آبگرفته بازدید کرد و در جریان وضعیت اسکان اضطراری مردم این روستا قرار گرفت. رئیسی در جمع مردم روستای نهضتآباد گفت: امدادگران و دستگاههای مختلف در منطقه حضور دارند و خدمترسانی آنها به مردم تا اتمام شرایط اضطراری و عادی شدن شرایط در منطقه ادامه خواهد داشت. وی با تاکید بر اینکه سیلبندهای منطقه باید فورا بازسازی شود، اظهار داشت: با قید فوریت باید سیلبند جیرفت در اسرع وقت احداث شود. رئیسجمهور ادامه داد: خسارتهای مردم باید به طور کامل و دقیق احصا و بررسی شود. متأسفانه خسارتهای فراوانی به بخشهای کشاورزی و دامداری وارد شده که جبران خواهد شد. رئیسی بعد از بازدید زمینی از روستای نهضتآباد و زهکلوت در شهرستان رودبار جنوب، در یکی از روستاهای سیلزده با حضور برخی اعضای هیات دولت و مسؤولان استان کرمان، جلسه ستاد بحران را به دور از هرگونه تشریفات آغاز کرد. وی خطاب به مقامات ملی و استانی گفت: مردم باید احساس کنند دولتمردان در کنارشان هستند. هر مشکلی را با مشارکت مردم میتوان حل کرد. پیشبینیهای لازم باید انجام شود تا وقتی دوباره نزولات آسمانی را شاهد بودیم، مشکلی ایجاد نشود.رئیسجمهور ادامه داد: وسایل منازل و دام مردم که در سیل دچار خسارت و مشکل شده است باید در اقدامی فوری حداکثر طی 10 روز آینده جبران و تامین شود تا مردم احساس نکنند مشکلشان ادامهدار خواهد بود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از مشکلات افزایش تعرفههای درمان برای افراد فاقد بیمه و اقشار متوسط و کمبرخوردار جامعه
مردم تحمل افزایش 60 درصدی تعرفههای درمان را ندارند
محدثه لک: خبر افزایش احتمالی تعرفههای خدمات درمانی موجب نگرانی مردم بویژه اقشار متوسط و کمبرخوردار جامعه شده است. در صورت تصویب افزایش ۶۰ درصدی تعرفههای درمانی، حق ویزیت پزشک عمومی ۸۵۰۰۰ تومان، متخصص ۱۲۰۰۰۰ تومان و فوقتخصص ۱۶۰۰۰۰ تومان خواهد شد!
به گزارش «وطنامروز» در روزهای گذشته معاون فنی سازمان نظام پزشکی در گفتوگوی خبری از پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی تعرفههای پزشکی برای سال آینده سخن گفت. پیشتر نیز محمد رئیسزاده، رئیس سازمان نظام پزشکی با ادعای اینکه با افزایش تعرفههای پزشکی باید مانع مهاجرت پزشکان شد و اگر این افزایش محقق نشود نمیتوان انتظار خدمات درمانی مناسب داشت، از درخواست افزایش حداقل ۶۰ درصدی تعرفهها خبر داده بود.
زمزمه افزایش تعرفههای خدمات درمانی هر سال با نزدیک شدن به آغاز سال جدید بلندتر و رساتر میشود. این بار هم سازمان نظام پزشکی با این ادعا که به هیچ عنوان کمتر از افزایش ۶۰ درصدی تعرفهها را قبول نداریم و مصوبه را امضا نخواهیم کرد، برای سیاستگذاران خط و نشان کشید.
* ما نماینده صنف پزشکان هستیم، نه کارگران!
هر سال درصد افزایش حقوق اصناف مختلف با توجه به نرخ تورم سالانه تعیین میشود و عجیب نیست هر صنفی برای این درصد چانهزنی کند اما تجربه ثابت کرده قدرت چانهزنی برخی اصناف همیشه بیشتر بوده است!
