|
افزایش شمار مجروحان ارتش رژیم صهیونیستی به 4 هزار و 733 نفر
ارتش رژیم صهیونیستی روز شنبه از زخمی شدن 2 نظامی دیگر خود در درگیریها در نوار غزه و جنوب لبنان خبر داد. با احتساب این تلفات، شمار کل مجروحان ارتش رژیم صهیونیستی از 7 اکتبر سال گذشته تاکنون به 4 هزار و 733 افسر و سرباز رسیده است.
از 7 اکتبر تاکنون 735 افسر و سرباز نیز در درگیریها در نوار غزه، جنوب لبنان و کرانه باختری هلاک شدند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
خسارت 53 میلیون دلاری حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت از جزئیات خسارت سنگین 53 میلیون دلاری وارد شده به رژیم صهیونیستی بر اثر حمله موشکی ایران در اول ماه میلادی جاری خبر داد. این روزنامه بر اساس دادههای اخیر مالیات بر املاک رژیم صهیونیستی اعلام کرد خسارتهای ناشی از این حمله به اموال شهرکنشینان بین 40 تا 53 میلیون دلار متغیر است. یدیعوت آحارانوت تصریح کرد این بزرگترین خسارت وارده از یک حمله موشکی به تلآویو از آغاز جنگ در 7 اکتبر 2023 به شمار میآید. این روزنامه عبری افزود: خسارت وارده در پی سقوط موشک در نزدیکی مجتمع sea and son در سواحل شمال تلآویو، به تنهایی حدود 13.5 میلیون دلار برآورد شده است. بنا بر اعلام روزنامه یدیعوت آحارانوت، در پی حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی، خسارتهای زیادی به رستورانها و مراکز تجاری مجلل از جمله رستوران «تورکی» که به طور کامل ویران شده، وارد شده و حدود 150 ساختمان لوکس در پی سقوط موشک در نزدیکی همان منطقه خسارت دیده است. این رسانه ادامه داد خسارات زیادی به حدود 10 سایت که موشک به آنها اصابت کرده، از جمله چند پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی وارد شده است اما جزئیاتی از آن ارائه نداد.
***
رقابت نزدیک هریس و ترامپ در ایالتهای میدان نبرد
در نظرسنجیهای انجام شده در 7 ایالت کلیدی آمریکا که نقش اصلی را در تعیین نتایج نهایی انتخابات ریاستجمهوری این کشور دارند، ترامپ در ۲ مقوله مهاجرت و اقتصاد و هریس در حوزه موضوعات مربوط به حق سقط جنین مورد تایید و حمایت رایدهندگان قرار دارند. طبق نتایج به دست آمده از نظرسنجی والاستریت ژورنال، وضعیت ترامپ و هریس در ایالتهای تعیینکننده نتایج نهایی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بسیار به هم نزدیک بوده و رقابت میان ۲ نامزد انتخاباتی بسیار فشرده است. بر اساس نتایج حاصل از این نظرسنجی، هریس در آریزونا، جورجیا، میشیگان و ویسکانسین نسبت به ترامپ از برتری بسیار کمی برخوردار است و در مقابل ترامپ در ایالتهای نوادا، کارولینای شمالی و پنسیلوانیا از برتری اندکی نسبت به هریس برخوردار است. طبق نتایج به دست آمده، برتری ترامپ در ایالتهای مورد نظر 46 درصد عنوان شده در حالی که موقعیت هریس با یک درصد اختلاف 45 درصد عنوان شده است.
***
روزهای انتخاباتی کردستان عراق
با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق در بیستم اکتبر، تنور رقابتها در این اقلیم روز به روز در حال گرمتر شدن است. پس از تصمیم دادگاه فدرال عراق، تقسیمات جدیدی در حوزههای انتخاباتی کردستان عراق ایجاد شده است. به دنبال همین موضوع دانا نجیب، نامزد وابسته به ائتلاف «بابلیون» تصریح کرد: ما از تصمیم دادگاه فدرال مبنی بر تغییر یک حوزه انتخاباتی به چند حوزه و همچنین توزیع کرسیهای اقلیت مسیحی، بین استانها خوشحال هستیم، چرا که این تصمیم عادلانه و منصفانه بود و این برای نخستین بار است که مسیحیان استان سلیمانیه در پارلمان کردستان نماینده خواهند داشت و این نقطه عطفی در تاریخ سیاسی منطقه بهشمار میآید. در همین حال، ضیا پطرس، نامزد مستقل مسیحی در شهر اربیل در این زمینه گفت: ما با توزیع فعلی کرسیها موافقت کردهایم تا پارلمانی قانونی داشته باشیم اما تقسیم کرسیها بین استانهای اقلیم نیازمند تجدید نظر است. وی افزود: ترکمانها ۱۴ نامزد در اربیل دارند که تنها برای یک کرسی با هم رقابت میکنند در حالی که در سلیمانیه هم ۶ نامزد ترکمانی برای یک کرسی دیگر رقابت میکنند، ضمن آنکه ۳ نامزد مسیحی نیز در هر استان با یکدیگر رقابت خواهند کرد. بنابراین ما بر این باوریم که نمایندگی طیفها و مولفههای جامعه در پارلمان کردستان، یک نمایندگی واقعی نیست مگر آنکه سازوکار رایگیری برای اعضای یک طیف یا اقلیت به داخل خود آنان محصور باشد. انتخابات سراسری در اقلیم کردستان عراق برای ششمین دوره قرار است در تاریخ بیستم اکتبر برگزار شود و بنا بر اعلام کمیسیون عالی انتخابات عراق، مراکز و حوزههای رایگیری از ساعت ۷ صبح دایر خواهند شد و در ساعت ۶ عصر بسته میشوند.
