|
اخبار
ماجرای بازیکنآزادشدن طارمی چیست؟
مهدی طارمی مهاجم ایرانی تیم فوتبال پورتو در پایان فصل جاری بازیکن آزاد خواهد شد. با پایان سال 2023 میلادی و باز شدن پنجره نقلوانتقالات زمستانی جاری، باشگاهها از بامداد دوشنبه 11 دی این فرصت را دارند به طور رسمی با باشگاههای دیگر بر سر جذب بازیکنان مدنظر خود وارد مذاکره شوند، یکی از این بازیکنان مهدی طارمی مهاجم ایرانی پورتو است. طارمی 31 ساله که چهارمین سال حضورش در پورتو را تجربه میکند، تا تاریخ 30 ژوئن 2024 (10 تیر 1403) تحت قرارداد باشگاه پورتو است اما طبق قوانین فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) آزاد است از همین امروز با باشگاههای دیگر وارد مذاکره شود و حتی پیشقرارداد ببندد. پرسش این است: آیا مهدی طارمی بازیکن آزاد (Free agent) حساب میشود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت بازیکن آزاد به فردی خطاب میشود که دیگر تحت قرارداد باشگاهی نباشد و از آنجا که طارمی تا پایان ماه ژوئن با پورتو قرارداد دارد، او بازیکن آزاد حساب نمیشود و تنها میتواند به طور قانونی با باشگاههای دیگر مذاکره کند. طارمی در زمان حاضر جزو آن دسته بازیکنانی است که میتوانند با باشگاههای دیگر به طور قانونی مذاکره کنند و در پایان فصل به عنوان بازیکن آزاد راهی تیمی دیگر شوند که به آن انتقال رایگان
(Free Transfer) گفته میشود و باشگاه بعدیاش رقمی را بابت جذب او پرداخت نمیکند و تنها مسؤول پرداخت حق و حقوق بازیکن خواهد بود. مهاجم ایرانی پورتو تاکنون در 171 بازی رقابتهای مختلف برای این تیم پرتغالی به میدان رفته و در کنار به ثمر رساندن 86 گل، 53 پاس گل هم برای همتیمیهایش ساخته است. گفته میشود باشگاه اینتر مشتری اصلی مهاجم 31 ساله پورتو است و قصد دارد کار انتقال او را به عنوان بازیکن آزاد در پایان فصل در همین ژانویه نهایی کند.
***
بهترین گلزن پورتو در سال ۲۰۲۳
مهدی طارمی بهترین گلزن تیم فوتبال پورتو در سال گذشته میلادی شد. با اتمام سال ۲۰۲۳ میلادی و آغاز سال ۲۰۲۴، رسانههای اروپایی به بررسی عملکرد تیمهای مختلف در سال گذشته پرداختند. در همین خصوص سایت «zerozero» پرتغال در گزارشی به عملکرد ۳ تیم اسپورتینگ لیسبون، بنفیکا و پورتو پرداخته است. در گزارش این سایت در بخش تیم پورتو نوشته شده است: تیم پورتو سال ۲۰۲۳ توانست در ۷۶ درصد بازیهای خود پیروز از زمین خارج شود. پورتو در این سال ۱۰۰ گل به ثمر رساند و ۴۱ گل دریافت کرد. پهپه، مدافع با سابقه پرتغالی این تیم با انجام ۵۳ بازی و ۴۰۹۹ دقیقه حضور در زمین، از این حیث بهترین آمار را در بین سایر بازیکنان داشته است. همچنین مهدی طارمی بازیکن ایرانی پورتو با ۱۹ گل - شامل ۸ پنالتی - توانست بهترین گلزن پورتو در سال ۲۰۲۳ لقب بگیرد. «ناسیمنتو گالنو» نیز با ۱۱ پاس گل توانست بهترین آمار را از این حیث به ثبت برساند.
