|
وزیر رفاه خبر داد: حمایت دولت از «مادران» برحسب تعداد «فرزند»
حجتالله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اهتمام دولت سیزدهم برای حمایت از مادران گفت: در دولت سیزدهم اتفاق نظر وجود دارد که بیشترین حمایت از مادران به نسبت تعداد فرزندانی که دارند انجام شود و در این دولت قطعا اهمیتی که به مادران داده خواهد شد به نسبت تعداد فرزندانی که دارند و به دنیا میآورند، بیشتر از گذشته خواهد بود.
ارسال به دوستان
درخواست مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای مقابله جدی و اصولی با شیوع سرطان
زنجیره درمان سرطان کامل نیست
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «وطنامروز»: نظارت بر شیوع و درمان سرطان باید مانند واکسیناسیون بیماریهای واگیر «قاطعانه» باشد
سرطان دومین عامل مرگومیر در کشور بعد از بیماریهای قلبی و عروقی معرفی شده و هرچند توان علمی و پزشکی کشورمان برای مقابله با این بیماری بسیار خوب است اما به خاطر ناقص بودن زنجیره درمان، اکنون تبدیل به یک تهدید جدی در حوزه سلامت شده است.
به گزارش «وطنامروز»، هفته پیشگیری از سرطان یکی از مهمترین بهانهها و فرصتهایی است که در طول سال برای بررسی روند شیوع و درمان این بیماری در کشورمان فراهم میشود. مطابق اعلام رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ۴۰درصد سرطانها قابل پیشگیری و ۴۰درصد قابل علاج هستند. بنابراین اگر به حوزه پیشگیری توجه داشته باشیم، با توجه به توان درمان سرطان در کشور، فقط ۲۰ درصد از سرطانها منجر به مرگ خواهد شد.
پروفسور محمداسماعیل اکبری در یک نشست خبری به مناسبت هفته پیشگیری از سرطان اظهار داشت: سرطان در ایران و دنیا دومین دلیل مرگ است و سرطان پستان را باید شایعترین سرطان دانست که البته این نوع سرطان بار مالی بیشتری به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه باید به کم کردن هزینه درمان بیماران سرطانی توجه ویژه کرد، گفت: پزشکان در این بخش باید در موارد محدودی امآرآی برای بیماران تجویز کنند اما متاسفانه در برخی مراکز شاهدیم تا ۹۰ درصد از امآرآی استفاده میشود که علاوه بر هزینههای سنگین مالی، تخلفات اجباری علمی دیگری اعم از جراحی و سایر درمانهای بدون نیاز نیز برای بیمار ایجاد میکند.
اکبری اظهار داشت: انتظار این است یک راهنمای بالینی مدون توسط وزارت بهداشت در زمینه بیماریهای پرهزینه بویژه در بخش سرطان تعریف و برای اجرا به بخش درمانی کشور ابلاغ شود. متاسفانه با وجود دهها بار نامهنگاری مکتوب، در راهنماهای نوشته شده این مهم یعنی کاهش هزینه و بیمارمحوری مورد توجه قرار نگرفته است.
اکبری در ادامه تصریح کرد: به صورت رسمی نیز به وزارت بهداشت اعلام کردهایم که ۳ هزار میلیارد تومان بودجه مصرفی این وزارتخانه در حوزه سرطان اضافی است؛ این پول بیهوده هزینه میشود و بهتر است به شکل موثرتری صرف شود.
* سرطانهای متفاوت در گروههای سنی و مناطق جغرافیایی
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ۹۷ درصد سرطانها در ایران در افراد بالغ اتفاق میافتد، اظهار داشت: تقریبا در کشورمان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر حدود ۱۴۵ تا ۱۵۰ نفر دچار سرطان میشوند. در 5 سال گذشته سن سالمندی در کشور افزایش داشته و جمعیت بالای ۶۰ سال از 5/6 درصد به 5/10 درصد رسیده است. هر چه سن بالاتر برود میزان و انواع سرطان نیز افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه سرطان فقط به سن افراد وابستگی ندارد و به جغرافیا نیز بستگی دارد، افزود: به طور مثال در شمال ایران سرطان معده و مری با رقم قابل توجهی شایع شده است و سالانه حدود ۴۵ تا ۵۰ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر دچار این نوع سرطان میشوند.