***
هشدار فرمانده سابق ناتو درباره قطع جریان نفت غرب آسیا
جیمز استاوریدیس، فرمانده پیشین ائتلاف ناتو در مصاحبهای هشدار داد تنشهای فزاینده در منطقه میتواند نفت خروجی از غرب آسیا را قطع کند. فرمانده پیشین ناتو در یک برنامه رادیویی، وضعیت فعلی را با دوران قبل از جنگ دوم جهانی مقایسه کرد و گفت: چیزی که این لحظه را درست مثل روزهای قبل از جنگ دوم جهانی خطرناک میکند، افزایش تنشهای استراتژیک با چین در اقیانوس آرام است. یک جنگ زمینی بسیار مهم در اروپا به خاطر حمله ولادیمیر پوتین به اوکراین دارید و این آشفتگی بزرگ در خاورمیانه بین ایران و اسرائیل که در بدترین حالت، ممکن است باعث توقف نفت خروجی از خاورمیانه شود. وی افزود: وقتی همه اینها را کنار هم قرار دهید، لحظهای پرتلاطم است که فکر میکنم با بازگشت به اواخر دهه 1930 میتوانید نظیر آن را بیابید.
***
بندر ایلات در آستانه ورشکستگی
تارنمای خبری World Cargo News (متخصص در حوزه حملونقل جهانی) اعلام کرد بندر ایلات در جنوب اراضی اشغالی پس از کاهش ۸۵ درصدی فعالیت این بندر در پی حملات جنبش انصارالله یمن اعلام ورشکستگی کرده است. بر پایه این گزارش، حملات نظامی نیروهای مسلح یمنی ضدکشتیهای باری عازم بنادر اشغالی از طریق دریای سرخ عامل اصلی وضعیت بحرانی و ورشکستگی اقتصادی این بندر است. این پایگاه خبری همچنین افزود: مقامات بندر ایلات در تلاش هستند برای جلوگیری از بحران اقتصادی و تنفس مصنوعی موقت این بندر از مقامات کابینه این رژیم درخواست کمک مالی کنند.
ارسال به دوستان
جنجال قطعنامه 1701
شهاب خادم: نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان عصر جمعه ۲۰ مهر گفت بیروت خواستار اجرای قطعنامه 1701 شورای امنیت است و حزبالله نیز به عنوان شریک دولت لبنان، موافق این قطعنامه است. پس از انتشار این خبر، برخی رسانهها چنین وانمود کردند گویا حزبالله با پذیرش قطعنامه شورای امنیت قرار است دست از مبارزه بکشد.
ابتدا باید تأکید کرد هرگونه موضعی مربوط به حزبالله، تنها و تنها باید از مجاری رسمی این گروه مقاومت اخذ شود، بویژه در مسائل میدانی اهمیت این موضوع طی هفتههای اخیر ثابت شده است. نکته دیگر اینکه حزبالله لبنان به طور رسمی، موضوع مذاکره بر سر آتشبس را به «نبیه بری» رئیس پارلمان و رئیس جنبش امل واگذار کرده و به نوعی بری نماینده تامالاختیار حزبالله در این مسأله است، بنابراین در ارتباط با مذاکرات، سخن نبیه بری ملاک است، نه مقام دیگری.