***
توضیح سهیل مهدی درباره تاریخ شروع نیمفصل دوم لیگ برتر
مسؤول برگزاری مسابقات لیگ برتر درباره زمان شروع نیمفصل دوم لیگ برتر توضیحاتی ارائه داد. در حالی که نیمفصل نخست مسابقات لیگ برتر روز چهارشنبه به پایان خواهد رسید، هنوز تاریخ شروع نیمفصل دوم این رقابتها مشخص نیست. سهیل مهدی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: بزودی تاریخ شروع نیمفصل دوم و برنامه مسابقات را اعلام خواهیم کرد. در این زمینه منتظر اعلام برنامه لیگ قهرمانان آسیا از سوی AFC هستیم تا پس از آن برنامه نیمفصل دوم را اعلام کنیم. تیم سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا باید به مصاف الهلال عربستان برود.
***
دستگیری دوچرخهسوار المپیکی به اتهام قتل همسرش
دوچرخهسوار المپیکی استرالیا به اتهام قتل همسر ورزشکارش دستگیر شد تا دادگاه جزئیات مرگ مشکوک او را بررسی کند. به گزارش خبرگزاری تاس، مرگ ملیسا هاسکینز، قهرمان دوچرخهسواری جهان و دستگیری همسرش روهان دنیس، موجی از بهت و حیرت را در محافل ورزشی استرالیا و دنیای دوچرخهسواری ایجاد کرده است. گفته میشود دنیس با ماشین به همسرش برخورد کرده و هاسکینز ۳۲ ساله در بیمارستان درگذشته است. این زوج یک پسر دارند که سال ۲۰۱۸ به دنیا آمد. دنیس ۳۳ ساله خود نیز قهرمان دوچرخهسواری بوده و به چندین تخلف رانندگی خطرناک متهم شده است. با توجه به اینکه این موضوع در حال حاضر در دادگاه مطرح شده، پلیس از ارائه جزئیات خودداری و در بیانیه اولیهاش اعلام کرده است خانم هاسکینز بر اثر برخورد با یک خودرو دچار آسیب جدی و برای درمان به بیمارستان رویال آدلاید فرستاده میشود ولی متأسفانه در بیمارستان فوت میکند. هاسکینز علاوه بر عنوانهای المپیکیاش در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۵ در مسابقات تیمی زنان مدال طلا گرفت. او سال ۲۰۱۷ بازنشسته شد. همسرش دنیس نیز 2 بار قهرمان جهان شده و در تور دو فرانس ۲۰۱۵ نیز شرکت کرده است. او هم سال ۲۰۲۳ بازنشسته شد.
ارسال به دوستان
نایب قهرمان المپیک پکن به ضرب چاقو کشته شد
یکی از ورزشکاران سرشناس کشور اوگاندا به وسیله سلاح سرد در کشور کنیا کشته شد. به گزارش نشریه سان، پلیس کشور کنیا از کشف جسد ینجامین کیپلاگات، عضو تیم دوومیدانی اوگاندا در 3 دوره المپیک 2008، 2012 و 2016 و برنده نقره المپیک 2008 در شهر الدورت کشور کنیا خبر داد. طبق اعلام رسانههای محلی، جسد کیپلاگات 34 ساله در نزدیکی یک مرکز تمرینی ویژه ورزشکان رشتههای دوومیدانی و در حالی که ضربه چاقو به گردن وی اصابت کرده بود، پیدا شد.