با وجود اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ حقوق کارمندان و کارگران به طور میانگین 10 درصد افزایش مییابد، سازمان نظام پزشکی بر افزایش حداقل ۶۰ درصدی تعرفهها تأکید و پافشاری میکند و در پاسخ به این سوال که این میزان افزایش تعرفههای سلامت متناسب با افزایش حقوق کارمندی و کارگری نیست، میگوید: «ما نماینده صنف پزشکان هستیم، نه کارگران!» این البته پاسخ دقیقی است ولی خالی از اشکال هم نیست! چراکه تصمیمگیری درباره افزایش تعرفههای درمانی صرفا مربوط به سود پزشک و کادر درمان نیست و این افزایش تعرفهها اگر نامعقول باشد مستقیما بر هزینههای سلامت و درمان مردم تأثیرگذار خواهد بود.
* بیمارستانهای خصوصی؛ تافته جدابافته
مصوبه تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی هر سال از سوی هیاتوزیران در ۳ گروه مراکز درمانی دولتی، عمومی غیردولتی و خصوصی ابلاغ میشود. نکته قابل توجه در تعرفههای مصوب سال جاری این است که طبق مصوبه هیاتوزیران تعرفههای درمانی نسبت به سال گذشته باید حدود ۲۸ درصد افزایش پیدا میکرد، در حالی که تعرفههای پزشکی در بخش سرپایی خصوصی برخلاف ادعای مطرحشده حدود ۶۰ درصد و در بخش بستری حدود ۸۰ درصد افزایش یافت! تعرفههای درمانی در سال ۱۳۹۹ در مراکز درمانی خصوصی بدین شرح است: تعرفه ویزیت پزشک عمومی ۳۲۴۰۰۰ ریال، متخصص ۴۹۲۰۰۰ ریال و فوقتخصص ۶۲۴۰۰۰ ریال اما مصوبه تعرفه ویزیتها در این مراکز در سال جاری برخلاف ادعای افزایش ۲۸ درصدی (با پیشفرض نسخهنویسی الکترونیک) برای پزشک عمومی ۵۲۷۰۰۰ ریال، متخصص ۸۰۰۰۰۰ ریال و فوقتخصص ۱۰۱۴۰۰۰ ریال تعیین شد؛ یعنی حدود ۶۰ درصد افزایش قیمت تعرفهها. فارغ از آنکه تعرفههای مراکز درمانی خصوصی از افزایش ۲۸ درصدی تبعیت نمیکرد، تجربه اپیدمی کرونا ثابت کرد بسیاری از مراکز و بیمارستانهای خصوصی به سقف تعیینشده در مصوبه هم اکتفا نمیکنند و بعضاً تعرفههای نامتعارف و نجومی از بیماران دریافت میکنند. این در حالی است که دولت سقف تعرفههای هزینه اقامت (هتلینگ) بیمار در بیمارستانهای خصوصی را برحسب تعداد تختهای اتاق و بخش مشخص کرده است.
* بیمهگرها هم معترضند!
در صورت تصویب افزایش ۶۰ درصدی تعرفههای درمانی، حق ویزیت پزشک عمومی ۸۵۰۰۰ تومان، متخصص ۱۲۰۰۰۰ تومان و فوقتخصص ۱۶۰۰۰۰ تومان خواهد شد.
فارغ از آنکه این افزایش چقدر متناسب با توان اقتصادی جامعه است، زمزمهها نشان میدهد حتی سازمانهای بیمهگر هم با افزایش ۶۰ درصدی تعرفهها مخالفند. این مخالفت از آن جهت مهم است که هر بار اعتراضی به تعرفههای پیشنهادی سازمان نظام پزشکی میشود اینطور استدلال میکنند که بخش عمدهای از این تعرفهها توسط بیمهگرها پرداخت خواهد شد. این استدلال در حالی است که بسیاری از افراد جامعه که دارای پوشش بیمه تکمیلی هستند با محدودیت ریالی و سقف مشخصی برای دریافت خدمات مواجهند. به طور مثال برخی بیمههای تکمیلی هزینههای ویزیت و دارو را تقبل نمیکنند یا سقف پذیرش آنها بسیار محدود است.