اکبری ادامه داد: در استانهای اردبیل، خراسان شمالی، گیلان و مازندران میزان سرطان معده بالاست به طوری که در استان اردبیل ۲۱ درصد همه سرطانها را سرطان معده تشکیل میدهد؛ در این منطقه ۵۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر دچار سرطان معده میشوند.
وی همچنین تصریح کرد: در عین حال در جنوب کشور همچون بندرعباس و بوشهر ابتلا به سرطان حدود 5/9 نفر در ۱۰۰ هزار نفر است، این یعنی اگر سن را هم بالای ۵۰ سال در نظر بگیریم، استانهای شمالی 4 برابر استانهای جنوبی دچار این نوع سرطان میشوند.
اکبری گفت: افرادی که به هر دلیل در مراکز شلوغ شهر و سر چهارراههای تهران میایستند، به طور حتم به دلیل آلودگی شهر تهران بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.
* عضو کمیسیون بهداشت مجلس: زنجیره درمان سرطان کامل نیست
هرچند توان علمی و پزشکی کشورمان برای درمان سرطان بسیار مناسب و حتی بهتر از برخی کشورهای غربی است اما نبود برنامه اصولی و دقیق، عاملی برای ایجاد نگرانی از شیوع سرطان در کشور شده است.
ملکفاضلی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره به «وطنامروز» گفت: تشخیص سریع سرطان در مراحل اولیه یک موضوع مهم است که متاسفانه در کشور ما جدی گرفته نمیشود، بنابراین بیمار در زمان پیشرفت بیماری و دقیقا در شرایطی که فرصت طلایی و مناسب را برای درمان از دست داده است، متوجه وجود بیماری میشود. این هم هزینههای اضافهای را به او و نظام سلامت تحمیل میکند و هم اینکه شانس درمان و بهبود را کاهش میدهد.
وی افزود: واقعیت این است که چرخه درمان سرطان در کشور ما کامل نیست. وزارت بهداشت، مجلس و دیگر متولیان حوزه سلامت باید بتوانند به یک الگوی موثر برای پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان دست یابند. اگر بتوانیم پیشگیری را قبل از درمان وارد برنامههای نظام سلامت کنیم، پیشرفت قابل توجهی در کاهش شیوع سرطان در کشور خواهیم داشت.
فاضلی ادامه داد: همانطور که در کشور ما برنامههای جامع و دقیقی برای واکسیناسیون بیماریهای واگیردار وجود دارد، باید در زمینه مقابله با سرطان هم چنین برنامه قاطعانهای داشته باشیم. وقتی سرطان دومین عامل مرگومیر در کشور است، طبیعتا باید در اولویت برنامههای وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت مجلس و دیگر نهادهای مرتبط با نظام سلامت باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به اینکه یکی از مخاطبان این «بایدها» خود کمیسیون بهداشت است و این کمیسیون چه برنامههایی برای کنترل شیوع سرطان دارد؟ اظهار داشت: وظیفه ما و وزارت بهداشت است که برنامه و اقدامات موثر داشته باشیم. البته برنامههایی در حال انجام است اما باید اصولی و تکمیلکننده زنجیره درمان سرطان باشد که الان اینطور نیست.