اما اساسا باید گفت موافقت حزبالله با قطعنامه 1701 مسأله تازهای نیست. حزبالله سال 2006 پس از جنگ 33 روزه به تبع دولت لبنان، با این قطعنامه موافقت کرده بود اما هرگز تمام بندهای آن بویژه از سوی رژیم اشغالگر اجرایی نشد و تنها بخش مربوط به استقرار نیروهای حافظ صلح (یونیفل) و آتشبس و تبادل اسرا به اجرا درآمد. یکی از بندهای این قطعنامه، خلع سلاح حزبالله است اما همزمان یکی دیگر از بندهای آن نیز خروج ارتش صهیونیستی از تمام خاک لبنان است و این در حالی است که رژیم صهیونیستی هرگز حاضر به بازگرداندن مزارع شبعا، کفرشوما و الغجر نشد و این حق برای حزبالله نیز محفوظ است که بخشهایی از قطعنامه را نپذیرد. همچنین یکی از بندهای قطعنامه، احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت لبنان است اما به گفته «موریس سلیم» وزیر دفاع لبنان، رژیم صهیونیستی از زمان صدور قطعنامه 1701 در سال 2006 هرگز به آن پایبند نبوده و 35 هزار بار آن را نقض کرده است. این قطعنامه ۱۱ آگوست ۲۰۰۶/ ۲۰ مرداد ۱۳۸۵ در زمان جنگ ۳۳ روزه در شورای امنیت تصویب شد و لبنان و اسرائیل نیز آن را پذیرفتند. یک روز بعد، ۱۲ آگوست، پس از آنکه کابینه لبنان قطعنامه را پذیرفت، آیتالله شهید سیدحسن نصرالله نیز گفت «هرچند آن را غیرمنصفانه میداند اما به درخواست آتشبس احترام میگذارد». سیدالشهدای مقاومت در آن برهه گفته بود: «هرگز مانع هر تصمیمی که دولت لبنان بگیرد نخواهم شد». پس از پذیرش قطعنامه هم همگان دیدند حزبالله لحظهای دست از مبارزه برنداشت. بنابراین اساسا مسالهای به نام پذیرش قطعنامه 1701 وجود ندارد، چرا که حزبالله سال 2006 آن را پذیرفته و همچنین پذیرش یا رد آن از سوی حزبالله، ارتباطی به ادامه مبارزه با رژیم صهیونیستی ندارد. در این راستا اتاق عملیات مقاومت اسلامی لبنان شامگاه جمعه در واکنش به برخی جریانسازیهای رسانهای در بیانیهای اعلام کرد: «مقاومت اسلامی همچنان به عهد و وعده خود با علامه مجاهد شهید سیدحسن نصرالله قدس سره الشریف پایبند است که شهرکهای شمال فلسطین اشغالی تا توقف جنگ علیه غزه و لبنان، خالی از شهرکنشینان باقی خواهند ماند». مقاومت حیرتانگیز رزمندگان حزبالله در تپهها و روستاهای مرزی جنوب لبنان نیز مؤید همین مساله است؛ تا جایی که در یک هفته اخیر که ارتش اشغالگر دست به عملیات زمینی زده، دهها کمین موفق علیه نظامیان تروریست صهیونیست به اجرا گذاشته و تلفات سنگینی را به پیادهنظام و ادوات دشمن وارد کرده است. ارتش صهیونیستی طی یک هفته اخیر به هلاکت 20 نظامی خود طی کمینهای موفق حزبالله اذعان کرده است اما کیست که نداند آمار ارتش اشغالگر تا چه حد با واقعیت فاصله دارد. بنابراین این باور که حزبالله با شهادت دبیرکل و تعدادی از فرماندهانش بخواهد به سمت آتشبس برود، آن هم زمانی که هنوز جنگ در غزه پابرجاست، بیش از هر چیزی نشان از ناآگاهی درباره حزبالله و ریشههای اعتقادی ـ آرمانی آن دارد؛ چه بسا در بسیاری از تشکیلات دیگر با ترور رهبر و بزرگان آن، فعالیتها تحتالشعاع قرار گیرد اما حزبالله در طول 42 سالی که از عمرش میگذرد، نشان داده با تمام گروهها و تشکیلات حتی اسلامی، تفاوت معناداری دارد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ چرا سامانه دفاع موشکی آمریکایی تاد در مقابل موشکهای هایپرسونیک ایران دوام نمیآورد
تاد شو
عراقچی: آمریکا با استقرار سیستمهای پدافندی، جان سربازان خود را به خطر میاندازد
پویا جادی: رسانههای عبری از تحویل سامانه دفاع موشکی تاد توسط ایالات متحده به رژیم صهیونیستی و استقرار آن در سرزمینهای اشغالی خبر دادند؛ سامانههایی که برای دفاع در برابر موشکهای بالستیک طراحی شده است و پیش از این نیز در برخی کشورهای غرب آسیا و حتی در سرزمینهای اشغالی مستقر شده بود. صحبت از استقرار سامانه پدافندی تاد در سرزمینهای اشغالی در حالی مطرح شده است که رژیم جعلی صهیونیستی پس از عملیات «وعده صادق 2» بارها تهدید به تجاوز مستقیم به خاک جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرده و این ادعا تاکنون روی زمین مانده است. در حال حاضر استقرار سامانه پدافند هوایی آمریکایی در سرزمینهای اشغالی نشان از ضعف ارتش صهیونیستی در دفاع از خود در برابر حملات موشکی جمهوری اسلامی در پاسخ به تجاوز احتمالی صهیونیستها