ارسال به دوستان
زمان رونمایی از سرمربی تیم ملی والیبال مشخص شد
احتمالا ایتالیایی
تصمیمگیری نهایی درباره سرمربی جدید تیم ملی والیبال در نشست کمیته فنی جدید گرفته خواهد شد. چهارمین نشست شورای مشورتی که جایگزین کمیته فنی شده است، روز یکشنبه دهم دی با حضور کارشناسان، خبرگان، نخبگان و پیشکسوتان والیبال ایران به ریاست وحید مرادی، سرپرست فدراسیون والیبال برگزار شد تا 4 گزینه نهایی هدایت تیم ملی والیبال مردان ایران مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار گیرند. سیدمیلاد تقوی، مشاور امور اجرایی، فریبا محمدیان نایبرئیس بانوان، محسن ترابی سرپرست دبیری، مهدی احمدیآذر مشاور و مدیر حوزه ریاست، ناصر میرفخرایی، سعید درخشنده، منوچهر پورحسن، جمشید حمیدی، علی موذن، محمود افشاردوست، جهانگیر سیدعباسی، علی پورعروجی، ابراهیم وطنپرست، امیرحسین منظمی، امیر حسینی، علیرضا نادی، آرش صادقیانی، غلامرضا مومنیمقدم، عیسی سنگدوینی، امیر طلوعکیان، فرهاد نظریافشار، علیرضا طلوعکیان، علی فتاحی، پدیده بلوریزاده و مسعود آرمات به صورت حضوری و محمدرضا تندروان، احسنالله شیرکوند و ایرج مظفری نیز به صورت آنلاین در این نشست حضور داشتند. همچنین علی شاکری، محمد محمدکاظم، مصطفی کارخانه، عادل غلامی، پیمان اکبری، رحمان محمدیراد، سعید رضایی و ابراهیم وادی به صورت حضوری، جواد مهرگان و مهدی بازارگرد به صورت آنلاین به این نشست دعوت شده بودند. سرپرست فدراسیون والیبال در ابتدای این نشست، جمعبندی مذاکرات خود با سعید معروف، ویتال هاینن، آنجلو لورنزتی و روبرتو پیاتزا را ارائه کرد. مرادی ضمن خیرمقدم به حاضران جلسه گفت: در جلسات قبلی که تحت عنوان کمیته فنی تشکیل شد، برخی حاضران حضور داشتند اما ایرج مظفری، مسعود آرمات و برخی دوستان برای اولینبار در این جلسه شرکت میکنند. اعتقادم این است که این شورا تحت عنوان شورای مشورتی حفظ شود و از نظرات این پیشکسوتان بهره ببریم اما کمیته فنی را باید چابکتر و با حضور حدودا 12 نفر از اعضای شورای مشورتی که به هیچوجه شائبه منفعت برایشان وجود نداشته باشد، تشکیل دهیم. وی با بیان اینکه تصمیم نهایی درباره انتخاب سرمربی در کمیته فنی 12 نفره گرفته خواهد شد، تصریح کرد: تصمیمات کمیته فنی باید جاری باشد. سوابق این مربیان برای همه حاضران ارسال شده است؛ همگی این افراد را میشناسید و با اتکا به دانش خود و شرایط تیم ملی و قابلیتهای مربی نظر خود را بیان کنید و استدلال فنی داشته باشید. امیدوارم با صحبتها در این جلسه به جمعبندی خوبی در تصمیمسازی برسیم. از میان کاندیداهای مطرح شده این 4 گزینه آماده همکاری هستند و با فرد منتخب باید یک قرارداد تا بعد از پایان المپیک 2024 و ۲ قرارداد ۲ ساله تا المپیک 2028 ببندیم تا بتواند تیم ملی را به جایگاهی که مدنظر است، برساند. مرادی در ادامه ضمن اشاره به سوابق و رزومههای 4 گزینه اصلی و بیان نقاط ضعف و قوت و برنامههای آنها در یک چارچوب کلی، به ارائه گزارشی دقیق درباره مذاکرات انجام شده با گزینههای مد نظر فدراسیون والیبال پرداخت و سپس شرکتکنندگان در این نشست دیدگاههای خود را درباره 4 گزینه مطرح کردند. گفتنی است پس از این جلسه ۳ ساعته اعضا ضمن اظهار نظر صریح خود درباره گزینههای مد نظر، اولویتهای خود را به صورت کتبی و محرمانه به سرپرست فدراسیون ارائه کردند و اسامی منتخب پیشنهادی خود را برای تشکیل کمیته فنی اعلام کردند تا روز سهشنبه، کمیته فنی درباره گزینههای سرمربیگری تیم ملی والیبال کشورمان در سال 2024 تصمیمگیری کند. ***