ارسال به دوستان
راه ارتباطی دهها روستا به دنبال بارشهای سنگین اخیر برف و باران همچنان مسدود است
امداد رسانی در شرایط سخت
بارشهای پردامنه هفته گذشته اگر چه باعث خوشحالی مردم بویژه کشاورزان شد اما خسارتهای زیادی را نیز به زیرساختها، مزارع و واحدهای مسکونی وارد کرد؛ به شکلی که با ورود سیلاب به منازل هنوز برخی ساکنان در حال تخلیه آب از واحدهای مسکونی خود هستند. علاوه بر این همچنان خیلی از راههای روستایی و بعضا راههای مواصلاتی به دلیل بارش سنگین برف بازگشایی نشده و امدادرسانی در برخی از مناطق به سختی انجام میشود. به طور مثال با گذشت 5 روز از بارش برف و کولاک، اورامان هنوز در محاصره برف است و کمکهای هوایی هم به این منطقه نرسیده است. ارسال امدادهای هوایی جمعیت هلالاحمر استان کردستان برای کمک به اورامان که هنوز در محاصر برف و خاموشی به سر میبرد، به دلیل شرایط نامساعد جوی ناموفق ماند. به دنبال بارش برف و کولاک شدید در استان کردستان، محورهای مواصلاتی منطقه اورامان از توابع شهرستان سروآباد مدت ۵ روز است که بازگشایی نشده و کمکرسانی به این منطقه به دلیل شرایط نامساعد جوی هم از طریق هوایی و هم از طریق زمینی ناموفق بوده است. طی اطلاعات به دست آمده، علاوه بر محورهای مواصلاتی، برق و خدمات مخابرات در اورامان نیز قطع است و مردم این منطقه در شرایط سختی به سر میبرند. پیام جلالی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر کردستان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در ادامه امدادرسانی به روستاهای محاصره شده در برف، واحد امداد هوایی هلالاحمر استان طی روز گذشته و در یک عملیات ۲ ساعته امدادرسانی به روستاهای مسدود شهرستانهای بانه و سقز را انجام داد که متاسفانه به دلیل شرایط جوی و وزش شدید باد امکان امدادرسانی به ۲ روستای مسدود در بانه مقدور نشد. وی با اعلام اینکه امدادرسانی به سایر روستاها با موفقیت صورت گرفت، افزود: امید است با مساعد شدن شرایط جوی بتوان به روستاهای گرفتار در برف هم امدادرسانی کرد یا در نهایت از طریق مسیرهای زمینی امدادرسانی انجام میشود. مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان کردستان از بسته شدن مسیرهای ارتباطی روستاهای اورامان طی چند روز اخیر خبر داد و عنوان کرد: فرماندار سروآباد و مردم منطقه درخواست کمک و رساندن اقلام ضروری به این شهر را دارند که متاسفانه به دلیل شرایط جوی نامساعد این امر صورت نگرفته است. وی ادامه داد: امید است شرایط جوی و وزش باد اجازه عملیات را بدهد تا بتوان خدمات هلالاحمر را به شهروندان اورامان انتقال داد.
* مسیر 50 روستا در آذربایجان غربی همچنان بسته است
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجانغربی از برفروبی 95 درصد راههای روستایی خبر داد و گفت: مسیر روستاهای بسته باقی مانده به زیر ۵۰ رسیده که آن هم در حال بازگشایی است. ارسلان شکری اظهار کرد: آذربایجان غربی ۸ هزار کیلومتر راه روستایی دارد که بیش از ۹۵ درصد آن برفروبی شده و مسیرهای روستاها برحسب میزان بارش و تداوم آن، یک تا ۳ بار برفروبی شده و این روند در برخی مناطق همچنان ادامه دارد. وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد مسیرهای ۲هزار و ۷۰۰ روستای دارای سکنه استان طی یک هفته اخیر درگیر برف و حتی کولاک بود، گفت: مسیر روستاهای بسته باقی مانده زیر ۵۰ بوده که آن هم در حال بازگشایی است.