دارد؛ ضعفی که در عملیات «وعده صادق 2» نیز به اثبات رسید. در عملیات «وعده صادق 2» موشکهای مافوق صوت فتاح به همراه برخی دیگر از موشکهای پیشرفته جمهوری اسلامی ایران مانند خیبرشکن توانستند بدون رهگیری توسط پدافند هوایی چندلایه و گرانقیمت صهیونیستها به اهداف مورد نظر اصابت کرده و پدافند هوایی رژیم را از کار بیندازند؛ اقدامی که تمام ادعاها درباره قدرت پدافند هوایی رژیم را به باد داده و آنها را نیازمند کمک در حوزه پدافند هوایی کرده است. البته پیش از این هم دولت آمریکا پشتیبان بدون قید و شرط و تامینکننده تسلیحات رژیم صهیونیستی در تجاوزات و جنایات آنها به فلسطین و سایر کشورهای منطقه بود اما رژیم مجعول در حوزه پدافند هوایی و سامانههایی مانند گنبد آهنین یا فلاخن داوود خود را مدعی میدانست و حتی در دورهای قصد صادر کردن گنبد آهنین به آمریکا و کشورهای اروپایی را داشت اما پس از عملیات توفان الاقصی و شکستهای متعدد این سامانهها در مقابل عملیاتهای موشکی و پهپادی محور مقاومت از چند جهت اعتبار پوشالی این سامانههای میلیارد دلاری نابود شده و صهیونیستها دست به دامان حامی اصلی خود در این حوزه شدهاند. البته تحویل این سامانه به رژیم صهیونیستی همچنان در ابهام قرار دارد و خبرگزاری آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی طی گزارشی مدعی شده هنوز با تحویل این سامانه به رژیم اشغالگر موافقت نشده است. به نظر میرسد تحویل سامانه دفاع هوایی تاد و استقرار آن در سرزمینهای اشغالی با مانع جدی مواجه شود. همانطور که پیش از این تحویل تسلیحات و مهمات پیشرفته و تهاجمی به ارتش اشغالگر در قالب بستههای کمکی از سوی دولت آمریکا به منظور تداوم جنایات رژیم در نوار غزه، لبنان، سوریه و کرانه باختری بدون هیچ مشکلی تا امروز ادامه داشته است.
* تقویت پدافند صهیونیستها از بیم پاسخ ایران
رژیم اشغالگر پس از دریافت پاسخ سخت از جمهوری اسلامی ایران در عملیات «وعده صادق 2» و دریافت ضربه شدید در محافظتشدهترین مناطق سرزمینهای اشغالی مانند پایگاه نواتیم در حالی به تهدید هدف قرار دادن خاک مقدس ایران رو آورد که از ضعف سامانههایی پدافندی خود در مقابل پاسخ مجدد قوای موشکی ایران خبر داشت. کانال 12 رژیم در گزارشی درباره تحویل سامانه تاد به رژیم اشغالگر از سوی ایالات متحده، از استقرار این سامانه در کنار سامانه پدافند هوایی حیتس رژیم صهیونیستی در مجاورت سکوهای راداری رژیم خبر داد. این اقدام به معنای تقویت پدافند رژیم و ترس آنها از پاسخ شدیدتر و کوبنده موشکی، پهپادی و سایبری جمهوری اسلامی ایران است. از سوی دیگر نیز به گزارش رسانههای آمریکایی، اپراتورهای آمریکایی به همراه سامانه تاد به سرزمینهای اشغالی فرستاده میشوند تا در عملیات در کنار رژیم اشغالگر نقش داشته باشند و هدایت این سامانهها را بر عهده گیرند. اقدام حمایتی آمریکا از این جهت جالب توجه است که مقامات سیاسی این کشور مدعی تلاش برای جلوگیری از افزایش تنش و گسترش جنگ به کشورهای منطقه هستند. پیش از این نیز بنیامین نتانیاهو 18 مرداد طی سخنانی مدعی شده بود رژیم اشغالگر توان دفاع از خود در برابر نیروهای محور مقاومت و ایران را دارد. این ادعا ۲ ماه نیز دوام نیاورد و عملیات «وعده صادق 2» به نحوی تحولات جنگ را تغییر داد که صهیونیستها بهرغم دریافت میلیاردها دلار کمک مالی و تسلیحاتی از ایالات متحده و کشورهای اروپایی دوباره مجبور به دریافت کمک از حامیان خود شدهاند؛ کمکهایی که نقیض ادعای رژیم صهیونیستی بود و منجر به افزایش انتقادات مخالفان نتانیاهو از او شد.
باراک راوید، خبرنگار و تحلیلگر صهیونیست در مصاحبه با شبکه آمریکایی سیانان در واکنش به خبر تحویل و استقرار سامانه دفاع هوایی تاد در سرزمینهای اشغالی گفت: اگر آمریکا در اسرائیل سامانههای پدافندی مستقر کند، این اقدام با اساس سخنان نتانیاهو که گفته بود اسرائیل میتواند از خودش دفاع کند در تناقض است. یوسی ملمن، دیگر خبرنگار صهیونیست نیز در توئیتی مدعی شد این سامانه توسط تیمهای آمریکایی عملیاتی میشود و سامانه پیکان که تلآویو سال 2012 به رادار تاد اضافه کرد را تکمیل میکند. طبق ادعای این خبرنگار صهیونیست، تحویل سامانه پدافندی به صهیونیستها در راستای تقویت آنها در برابر ضربات سهمگین جمهوری اسلامی انجام میشود.