سنگینی کفه ترازوی سرمربیگری والیبال ایران به نفع لورنزتی و پیاتزا
در نشست شورای مشورتی فدراسیون والیبال بیشتر اعضا معتقد به سرمربیگری لورنزتی یا پیاتزا بودند و کمترین توجه را به هاینن داشتند. چهارمین نشست شورای مشورتی که جایگزین کمیته فنی شده است یکشنبه دهم دی با حضور کارشناسان و پیشکسوتان والیبال ایران به ریاست وحید مرادی، سرپرست فدراسیون والیبال برگزار شد تا 4 گزینه نهایی هدایت تیم ملی والیبال مردان ایران مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار گیرند. ویتال هاینن (بلژیک)، آنجلو لورنزتی (ایتالیا)، سعید معروف (ایران) و روبرتو پیاتزا (ایتالیا) 4 گزینه اصلی مدنظر برای هدایت تیم ملی والیبال ایران هستند که در نشست شورای مشورتی والیبال مورد بحث و بررسی قرار گرفتند. شنیده شده از بین این گزینهها هاینن با کمترین اقبال از سمت اعضای شورا مواجه شده است. از جمله دلایل آن هم این است که هاینن، مربی حاشیهداری است و از طرف دیگر از تیم ملی لهستان هم کنار گذاشته شد و گربیج جایش را گرفت. اعضای حاضر در نشست مشورتی فدراسیون از بین این 4 گزینه، بیشتر تمایل به انتخاب لورنزتی یا پیاتزا داشتند و در واقع کفه ترازو برای این ۲ مربی به یک اندازه سنگین بود. علاوه بر این شنیده شده هر ۲ مربی با حضور توتولو و سعید معروف در کادر فنی خود مشکلی ندارند و موافقت کردهاند. جز چند نفر از حاضران در جلسه، بقیه نفرات اعتقاد داشتند سعید معروف بهتر است به عنوان دستیار در کادر فنی حضور داشته باشد. در نهایت هر کدام از اعضا به صورت محرمانه اسامی ۸ نفر را برای حضور در کمیته فنی فدراسیون که تصمیم نهایی را در مورد سرمربی تیم ملی میگیرد، به صورت کتبی به سرپرست فدراسیون دادند.
ارسال به دوستان
سفیر عربستان: در صورت قهرمانی استقلال در لیگ سوپرجام ایران در عربستان برگزار شود
پیشنهاد سعودی به استقلال
سفیر عربستان در ایران در دیدار با مدیرعامل استقلال پیشنهاد داد در صورت قهرمانی آبیپوشان در لیگ برتر، سوپرجام را در عربستان برگزار کنند. پیش از ظهر دیروز عبدالله بن سعود العنزی، سفیر عربستان سعودی در جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه به منظور دیدار و گفتوگو با علی خطیر، مدیرعامل باشگاه استقلال وارد کمپ زندهیاد ناصر حجازی شدند. پس از ورود سفیر عربستان و هیات همراه به سالن کنفرانس کمپ، مدیرعامل استقلال ضمن خوشامدگویی به سفیر عربستان، با اشاره به قدمت و قدرت فوتبال ایران و عربستان و سابقه قهرمانیهای استقلال و الهلال در آسیا، گفت: از زمان ورود جناب سفیر به تهران، اتفاقات خوبی بین ۲ کشور ایران و عربستان افتاده و دلها به هم نزدیک شده است. سفیر عربستان ضمن تشکر از خطیر گفت: خوشحالم که به عنوان سفیر عربستان در ایران هستم و از میزبانی باشگاه بزرگ استقلال تشکر میکنم. باشگاه استقلال را به خوبی میشناسم و میدانم ۲ بار قهرمان آسیا شده و همواره حریف قدرتمندی برای باشگاههای عربستانی و بویژه باشگاه الهلال عربستان بوده و دیدارهای این 2 تیم همیشه جذاب از کار درآمده است. به نظرم با توجه به اینکه هر ۲ باشگاه از باشگاههای پرطرفدار آسیا و آبیپوش هستند، میتوانند همکاریهای دوجانبهای داشته باشند. در ماه دوم میلادی