* ۵ تا ۸ میلیون ایرانی، فاقد بیمه درمانی
جدا از آنکه سازمانهای بیمهگر نیز زیر بار افزایش ۶۰ درصدی تعرفههای درمانی نمیروند، بخشی از اقشار مردم از جمله کارگران، دستفروشان، افراد فاقد شغل و... که عموما از دهکهای پایین درآمدی هستند تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند. آمارها حکایت میکند که حدود ۵ تا ۸ میلیون ایرانی فاقد بیمه درمانی هستند یعنی حدود ۸ میلیون ایرانی که غالبا افراد کمبرخوردار هستند باید هزینههای درمان اعم از ویزیت، بستری و داروها را تمام و کمال از جیب خودشان پرداخت کنند!
با این استدلال وزارت بهداشت که سهم پرداختی بیمار کمتر از نیمی از هزینههای درمان است و بیمهگرها سهم پرداختی بیشتری دارند، عملا حدود ۱۰ درصد از جامعه نادیده گرفته میشوند!
* صدای قشر بیصدا باشید
کسی منکر زحمات صنف پزشکان نیست و اپیدمی کرونا ثابت کرد کادر درمان با تمام توان برای مقابله با این ویروس سرکش جانانه مبارزه و فداکاری میکند. بحث بر سر آن است که وقتی صنفی قدرت و رسانه بیشتری دارد و قدرت چانهزنیاش بالاست نمیتواند بخشی از جامعه را کاملا نادیده بگیرد. طبیعتا کسی منکر افزایش تعرفههای درمانی هم نیست؛ صحبت از افزایش معقول تعرفهها متناسب با حرفه یک صنف و توان اقتصادی جامعه است. باید منتظر بود و تماشا کرد آیا سیاستگذاران زیر بار افزایش ۶۰ درصدی تعرفههای درمان خواهند رفت یا 10 درصد جامعه که غالبا هیچ بلندگو و صدایی ندارند را هم در نظر میگیرند؟
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس بنیاد شهید خبر داد
اطلاق «شهید» برای ۱۶ آتشنشان حادثه پلاسکو
معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید از موافقت مقام معظم رهبری با اطلاق شهادت برای آتشنشانان حادثه پلاسکو خبر داد. سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی در جمع تعدادی از خانوادههای آتشنشانان حادثه پلاسکو با اشاره به سالگرد حادثه پلاسکو و ایثار آتشنشانان افزود: در پی مکاتبه با مقام معظم رهبری، ایشان با اطلاق عنوان «در حکم شهید» برای ۱۶ آتشنشان فداکار این حادثه که جان خود را فدای دیگران کردند موافقت فرمودند و خانوادههای این آتشنشانان تحت پوشش و در خانواده بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفتند. وی با بیان اینکه این شهدا در آخرین لحظات حدود ۱۵۰۰ نفر را نجات دادند، گفت: با پیگیریهای شهرداری تهران و رئیس مجلس شورای اسلامی و مکاتبه بنده، با موافقت و لطف مقام معظم رهبری این مطالبه و پرونده چند ساله به سرانجام رسید.
***
نوسازی ۲۲۰۰ تاکسی فرسوده تهران تا پایان سال
معاون فنی و بهرهبرداری سازمان تاکسیرانی شهر تهران از نوسازی ۲۲۰۰ تاکسی فرسوده تا پایان سال خبر داد. علی محتشمیپور گفت: از ابتدای آذرماه سال جاری روند ارائه تسهیلات برای نوسازی تاکسیهای فرسوده متوقف شده بود که با رویکرد جدید در این صندوق، فرآیند تشکیل و تکمیل پروندههای نوسازی تاکسیها از سر گرفته شد. وی افزود: به دلیل توقف ارائه تسهیلات شاهد انباشتگی تقاضا شدیم، بهگونهای که ۲۲۰۰ تقاضای نوسازی متوقف شد و این در حالی بود که تمام این افراد، آورده مالی خود را تامین کرده بودند و تنها در انتظار ارائه تسهیلات صندوق امید بودند. محتشمیپور افزود: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته و شروع مجدد ارائه تسهیلات، تا پایان سال به تمام رانندگان تاکسی متقاضی نوسازی که آورده خود را تامین کردهاند یعنی همان ۲۲۰۰ نفر، تسهیلات خواهیم داد.