* خروج ۹۰ درصد مناطق آسیبدیده از سیل کرمان از حالت اضطرار
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: ۹۰ درصد مناطق آسیبدیده از سیل، از حالت اضطرار خارج شدهاند. مجید سعیدی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی پاسخ به بحران استان با اشاره به تاثیرپذیری ۱۴ شهرستان در جریان بارندگیهای اخیر و سیلاب اظهار کرد: ۹۰ درصد مناطق آسیبدیده از حالت اضطرار خارج شدهاند. وی گفت: در ۱۳ روستا در جازموریان و ۱۶ روستا در بخش مرکزی رودبار جنوب باید مطالعات اساسی انجام شود، چون در مسیر رودخانه هستند و هرگونه بارندگی شدید، همین شرایط را برای آنها رقم میزند. وی خاطرنشان کرد: در روستای کروچان وسط رودخانه ساخت و ساز انجام شده است که با حضور قوه قضائیه حتما باید مسیر رودخانهها بازگشایی شود. همچنین امین باقری، فرماندار ریگان از ثبات وضعیت مناطق سیلزده خبر داد و گفت: تنها درباره راه ارتباطی روستاهای ارتفاعات و کوهستانی مشکل داریم که بتوانیم خسارتهای وارده را بررسی کنیم. وی خواستار ماشینآلات سنگین برای بازگشایی راهها شد. رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان کرمان نیز از امدادرسانی و اسکان ۴۰ هزار نفر و توزیع ۵۰۰ تن اقلام خوراکی و زیستی خبر داد و گفت: ۸ فروند بالگرد هلالاحمر، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی امدادرسانی انجام میدادند.
* راه ارتباطی 71 روستا در لرستان همچنان مسدود است
بر اثر بارشهای سنگین برف در روزهای گذشته راه ارتباطی 1256 روستای شهرستانهای الیگودرز، خرمآباد، دلفان، دورود، بروجرد و ازنا مسدود شده بود که با تلاش عوامل راهداری تاکنون مسیر 1185 روستا بازگشایی شده است اما همچنان راه 71 روستا در شهرستانهای الیگودرز و دلفان مسدود است و تلاشها برای بازگشایی آنها ادامه دارد.
***
تداوم خدماترسانی نیروی زمینی ارتش در مناطق سیلزده جنوب
فرمانده قرارگاه منطقهای جنوب شرق نزاجا گفت: خدمترسانی ارتش در منطقه زهکلوت و رودبار جنوب برای ششمین روز ادامه دارد. امیر سرتیپ دوم امیر غلامعلیان با بیان اینکه اکنون ششمین روزی است که با استقرار کامل نیروها در منطقه سیلزده جنوب در حال خدماترسانی به مردم این منطقه هستیم، گفت: تمرکز ما طی این مدت امدادرسانی هوایی با استفاده از بالگردهای پایگاه هوانیروز کرمان بوده که تاکنون 28 سورتی پرواز انجام شده است و توانستهایم از این طریق اقلام معیشتی و مورد نیاز را بین سیلزدگان توزیع کنیم. وی در ادامه افزود: با توجه به مسدود شدن بسیاری از راههای زمینی و گرفتار شدن 130 روستا در محاصره سیل، با استقرار ادوات و ماشین آلات سنگین در منطقه، بیش از 90 درصد مسیرهای دسترسی به روستاها و شهرهای مختلف سیلزده جنوب کرمان بازگشایی شده است. سرتیپ دوم غلامعلیان در ادامه گفت: علاوه بر توزیع اقلام معیشتی و بازگشایی راهها، اقداماتی در راستای لایهروبی رودخانهها، احداث سدهای حفاظتی و ایجاد سیلبند با توجه به بارشهای پیش رو انجام شده است و پلی که بر اثر سیل تخریب شده بود، توسط ادوات نیروی زمینی در حال ساخت و بازسازی است. وی افزود: طی ۶ روز اخیر با همت یگانهای پشتیبانی اقدامات لازم برای ایجاد آشپزخانههای صحرایی و خبازخانهها انجام شده است و روزانه ۶ هزار پرس غذا در بین زلزلهزدگان تقسیم میشود. علاوه بر این حدود 400 سری وسایل گرمایشی و اقلام معیشتی و زیستی نیز در سومین مرحله اقلام مومنانه در بین زلزلهزدگان توزیع شد. تا آخر در کنار سیلزدگان خواهیم ماند.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس سازمان هواشناسی:
بارشها در زمستان ۴ درصد بیش از حد نرمال بوده است
رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه کمبود بارشها در کشور جبران شده است، گفت: بارشها سیلآسای اخیر که منجر به خسارات و تلفات شد، بیانگر وضعیت مناسب نزولات جوی است و آن چیزی که در کشور مربوط به خشکسالی است، تا الان جبران شده است. سحر تاجبخش به علل بارشهای سیلآسای اخیر در کشور اشاره کرد و گفت: تغییر اقلیم یک مساله جهانی است و آخرین گزارشها نشاندهنده روند افزایشی رخدادها و پدیدههای «حدی» است، چرا که بارشهای خوبی در کشور داریم اما این بارشها عمدتا سیلآسا و مخاطرهآمیز است که میتواند منجر به بروز خسارت شود. وی افزود: روند افزایشی دما در کل دنیا دیده میشود و در کشور ما بویژه در بخشهای جنوبی در برخی مناطق محسوستر است. نمونه این افزایش بارشها را در سال آبی 1401-1400 مشاهده میکنیم به طوری که بارشهای پاییز حدود 40 درصد پایینتر از حد نرمال بوده اما در زمستان که حدود یک ماه از آن را پشت سر گذاشتهایم، به 4 درصد بالاتر از نرمال رسیده است. وی ادامه داد: یعنی کمبود بارشها جبران شده اما به صورت نامتعادل بوده است. به طور مثال در یک فصل بسیار خشک و در یک ماه بسیار پربارش بوده است. این نشان میدهد روند بارشهای «حدی» در کشور رو به افزایش است و منجر به خسارات و تلفات میشود. به گفته رئیس سازمان هواشناسی، برای کنترل این وضعیت علاوه بر اینکه باید پیشبینیهای درست داشته باشیم، باید بتوانیم زیرساختهای خوبی را مهیا کنیم که کمترین خسارتها به حوزههای مختلف از جمله حملونقل، کشاورزی و زمینههای اجتماعی وارد شود. تاجبخش تصریح کرد: آن چیزی که مربوط به خشکسالی باشد تا الان در کشور جبران شده است اما اساسا خشکسالیهای کاربردی هم داریم که به عنوان خشکسالی کشاورزی و خشکسالی هیدرولوژیکی یاد میشود. در خشکسالی هیدرولوژیکی بحث تامین آبهای زیرزمینی مطرح است که متاسفانه به صورت کاملا محسوس در این بخش کمبود داریم و همچنان در خشکسالی هیدرولوژیکی هستیم.
***
در پی افزایش شاخص ذرات معلق انجام شد
تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوا در پایتخت
جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا در پی افزایش شاخص ذرات معلق در پایتخت با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف برگزار شد. در پی تشدید آلودگی هوا در پایتخت و صعودی شدن شاخص ذرات معلق، دیروز کمیته اضطرار آلودگی هوا به ریاست عابد ملکی، معاون عمرانی استاندار تهران و با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف برگزار شد. فرشید باباخانی، معاون فنی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گفتوگو با فارس، درباره وضعیت آلودگی هوای تهران اظهار داشت: به دلیل افزایش غلظت ذرات معلق در هوای پایتخت و پایداری جوی تا روز پنجشنبه، این جلسه برگزار شد و جزئیات آن توسط استانداری اعلام میشود. گفتنی است منع تردد کامیونها در مقاطع شبانگاهی، جلوگیری از فعالیت موتوسیکلتها و خودروهای دودزا و بدون معاینه فنی و جلوگیری از فعالیت معادن شن و ماسه و آسفالت و بتن با نظارت محیطزیست تا پایان هفته و ناپایداری جوی از مصوبات این جلسه است. توصیه به عدم حضور سالمندان، بیماران خاص و دانشآموزان در فضای باز از دیگر مصوبات این جلسه بود. شاخص آلودگی هوای تهران دیروز روی عدد 143 قرار گرفت و هوای تهران برای گروههای حساس جامعه آلوده گزارش شد.