سال جاری که الهلال عربستان به ایران میآید ترتیبی اتخاذ خواهد شد تا پیوندها بین این ۲ باشگاه بزرگ آسیا ایجاد شود. خطیر در ادامه نشست ضمن تشکر از سفیر عربستان در ایران، تصریح کرد: با توجه به قدمت ۲ باشگاه استقلال و الهلال در آسیا مطمئنا این همکاری منجر به اتفاقات بسیار خوبی برای فوتبال ایران و عربستان خواهد شد. همیشه بین استقلال و الهلال یک رقابت جذاب وجود داشته و این ۲ تیم هم آبیپوش، هم پرطرفدار و هم از رقبای قدیمی هستند. ما از همکاری ۲ باشگاه استقبال میکنیم و میتوانیم علاوه بر انجام بازیهای دوستانه و برگزاری کمپهای تمرینی، در توسعه آکادمی و فوتبال پایه همکاریهای دوجانبه داشته باشیم. سفیر عربستان در پایان صحبتهایش پیشنهاد داد در صورت قهرمانی استقلال در رقابتهای لیگ برتر یا جام حذفی، عربستان میزبان دیدار سوپرجام فوتبال ایران در پایان فصل شود. در پایان این نشست، علاوه بر اهدای هدایای یادبود باشگاه استقلال به سفیر عربستان و هیات همراه، پیراهن شماره 12 استقلال به سفیر عربستان اهدا شد و علی خطیر، مدیرعامل استقلال با عبدالله بن سعود العنزی، عکس یادگاری گرفتند. سفیر عربستان و هیات همراه پس از بازدید از کمپ زندهیاد ناصرحجازی، محل کمپ را با بدرقه مدیران باشگاه استقلال ترک کردند. در این نشست مهدی افضلی عضو هیاتمدیره باشگاه استقلال و سیدمهدی علوی مدیر فرهنگی باشگاه نیز حضور داشتند.
ارسال به دوستان
چرا جوانترها در تیم ملی کمتر مجال خودنمایی پیدا میکنند؟
نسل طلایی را باید ساخت
عبدالله دارابی: امیر قلعهنویی در اوان مربیگری زیرک بود و شجاع و این ۲ خصلت، نوید یک مربی خوب و تاثیرگذار را به فوتبال ما میداد اما هرچه تجربهاش بیشتر شد شجاعتش رو به کاهش گرایید. قلعهنویی در ۲ مقطع سکاندار تیم ملی فوتبال ایران شد و در هر ۲ نوبت به خاطر شرایط، «بخت موافق» جوانگرایی و تغییر نسل همراه او شد؛ یکی در دوره جوانی مربیگری و دیگری در زمان پرتجربگی، ولی بهرغم انتظاری که از وی میرفت چندان وقعی به آن ننهاد بویژه و نمایانتر در این دور که فوتبال ما بیشتر نیاز به تغییر نسل را احساس میکند. اولین مسالهای که در لیست اخیر اسامی تیم ملی فوتبال برای حضور در جام ملتهای آسیا نمود بارزتری دارد، میانگین سنی بالای بازیکنان است که زنگ خطر و هشداری جدی است. انتخاب بازیکنانی که در پایان دوران بازیگری خود هستند قرار است چه دردی از این تیم دوا کند، جز اینکه راه را بر فرصت بروز تواناییهای بازیکنان جوان، بهرهگیری از پتانسیل آنها و آبدیدگیشان میبندد؟ هر نگاه منصفی میپذیرد تیم ملی بر اساس واقعیت موجود تیمهای حاضر در رقابتها، شانس چندانی حداقل روی کاغذ برای رسیدن به فینال بازیها ندارد مگر اینکه اتفاق غیرمنتظرهای رخ دهد یا احتمالات فوتبالی به سود ما رقم بخورد. پس چه ایرادی داشت برخی بازیکنان جوان و آیندهدار جایگزین پا به سن گذاشتههایی شوند که خواسته یا ناخواسته، این آخرین حضورشان در تیم ملی است و در همین آخرین حضور نیز معلوم نیست بازی به آنها برسد یا بتوانند کمکی به تیم ملی کنند! در میان بازیکنان اصلی مورد نظر سرمربی بازیکنان مسنی نیز هستند که شرایط سنی و عملکرد آنها در تیمهای باشگاهیشان و بازیهای قبلی تیم ملی هشداردهنده و ناامیدکننده است! قلعهنویی جوانگرایی و کشف استعدادها را وظیفه سرمربی تیم ملی نمیداند، البته کشف استعداد کار سرمربی تیم ملی بزرگسالان