* سامانه آشنای «تاد»
این نخستینبار نیست که سامانه تاد در منطقه مستقر میشود تا پدافند علیه عملیاتهای محور مقاومت انجام دهد. پیش از این کشورهای عربستان، امارات و ترکیه میزبان و خریدار این سامانه پدافندی آمریکایی بودهاند و همچنین در ناوگان دریایی ارتش آمریکا در منطقه بارها از سامانه تاد استفاده شده است و نیروهای مقاومت و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بخوبی با این سامانه آشنایی دارند. این سامانه دفاع ضدبالستیک آمریکایی مجهز به موشکهای رهگیر با 200 کیلومتر برد و 150 کیلومتر توان ارتفاعگیری است که ادعای بسیاری در زمینه هدف قرار دادن موشکهای بالستیک دارد. البته این ادعاها پیش از این زیر سوال رفته و سامانه تاد در امارات ضعفهای خود را نشان داد. این سامانه ۷۰ تن وزن دارد که تحرک آن را بسیار کاهش میدهد و با توجه به توان پهپادی و موشکی محور مقاومت از چند جهت هدف قرار دادن این سامانه با تسلیحاتی مانند پهپاد یا موشک کروز محتمل است. از سوی دیگر هر خودروی لانچر این سامانه سنگینوزن تنها توان شلیک 8 موشک رهگیر را دارد که با توجه به توان شلیک صدها موشک از سوی جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت به صورت همزمان توانایی این سامانه در صورت وقوع عملیاتی بزرگتر و کوبندهتر از «وعده صادق 2» زیر سوال میرود. پیش از این امارات به منظور مقابله با عملیاتهای موشکی ـ پهپادی انصارالله یمن به نمایشگاه اکسپو در روزهای اوج جنگ یمن از این سامانه استفاده کرده بود که در نهایت نیز نتوانست تمام پرتابهها را رهگیری کند. نکته قابل توجه دیگر قیمت این سامانه پدافندی است. امارات سال 2011 طی قراردادی با کمپانی لاکهید مارتین برای خرید تنها یک گردان از این سامانه 2 میلیارد دلار هزینه کرد. عربستان سعودی نیز برای خرید 7 گردان از این سامانه مبلغ 15 میلیارد دلار به کمپانی آمریکایی پرداخت کرد.
نکته مهم اما توان درگیری این سامانه با موشکهای پیشرفته جمهوری اسلامی است. تقریبا نیمی از موشکهای شلیک شده در عملیات «وعده صادق 2» از نوع مافوق صوت و از خانواده فتاح بودند که قدرت، دقت و سرعت بالایی در هدف قرار دادن پایگاههای محافظت شده رژیم صهیونیستی در عمق سرزمینهای اشغالی داشت. اکنون با به میدان آوردن سامانه آمریکایی ترس و ضعف صهیونیستها در حوزه پدافندی مشخص شده است و احتمال شکست سامانه تاد نیز بسیار بالاست، بویژه در صورت استفاده از موشکهای ناشناخته سپاه پاسداران علیه سرزمینهای اشغالی که برای هدف قرار دادن سامانههای راداری و پدافندی مانند تاد طراحی و تولید شدهاند. در چهاردهمین رزمایش پیامبر اعظم(ص) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که سال 99 برگزار شد سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آزمایش موشکی ناشناخته برای نخستینبار خبر داد که به راحتی توان هدف قرار دادن سامانه آمریکایی تاد را دارد. در این رزمایش موشک ضدرادار شلیک شده یک هدف زمینی که به شکل رادار AN/TPY-2
سیستم دفاع موشکی تاد بود را با دقت هدف قرار داد.