***
مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارتآموزی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح خبرداد
پرداخت وام یک میلیاردی به سربازان ماهر
مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارتآموزی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح از ابلاغ بخشنامه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به سربازان ماهر پس از پایان خدمت خبر داد. سردار موسی کمالی گفت: در طرح مهارتآموزی سربازان، اولا سربازان در طول خدمت دستکم یک مهارت را میآموزند و ثانیا مهارتی را فرا میگیرند که مورد نیاز کشور است و میتوانند پس از پایان خدمت نیز در همان حوزه جذب کار شوند. وی ادامه داد: در همین راستا نیز قرارگاه مهارتآموزی سربازان پیگیریهایی را برای پرداخت وامهای اشتغالزایی به سربازان ماهر پس از پایان خدمت آغاز کرد و بانکهای ملی، صادرات، ملت و تجارت نیز روند پرداخت وام را آغاز کردند. در تازهترین پیگیریها نیز خوشبختانه بانک سپه به عنوان یکی دیگر از بانکهای عامل، انجام یکسری تعهدات را بر عهده گرفت. وی با بیان اینکه ضوابط اعطای این وام با همکاری بانک سپه و ستادکل نیروهای مسلح تدوین و نهایی شد، گفت: این ضوابط برای اجرا ابلاغ شده و از این پس سربازان ماهر پس از پایان خدمتشان میتوانند از این تسهیلات در راستای اشتغالزایی بهرهمند شوند. کمالی درباره مبلغ وام نیز به ایسنا گفت: مبلغ وام یک میلیارد ریال است که باید طی ۷ سال بازگردانده شود.
ارسال به دوستان
۷۶۹۱ ابتلا و ۲۱ فوتی جدید کرونا در کشور طی 24 ساعت
غلبه اُمیکرون؛ شهر نارنجی شد
زنگ خطر شیوع اُمیکرون در کنار رشد تصاعدی مبتلایان به کرونا در کشور به صدا درآمده است به طوری که طی یک شبانهروز ۷ هزار و ۶۹۱ بیمار جدید کرونایی شناسایی شدند. به گزارش «وطنامروز» با آنکه میزان مرگ و میر ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور کاهشی است اما آمار مبتلایان به این بیماری روزبهروز درحال افزایش است و چنانچه نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون کمتوجهی شود، موج جدید بیماری سراسر ایران را فرا میگیرد؛ شاهد این مدعا هم اینکه پس از مدتها و با افزایش مبتلایان به کرونا رنگ نارنجی بار دیگر به نقشه کرونایی کشور بازگشت. روابط عمومی بهداشت دیروز اعلام کرد: از ظهر روز یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۶۹۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۵۷۷ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۲۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۲۵۱ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۸۲ هزار و ۷۵۹ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی یکهزار و ۲۲۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز نیست اما یک شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴۴ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند. وضعیت ۴۰۳ شهرستان هم آبی است. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، تاکنون ۶۰ میلیون و ۵۱۳ هزار و ۸۵۵ نفر دوز اول، ۵۳ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۶۵۷ نفر دوز دوم و ۱۴ میلیون و ۸۵۶ هزار و ۷۶۴ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۲۹ میلیون و ۲۲ هزار و ۲۷۶ دوز رسید.