نیست ولی جوانگرایی و میدان دادن به استعدادهای کشف شده وظیفه او است و تغییر نسل نیز نیاز مبرم فوتبال کنونی ما. شاید برای تغییر نسل، برخی ابزار و شرایط برای او مهیا نبوده باشد ولی یکی از مهمترین آنها که به خودش بازمیگردد؛ شجاعت شخص سرمربی است که آن نیز به علل محتاط شدن قلعهنویی - که از اقتضائات بالا رفتن سن است- بیم نتیجه نگرفتن و فشار افکار عمومی و از دست دادن جایگاه کنونی به محاق رفته است! اما نتیجه نگرفتن تیم ملی هم این نگرانیها را برای قلعهنویی به همراه خواهد داشت، حتی شدیدتر. کاش قلعهنویی به جای ترس و نگرانی، جسورانه و امیدوارانه به تغییر نسل روی خوش نشان میداد تا خدمتی ماندگار به فوتبال ملی کرده باشد. تیم ملی با جوانتر شدن نهتنها ضرر نمیکرد، بلکه به احتمال فراوان به لحاظ نتیجهگیری هم بهتر از تیم کنونی عمل میکرد. اگر قلعهنویی، تصمیم شجاعانه و ماندگار مرحوم پرویز دهداری در سال ۱۳۶۵ که منجر به ظهور نسلی طلایی و منشأ توفیقات بعدی فوتبال ملی ایران از جمله مقام سوم جام ملتها در سال ۱۳۶۷ به رهبری مرحوم دهداری و قهرمانی بازیهای آسیایی در سال ۱۳۶۹ به رهبری پروین شد و حتی اثرات آن تا ۲۲ سال بعد یعنی در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه و کسب قهرمانی بازیهای آسیایی ۱۳۷۷ با بازیهای درخشان احمدرضا عابدزاده، نادر محمدخانی و جواد زرینچه در تیم ملی ادامه یافت را مرور و بازخوانی میکرد، شاید با شجاعت و درایت، تصمیم بهتر و شایستهتری در راستای وظیفهاش نسبت به فوتبال ملی میگرفت و جایگاه خود را نیز محکمتر میکرد. فراموش نکنیم سال ۱۳۶۵ تصمیم مرحوم دهداری با بیتوجهی و مخالفت عمومی ناشی از کنار رفتن یک دو جین ستاره سرشناس زیر ۳۰ سال فوتبال ایران همراه بود ولی اکنون فضای عمومی جامعه فوتبال موافق و معتقد به لزوم جوانگرایی در تیم ملی است. ارسال به دوستان
صدراعظمی که از آینده میترسد
حنیف غفاری: اولاف شولتس نمیتواند نگرانیاش را بابت کاهش شدید محبوبیت دولت ائتلافی خود (متشکل از ۳ حزب سبز، سوسیال دموکرات و دموکراتهای آزاد) کتمان کند. این نگرانی درست زمانی تشدید شده که به واسطه حمایت مستقیم و غیرقابل توجیه دولت آلمان از جنایات رژیم اشغالگر قدس، صهیونیستستیزی نیز در آلمان تشدید شده و اکثر شهروندان آلمانی این نارضایتی را در نظرسنجیها منعکس ساختهاند.
صدراعظم آلمان در نطق سال نو میلادی خود با توجه به بحرانها و درگیریهای متعدد خواستار آمادگی بیشتر آلمانیها برای «تغییر و سازش» شد. شولتس خطاب به مردم آلمان گفت هیچکس نباید از آینده بترسد، البته بهترین مخاطب برای سخنان وی، خود دولت آلمان تلقی میشود؛ دولتی که به نظر افکار عمومی ژرمنها درباره مواردی مانند جنگ غزه اساسا احترام نگذاشته و بازی در زمین صهیونیستها را نسبت به هر مولفه دیگری ارجح میداند! نتیجه این روند، چیزی جز شکست دولت ائتلافی ضعیف آلمان نخواهد بود. شولتس در پیام سال نو میلادی خود، فرار به جلو را در دستور کار قرار داده است. صدراعظم آلمان در پیام سال نو میلادی خود در روز یکشنبه ۳۱ دسامبر (۱۰ دی) با خوشبینی ابراز داشت آلمان آماده است با چالشهای زمانه مقابله کند. او افزود: «هر کسی در آلمان مورد نیاز است از محقق گرفته تا پرستار سالمندان، مامور پلیس، کارمند پست، مستمریبگیر و همچنین کارآموز جوان، همه به یک اندازه مورد نیاز هستند، این بینش ما را توانمند میکند».