* تاد مغلوب فتاح
پس از انتشار اخبار غیررسمی، در نهایت شامگاه یکشنبه پنتاگون در اطلاعیهای اعلام کرد لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا دستور استقرار سامانه تاد در سرزمینهای اشغالی را صادر کرد. این اطلاعیه پنتاگون به این معناست که پس از شکست سامانههای دفاع موشکی رژیم صهیونیستی در مقابل موشکهای بالستیک و هایپرسونیک ایرانی، حالا آمریکا نیز هر آنچه در چنته دارد را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار میدهد تا نهایت تلاش خود را برای آسیبپذیری کمتر رژیم اشغالگر قدس در برابر موشکهای ایران انجام داده باشد. رژیم صهیونیستی با دراز کردن دست خود به سمت آمریکا رسما شکست در مقابل توان موشکی ایران را پذیرفت و نتانیاهو با وجود گزافهگوییهای مکرر، رسما دستهای خود را بالا برد. با تثبیت این واقعیت، حالا سوال اساسی این است: آیا سامانه دفاع موشکی تاد میتواند ضعف سامانههای دفاع موشکی رژیم صهیونیستی در مقابل عملیاتهای موشکی ایران را بپوشاند؟ آیا تاد میتواند مقابل موشکهای بالستیک و هایپرسونیک ایران دوام بیاورد؟
در کنار توان این سامانه برای کشف و ردیابی اهداف تا شعاع 1000 کیلومتری و درگیری با هدف از شعاع 200 کیلومتری، مهمترین سوال در بحث توان سامانه دفاعی در مقابل موشکهای بالستیک و هایپرسونیک، سرعت موشکهای پدافند است. بر اساس گزارشهای اعلام شده لاکهید مارتین، سرعت موشکهای تاد به 10 ماخ میرسد اما بنا به گفته برخی منابع بویژه رسانهها و کارشناسان حوزه نظامی، سرعت عملیاتی موشکهای تاد 8 ماخ است. این در حالی است که سرعت موشکهای هایپرسونیک ایرانی بین 8 تا 15 ماخ است. یعنی در فاکتور سرعت، این سامانه آمریکایی کار بسیار دشواری برای مقابله و انهدام موشکهای هایپرسونیک ایران بویژه فاتح 1 و فاتح 2 دارد. قدرت مانورپذیری موشکهای هایپرسونیک ایران نیز فاکتور دیگری است که توان تاد برای مقابله با عملیاتهای موشکی ایران را با اما و اگر مواجه میکند. موشکهای تاد قدرت مانورپذیری بالایی ندارند، لذا در مقابل موشک ایرانی فتاح 2 که امکان مانورپذیری در سرعت بسیار بالا را دارد، توان لازم برای بهروزرسانی موقعیت جدید موشک را ندارند. البته این نکته مهم نیز حائز اهمیت است که موشک هایپرسونیک فتاح، قبل از شیرجه به سمت هدف، سرعت بسیار بالایی به خود میگیرد و این سرعت بسیار بالا، محاسبات قبلی سامانه تاد برای کشف مسیر حرکتی موشک را به هم خواهد ریخت.
اما فاکتور دیگری که توان مقابله سامانه دفاع موشکی تاد با موشکهای ایرانی را به چالش میکشاند، توان محدود لانچرهای این سامانه است. لانچرهای این سامانه از 8 موشک تشکیل میشود. در حالت تکمیل این سامانه، 8 لانچر امکان فعالیت دارند که مجموعه توان شلیک 64 موشک پدافندی را برای تاد فراهم میکند. بنابراین سادهترین راه برای از کار انداختن این سامانه، شلیک انبوه موشک به سمت اهداف است. با توجه به اینکه مدت زمان لازم برای مسلح شدن مجدد لانچرهای تاد بین 30 دقیقه تا یک ساعت است، لذا امکان از دور خارج کردن تاد در یک عملیات موشکی کاملا وجود دارد. از سوی دیگر، ایران با توجه به اینکه در مواجهه با سامانه تاد دست بالاتر را دارد، توان هدف قرار دادن این سامانه را نیز دارد و میتواند با هدف قرار دادن این سامانه، پوشش پدافندی تاد را به طور کامل از بین ببرد.
البته پیش از این سامانه تاد چندینبار در سرزمینهای اشغالی مستقر شده است که آخرینبار در سال 2019 طی یک رزمایش مشترک بود اما این نخستین استقرار عملیاتی این سامانه در سرزمینهای اشغالی است و قرار است تا 100 نفر از نظامیان ارتش آمریکا بویژه اپراتورهای این سامانه به همراه آن برای کمک به رژیم صهیونیستی به سرزمینهای اشغالی اعزام شوند.
***
پیام متفاوت وزیر امور خارجه به آمریکا و اروپا
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به اروپاییها نوشت: در ملاقات با جوزپ بورل و انریکه مورا در نیویورک، موارد زیر را بیان کردم:
1- همکاریهای نظامی ایران و روسیه جدید نیست و سابقهای دارد که به قبل از بحران اوکراین برمیگردد. 2- برخی اروپاییها به رژیم اسرائیل انواع سلاحهای پیشرفته را ارائه دادهاند و مشتاقانه در عملیات نظامی علیه ایران شرکت کردند. 3- سیاست فشار حداکثری ایالات متحده همچنان برقرار است و بنگاههای اقتصادی در اروپا به طور کامل از دستورالعملهای وزارت خزانهداری آمریکا پیروی میکنند. عباس عراقچی همچنین افزود: من به وضوح و دوباره بر آنچه گفتهام تأکید میکنم: ما موشکهای بالستیک به روسیه ندادهایم. اگر اروپا نیاز به بهانهای برای کوتاه آمدن در مقابل باجخواهی اسرائیل دارد، بهتر است داستان دیگری پیدا کند. وزیر امور خارجه همچنین در پست دیگری با اشاره به تحویل سامانه تاد از سوی آمریکا به رژیم صهیونیستی نوشت: آمریکا تسلیحات زیادی به اسرائیل داده است و اکنون جان سربازان خود را با استقرار آنها برای عملیات سیستمهای پدافندی به خطر میاندازد. ما تلاشهای زیادی برای مهار یک جنگ همهجانبه در منطقه انجام دادهایم اما هیچ خط قرمزی برای دفاع از منافع خود نداریم.