ارسال به دوستان
وزیر بهداشت از شناسایی بیش از 2 هزار مبتلا به ویروس جهشیافته خبر داد
نگرانی از عادیانگاریها در شرایط سیر صعودی اُمیکرون
با آنکه میزان مرگومیر ناشی از بیماری «کووید-۱۹» به حدود 20 نفر در یک شبانهروز رسیده است اما آمار مبتلایان به این بیماری در کشور سیر صعودی به خود گرفته است و به گفته کارشناسان تزریق واکسن کرونا باعث شده تا میزان مرگومیر در سطح پایینی نسبت به مبتلایان قرار گیرد، این در حالی است که با توجه به شیوع اُمیکرون در کشور پروتکلهای بهداشتی همچنان باید رعایت شود. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۲۰ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۱۷۲ نفر رسید. بر این اساس، از ظهر روز پنجشنبه تا ظهر روز جمعه اول بهمنماه، ۵ هزار و ۲۷۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۳۸۳ نفر از آنها بستری شدند. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۷۵ هزار و ۷۳۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین یکهزار و ۲۲۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۲۷ میلیون و ۹۲۳ هزار و ۶۵ دوز رسیده است. تاکنون ۶۰ میلیون و ۴۴۷ هزار و ۶۵۹ نفر دوز اول، ۵۳ میلیون و ۴۶۱ هزار و ۹۴۱ نفر دوز دوم و ۱۴ میلیون و ۱۳ هزار و ۴۶۵ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. در همین حال، معاون درمان وزارت بهداشت، توصیههای پیشگیرانه و درمانکننده طب ایرانی در «کووید-۱۹» را به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کرد. سعید کریمی در این ابلاغیه یادآور شده است: «توصیههای پیشگیرانه و درمانهای کمککننده طب ایرانی در «کووید-۱۹» یکی از ضمیمههای راهنمای تشخیص و درمان این بیماری در سطح خدمات سرپایی و بستری این بیماری است».
* شناسایی بیش از ۲۰۰۰ بیمار مبتلا به اُمیکرون در کشور
وزیر بهداشت گفت: وضعیت اُمیکرون در جهان بسیار بحرانی است و بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا، درگیری بسیار شدیدی با اُمیکرون دارند و روزانه بیش از یکهزار و ۵۰۰ نفر در آمریکا بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند و کشورهای همسایه نیز درگیر هستند و ما بسیار نگران هستیم، چون اُمیکرون قدرت انتشار بسیار زیادی دارد. بهرام عیناللهی افزود: با تستهای تشخیصی انجام شده تاکنون بیش از ۲ هزار بیمار مبتلا به اُمیکرون در کشور شناسایی شدهاند اما از همه بیماران، تست نمیگیریم، بلکه به صورت اتفاقی این تستها انجام میشود و میزان آلودگی در سطح جامعه، بیشتر از این موارد است. مراجعات سرپایی در ۲ هفته اخیر تقریبا ۴ برابر شده و وقتی مراجعات سرپایی افزایش مییابد ممکن است موارد بستری و بیماران بدحال نیز افزایش یابد و نگرانیهایی در این زمینه داریم. وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: توصیه ما به مردم این است که در اسرع وقت، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند. تاکنون حدود ۱۳ میلیون نفر، دوز سوم را تزریق کردهاند و یکی از دلایلی که مرگومیر بیماران کرونایی در این روزها در کشور کمتر است، واکسیناسیون گسترده است که خوشبختانه تاکنون حدود ۸۹ درصد از جمعیت هدف، یک دوز و حدود ۷۹ درصد نیز ۲ دوز را تزریق کردهاند. وی تاکید کرد: یکی از مهمترین نگرانیهای ما، عادیانگاری توسط مردم است و نباید تصور کنند که همه چیز تمام شده است. امروز به روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی دستور دادیم که مراکز درمانی باید آمادگی کامل برای مقابله با موج جدید بیماری را داشته باشند.