* رشد تصاعدی مبتلایان به کرونا
اگر چه آمار مبتلایان به کرونا در کشور طی ماه گذشته به حدود 1000 نفر رسیده بود اما این بیماری همچنان در حال شیوع است، طوری که هماکنون بیش از 7 هزار نفر طی یک شبانهروز به این ویروس مبتلا شدهاند. دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با «کووید-۱۹» با بیان اینکه بیش از ۵۰درصد موارد در گردش کرونا مربوط به سویه اُمیکرون است، گفت: بنابراین میتوان گفت سویه اُمیکرون در حال حاضر در کشور غالب شده است. دکتر مسعود یونسیان درباره وضعیت ابتلا به «کووید-۱۹» در کشور گفت: شرایط کشور به گونهای است که طی دو هفته گذشته از نیمه دیماه، روزانه افزایش موارد جدید کرونا را داشتیم به طوری که روزی حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش ابتلا نسبت به روز قبل را شاهد بودیم. وی در ادامه افزود: وقتی درصدی افزایش نسبت به روز قبل داشته باشیم، این درصد به صورت تصاعدی بالا میرود. به عنوان مثال اگر همان ۱۰ درصد را هم به عنوان حداقل محاسبه کنیم و اگر قرار باشد روزی ۱۰ درصد تعداد بیمارانمان اضافه شود، بعد از ۱۰ روز تعداد بیماران جدیدمان 6/2 برابر میشود؛ یعنی اگر ما امروز ۵۰۰۰ بیمار جدید داشته باشیم و هر روز هم ۱۰ درصد به تعداد بیماران روز گذشته ما اضافه شود، بعد از ۱۰ روز تعداد بیماران ما 6/2 برابر ضربدر ۵۰۰۰ مورد امروز میشود و در نتیجه تعداد بیماران ۱۳ هزار نفر میشود. یونسیان درباره میزان گردش اُمیکرون در کشور گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد موارد کرونایی- که در کشور در حال گردش است- از سویه اُمیکرون است و میتوان گفت اُمیکرون در کشور غالب شده است. در عین حال در کل دنیا ۷۲ درصد موارد ابتلا به کرونا که بررسی شده، از نوع اُمیکرون بوده و طبیعی است که کشور ما هم مستثنا نباشد. بنابراین اُمیکرون در دنیا غالب شده و در کشور ما هم طبیعتا به ویروس غالب بدل شده است. همچنین دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: با توجه به روند افزاینده تعداد موارد مثبت مبتلا به اُمیکرون در سراسر کشور به نظر میرسد نزدیک به پیک اُمیکرون باشیم. دکتر حمیدرضا جماعتی اظهار داشت: در جلسه اخیر کمیته علمی برای پیشگیری از موج سنگین کرونا، بحث و بررسیهای زیادی شد. مطالعات نشان داده استفاده از ماسک حدود ۳۰ درصد میتواند در پیشگیری از ابتلا به اُمیکرون موثر باشد. وی تاکید کرد: با توجه به مطالعاتی که درباره اثرات واکسیناسیون انجام شده، توصیه کمیته علمی این است که مردم سریعا نوبت سوم واکسن کرونا را تزریق کنند، چراکه تزریق دوز سوم، میتواند بیش از ۸۰ درصد از بستری شدن در بیمارستانها پیشگیری کند. همچنین واکسیناسیون کارکنان سازمانها و ادارات دولتی باید الزامی شود. علاوه بر این، رویترز در گزارشی مبتنی بر تازهترین یافتههای پزشکی اعلام کرد: تزریق دوز چهارم واکسن «کووید-۱۹» به افراد بالای ۶۰ سال میتواند مقاومت آنها را در برابر نوع شدید این بیماری افزایش دهد. گزارشها حاکی از آن است که تزریق دوز چهارم واکسن «کووید-۱۹» به افراد بالای ۶۰ سال آنها را ۳ برابر بیش از افرادی که ۳ دوز واکسن دریافت کردهاند، در برابر نوع شدید بیماری مقاوم کند. همچنین تزریق دوز چهارم یا «یادآور دوم» افراد بالای ۶۰ سال را نسبت به افرادی که ۳ دوز واکسن دریافت کردهاند تا ۲ برابر از آلوده شدن به کروناویروس مصون نگه میدارد.
* جهان در مقطع حساس همهگیری قرار دارد
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) گفت: جهان در موضوع همهگیری «کووید-۱۹» در وضعیت حساسی قرار دارد. «تدروس آدهانوم» دوشنبه در اظهاراتی از کشورها خواست برای پایان دادن به مرحله حاد همهگیری با یکدیگر همکاری کنند چرا که اکنون همه ابزارها برای انجام این کار در دسترس قرار دارد. وی افزود: اکنون همهگیری «کووید-۱۹» وارد سومین سال خود شده و ما در مقطع حساسی قرار داریم. باید برای پایان دادن به مرحله حاد این بیماری با یکدیگر همکاری کنیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|