مواضع وزیر امور خارجه در قبال اقدامات حمایتی اروپاییها و آمریکا از رژیم صهیونیستی توجه رسانههای عربی و غربی را جلب کرد.
ارسال به دوستان
ناکام در برابر موهای ایران
مهدی بختیاری: دیروز در خبرها آمد آمریکا با تحویل سامانههای پدافند ضدموشکی «تاد» به اسرائیل موافقت کرده است.
سامانه موشکی تاد ساخت شرکت لاکهید مارتین آمریکا یکی از مشهورترین سامانههای دفاع هوایی در برابر حملات موشکهای بالستیک است که گفته میشود میتواند اهدف را در فاصله 200 کیلومتر و ارتفاع 150 کیلومتری مورد اصابت قرار دهد.
موافقت با استقرار این سامانه در سرزمینهای اشغالی بعد از مذاکرات بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا انجام شد و گفته میشود آمریکا از این جهت با تحویل این سامانه به اسرائیل موافقت کرده که به اطلاع آنها رسانده در صورت حمله اسرائیل به خاک ایران، در این حمله شرکت نخواهد کرد.
این موضعگیری البته با هدف مصون نگه داشتن آمریکا از حملات ایران است. جمهوری اسلامی ایران در مقاطع مختلف بویژه پس از حمله اخیر موشکی به سرزمینهای اشغالی صراحتا اعلام کرده است در صورت حماقت اسرائیل، بلافاصله جواب حملات آنها را خواهد داد و در این بین، کشورهایی هم که به هر نحو با صهیونیستها در حمله به ایران همکاری کنند، از پاسخ ایران مصون نخواهند ماند.
این هشدار ایران علاوه بر برخی کشورهای منطقه که ممکن است اسرائیل بخواهد از فضای آنها در حمله به کشورمان استفاده کند، متوجه ایالات متحده به عنوان بزرگترین و اصلیترین حامی اسرائیل هم میشود. در حمله تاریخی جمهوری اسلامی ایران به سرزمینهای اشغالی که سهشنبه 10 مهرماه با پرتاب 200 فروند موشک بالستیک انجام شد، پدافند هوایی اسرائیل که سامانههای موشکی متعددی نظیر پیکان را برای مقابله با موشکهای ایران توسعه داده، نمره قبولی نگرفت.
مقامات کشورمان بعد از این عملیات اعلام کردند 90 درصد موشکها با عبور از پدافند هوایی اسرائیل به نقاط مورد نظر در سرزمینهای اشغالی اصابت کرده است و از روی تصاویر منتشرشده از این حملات هم بخوبی مشخص بود که عمده این موشکها توانستند سامانههای پدافندی اسرائیل را رد کنند.
ایالات متحده نیز در این دفاع در کنار صهیونیستها بود و به گفته منابع خبری، ۲ ناوشکن این کشور مستقر در دریای مدیترانه، سامانههای پدافندی خود را برای مقابله با موشکهای ایرانی به کار گرفتند و آنطور که مدعی هستند، توانستند 12 موشک از ۲۰۰ موشک ایران را هم رهگیری کنند! با این حال به نظر میرسد آمریکا چندان تمایلی ندارد هزینه حماقت دولت نتانیاهویی را بدهد که خیلی هم در بین دولتمردان فعلی آمریکا محبوب نیست. ذکر این نکته لازم است که عدم محبوبیت نتانیاهو و عدم برخورداری او از حمایت صددرصدی آمریکا به هیچ وچه به معنای این نیست که ایالات متحده پشت رژیم صهیونیستی را خالی خواهد کرد. حمایت از اسرائیل یکی از اساسیترین مظاهر هویت سیاست خارجی آمریکا محسوب میشود که هیچگاه قطع نخواهد شد؛ همانطور که در یک سال اخیر به وضوح شاهد حمایتهای همهجانبه تسلیحاتی، مالی، دیپلماتیک و سیاسی آمریکا از این سگ هار در خلال جنایات گسترده آن در غزه و لبنان بودیم.