ارسال به دوستان
ارتقای روابط اجتماعی و اقتصادی ایران و روسیه
محمود صادقی*: رئیسجمهور کشورمان در سفر به روسیه که با دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی همراه بود، مدال افتخار را از دانشگاه مسکو دریافت کرد. این سفر هر چند با محوریت توسعه و تحکیم روابط اقتصادی و سیاسی انجام شد اما نقطه عطفی است که زمینهساز ایجاد بیش از پیش تعاملات اجتماعی و فرهنگی ۲ ملت و ۲ کشور خواهد شد و بیتردید دستاوردهای مهم و قابل توجهی را برای کشورمان به ارمغان میآورد؛ تعاملی که نزدیکتر شدن روابط با کشور دوست و همسایه را در پی دارد و سرآغاز فصلی نوین از ارتباطات مردمان این ۲ سرزمین پهناور خواهد بود. پیگیری مذاکرات در سطوح مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی با حفظ اقتدار ایران اسلامی در این سفر و افتخار ایران به داشتههای خود را میتوان از جمله وجوه تمایز سفر سیدابراهیم رئیسی به روسیه در مقایسه با تعاملات دولتهای پیشین با همسایه شمالی برشمرد. از طرفی حضور وزرای اقتصاد و نفت و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به همراه رئیسجمهور در این سفر مهم دیپلماتیک، نشان از عزم جدی ۲ کشور در ارتقای روابط دارد. حال از آنجا که این دیدار نسبت به دیدارهای سایر مقامات بلندپایه کشورهای دنیا از روسیه حائز اهمیت بیشتر بوده و از گستردگی بالایی برخوردار است، قطعا در کوتاهمدت و بلندمدت نتایج مطلوبی به همراه خواهد داشت. نماد بارز «ویژه بودن این سفر» علاوه بر دیدار روسایجمهور ۲ کشور ایران و روسیه، سخنرانی رئیسجمهور کشورمان در پارلمان این کشور بود که معمولا در روابط دیپلماتیک کمتر مشاهده شده و این نشاندهنده عمق اشتراکات استراتژیک در تمام ابعاد روابط بین ۲ کشور است. دیدار رئیسی با ولادیمیر پوتین و مسؤولان بلندپایه روسیه و گفتوگو درباره مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، همچنین گفتوگوی رئیسجمهور کشورمان با دیگر افراد مهم و سرشناس روس دارای اهمیت ویژهای است به طوری که رئیسی در مراسمی دکترای افتخاری را از دانشگاه ملی مسکو دریافت کرد. رئیسجمهور در مراسم دریافت دانشنامه دکترا و مدال افتخار این دانشگاه به سوالات مطرح شده بخوبی پاسخ داد و اعلام کرد: «تجربه نشان داده است که میتوان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد و ملت ایران نیز از دل تحریمهای ظالمانه با تکیه بر توان و دانش نخبگان داخلی به دانش و فناوریهای پیشرفته دست پیدا کرده است». ارزش و احترامی که مرجع معتبر دانشگاهی در روسیه برای رئیسجمهور ایران قائل شده است، زمینههای لازم را برای نزدیک شدن بیش از پیش ملتها، نخبگان، جامعه دانشگاهی و فعالان فرهنگی و اجتماعی در ۲ کشور ایران و روسیه فراهم میآورد. علاوه بر این، ایران از ظرفیتهای کمنظیر و فراوان منابع طبیعی و خدادادی نفت، گاز و پتروشیمی و قابلیتهای دیگر برخوردار است. از این رو ایجاد تعامل و رایزنی با فعالان اقتصادی، همچنین امضای تفاهمنامهها در این سفر بیتردید در تسهیل و ارتقای همکاریهای تجاری راهگشا خواهد بود. از طرفی قرار داشتن ایران اسلامی در منطقه و موقعیت خاص ژئوپلیتیک، همچنین برخورداری از خطوط ارتباطی برای انجام تبادلات تجاری و اقتصادی، یک امتیاز مهم است که میتواند سهم ما را در بازارهای منطقهای و جهانی ارتقا دهد. همچنین مواضع و اهداف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مشترک بین تهران و مسکو به راحتی شرایط را برای بازگشت پرقدرت ایران به بازارهای جهانی فراهم میکند. از این رو سفر رئیسجمهور کشورمان به روسیه با اهداف یاد شده بیش از پیش مورد توجه جهانیان قرار گرفته است و آن را به دقت بررسی و تحلیل میکنند.
* تحلیلگر اجتماعی و سیاسی
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|