همانگونه که از اظهارات شولتس بر میآید، وی از یکسو تلاش کرده تاثیر سیاستهای مخرب دولت خود در نظام بینالملل را بر شکلگیری شرایط و بحرانهای داخلی نادیده انگارد و از سوی دیگر، اینگونه به مخاطبان القا کند که «چالشهای زمانه» معلول عوامل دیگری جز ناکارآمدی دولت وی است! شولتس مدعی شده «دنیای ما خشنتر» شده و «با سرعتی تقریبا خیرهکننده در حال تغییر است»، به همین دلیل آلمان نیز باید تغییر کند. به گفته شولتس این تغییر و تحول باعث نگرانی و نارضایتی برخی خواهد شد اما اطمینان داد آلمان از این چالشها عبور خواهد کرد!
بهتر است این موضوع مورد توجه قرار گیرد که برلین، خود عامل خشونت است نه قربانی آن! به عبارت بهتر، شولتس باید با توجه به رویکرد خود در عرصه سیاست خارجی و تلاش مستمر برلین برای خلق و استمرار بحرانهای انسانی در جهان، به عنوان یک «متهم» سخن بگوید نه «مدعی»!
شولتس نسبت به وقوع بحرانی هشدار میدهد که خود و برخی سیاستمداران غرب مانند بایدن، مکرون و سوناک در خلق و تشدید آن پررنگ ترین نقش ممکن را ایفا کردهاند. هیچکس از یاد نمیبرد صدراعظم آلمان در هفتههای ابتدایی جنگ غزه، با انعقاد هرگونه تفاهم آتشبس میان طرفین مخالف بود. شولتس مانند بایدن و نتانیاهو تصور میکرد رژیم اشغالگر قدس در سایه ادامه جنگ و نسلکشی کودکان بیگناه نوار غزه قادر به از بین بردن حماس و تسلط بر نوار غزه خواهد بود اما در ادامه، نسبت به خطای دهشتناک و جبرانناپذیر محاسباتی خود آگاه شد. اکنون نیز دولت ژرمنها به جای عبرتگیری از گذشته، درصدد پیمودن مسیر خشونت و ترور در نظام بینالملل (از جمله در قبال حوادث فلسطین و جنگ غزه) است. بدون شک شولتس در آینده نزدیک، قربانی سیاستی خواهد شد که خود در اجرا و پیادهسازی آن نقش داشته است. به طور کلی، جابهجایی مرزهای مفهومی و مصداقی در حوزه روابط بینالملل، تبدیل به یک فرمول همیشگی از سوی سیاستمداران غرب شده است. در چنین مفهومسازی و مصداقیابی مشعشعی، آمریکا و اتحادیه اروپایی خود را متعهد به مواجهه با بحرانهایی جلوه میدهند که اساسا مصدر آنها در اتاقهای فکر غرب بوده است. گویا امثال شولتس متوجه از بین رفتن کارایی این فرمول و الگوی رفتاری و تاکتیکی نخ نما در عصر کنونی نشدهاند. پس زدن روایتهای یکطرفه و کاذب سیاستمداران و رسانههای غربی از سوی شهروندان آنها در جنگ غزه، واقعیتی است که هنوز مقامات
آمریکایی - اروپایی قادر به هضم آن نیستند. در چنین شرایطی مقامات غرب از یک سو نسبت به نظرسنجیهایی که نشاندهنده بیاعتمادی و خشم افکار عمومی نسبت به حمایت آنها از صهیونیستهاست بهتزده هستند و از سوی دیگر، همچنان ذهن آنها حول مدار جنگ دوم جهانی و قواعد بازی پس از نیمه قرن بیستم میچرخد. قطعا غرب زمانی متوجه خلط گذشته با حال و آینده خواهد شد که زمانی برای جبران تباهیهای ساخته و پرداخته دست خود ندارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|