با این حال دولت بایدن ترجیح میدهد بیش از این منافع آمریکا را در قمار نتانیاهو به خطر نیندازد و برای همین اینطور اعلام شده که آمریکا در حمله به ایران شرکت نخواهد کرد ولی برای اینکه اسرائیل از پاسخهای بعد ایران در امان بماند حاضر است سامانههای پدافندی بیشتری را در اختیار آن قرار دهد.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی در طول چند دهه اخیر و بویژه پس از جنگ 33 روزه با حزبالله لبنان در سال 2006، هزینه زیادی برای سامانههای پدافندی خود داشته است که گنبد آهنین و سامانههای فلاخن داوود و پیکان در کنار دیگر سامانههای آمریکایی مثل پاتریوت و در حال حاضر «تاد» از جمله آنهاست اما به نظر میرسد این سرمایهگذاری لااقل در مقابله با تهدید موشکهای ایرانی کارآمد نبوده است. از همین رو این رژیم برای افزایش توان خود بار دیگر دست به دامن آمریکا شده است.
طبق گزارش رسانههای عبری، سابقه تحویل سامانههای پدافندی تاد به اسرائیل به سال 2019 برمیگردد. بنابراین در صورت عملیاتی بودن این سامانهها در سیستم پدافندی اسرائیل، مشخص میشود ناکامی مقابله با موشکهای ایرانی در حمله «وعده صادق 2» را باید پای تاد هم نوشت!
ارسال به دوستان
حملات به شمال سرزمینهای اشغالی شدت گرفت؛ تلفات سنگین صهیونیستها در جبهه شمالی
کولا حزبالله
روز یکشنبه در عملیاتهای ضد صهیونیستی حزبالله لبنان در مرز جنوبی این کشور با سرزمینهای اشغالی 25 نفر از نظامیان ارتش اشغالگر بشدت زخمی شدند. صبح دیروز رسانهها و منابع عبری از پرواز بالگردهای ارتش رژیم صهیونیستی بر فراز آسمان شهرکهای شمالی سرزمینهای اشغالی و احتمال انتقال تلفات ارتش رژیم در درگیری با نیرویها حزبالله لبنان خبر دادند. حزبالله لبنان در واکنش به این تحولات از عملیاتهای نیروهای خود علیه اشغالگران و وارد کردن تلفات به آنها خبر داد. طبق اطلاعیههای حزبالله لبنان، نیروهای مقاومت در ساعات ابتدایی روز یکشنبه در چند نوبت با نظامیان اشغالگر درگیر شدهاند. طبق این اطلاعیهها ساعت ۳:۱۵ نیروهای حزبالله به تجمع نیروهای اسرائیلی در پایگاه رامیه به وسیله موشک ضدزره حمله کردند. پس از آن نیز ساعت ۳:۴۵ نیروهای حزبالله با استفاده از یکبسته انفجاری در مسیر عبور نیروهای اسرائیلی بهسمت رامیه و آغاز درگیری مسلحانه، با گشودن آتش تسلیحات سبک که تا ساعتی ادامه داشت، با صهیونیستها مقابله کردند. در اقدام بعدی ساعت ۴:۴۵ رزمندگان حزبالله با استفاده از یک بسته انفجاری در مسیر نیروهای اسرائیلی به سمت منطقه تلالمدور در رامیه و گشودن آتش به سمت نیروهای متجاوز، ساعاتی با آنها درگیر شدند. به موازات این عملیاتها نیروهای حزبالله لبنان با استفاده از قوای موشکی خود طی 8 عملیات پایگاههای معالیه گولانی و حوما در جولان اشغالی و همچنین تجمعات سربازان اسرائیلی در شهرک کفر جلعادی، کرن نفتالی، اطراف پایگاه المرج و اطراف پایگاه هونین (رامیم) را هدف قرار دادند. نیروهای حزبالله لبنان همچنین با استفاده از پهپادهای انتحاری اطراف تلآویو را هدف قرار دادند. در این عملیات از 3 پهپاد انتحاری استفاده شد و نیروهای حزبالله لبنان با هدف قرار دادن ساختمانی در منطقه هرتزلیا موفق به قطع جریان برق منطقه شدند. نیروهای مقاومت علاوه بر افزایش حملات پهپادی و موشکی علیه صهیونیستها، در موج جدید عملیاتها استفاده از موشکهای ضدزره را نیز در دستور کار خود قرار داده و تلاش صهیونیستها را برای پیشروی در خاک لبنان ناکام گذاشتند.
در کنار حملات نیروهای حزبالله لبنان به عمق شهرکهای صهیونیستی و تجمعات سربازان رژیم در مرز لبنان، نیروهای مقاومت اسلامی عراق نیز در ادامه عملیاتهای حمایتی خود از فلسطین و لبنان دیروز با استفاده از پهپادهای خود جولان اشغالی را هدف قرار دادند. عملیاتهای محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی همچنان با وجود تداوم تجاوزات وحشیانه هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد و اقدامات رژیم برای ورود به خاک لبنان با شکست مواجه شده است. علاوه بر آن تعداد و عمق حملات پهپادی و موشکی حزبالله به سرزمینهای اشغالی مستعمرهنشین و افزایش تلفات ارتش رژیم صهیونیستی شرایط جنگ را برای آنها فرسایشی خواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|