|
رشد 22 هزار واحدی شاخص کل بورس
شاخص کل بازار سرمایه روز گذشته با 22 هزار و 714 واحد افزایش به رقم یک میلیون و 844 هزار و 823 واحد رسید. با این حال شاخص هموزن با 1520 واحد کاهش مواجه شد. در جریان معاملات روز گذشته بازار سرمایه، حدود 10 میلیارد سهم به ارزش بیش از 17 هزار میلیارد تومان معامله شد. در پایان معاملات روز گذشته، ارزش کل بازار از 6800 هزار میلیارد تومان هم فراتر رفت.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ وزیر راهوشهرسازی مدعیشد روش دولت برای کنترل دستوری اجارهبها اثر بخش بوده است
عجب مرد هنرمندی!
رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتوگو با «وطن امروز»: قیمت مسکن با این دستورات کنترل نمیشود
گروه اقتصادی: جهش قیمت مسکن و اجارهبها در چند ماه اخیر، فشار زیادی به مردم برای تامین مسکن ملکی و استیجاری وارد کرده است. شیب افزایش قیمت چنان زیاد بود که تنها طی ۲ ماه منتهی به پایان خرداد سال جاری، قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران 23 درصد و در 6 ماه گذشته 50 درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت مسکن و اجارهبها در کنار رکود تحمیلی ناشی از کرونا و افت درآمد مردم، باعث تشدید فشار تورم بر جامعه شده است. دولت که پس از 7 سال هیچ برنامه خاصی برای ساماندهی بازار مسکن نداشت، اقدام به تعریف و اجرای برنامههایی برای کنترل بازار مسکن و اجارهبها کرد. یکی از این اقدامات، تعیین سقف افزایش اجارهبها در مناطق مختلف کشور بود. طبق تصمیم دولت، حداکثر میزان مجاز افزایش اجارهبها در شهر تهران 25 درصد، در سایر کلانشهرها 20 درصد و در سایر شهرها 15 درصد تعیین شد.
این تصمیم اما با انتقاد بسیاری از کارشناسان این حوزه مواجه شد. رونق گرفتن قراردادهای غیررسمی، امتناع مالکان از عرضه واحدهای خود در بازار اجاره و در نتیجه تشدید فشار عرضه بر قیمتها از جمله مهمترین محورهای انتقاد کارشناسان به این تصمیم دولت بود. با این حال روز گذشته وزیر راهوشهرسازی، طرح دولت برای تعیین سقف اجارهبها را موفق خواند.
* سقف تعیین شده برای اجارهبها رعایت شد
محمد اسلامی در رابطه با طرح دولت به خبرنگاران گفت: مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، بازار پرالتهاب و حبابدار اجاره مسکن را مهار و کنترل کرد. وی تصریح کرد: بر اساس گزارش روزانه اتحادیه املاک به وزارت راهوشهرسازی، در همه شهرها از دستورالعمل عدم عبور از سقف تعیین شده اجارهبها، تبعیت کردهاند و ما این موضوع را مدام رصد میکنیم. وزیر راهوشهرسازی اظهار کرد: معاملات اجاره مسکن که در سامانه ثبت شده است، نشان میدهد این مصوبه رعایت شده است و مردم هم رضایت زیادی دارند.
ادعای وزیر راهوشهرسازی مبنی بر اثربخشی طرح دولت اما با انتقادهایی مواجه شد.
***
رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتوگو با «وطن امروز»:
قیمت مسکن با تعیین نرخ دستوری کنترل نمیشود
مصطفی قلیخسروی در تشریح تاثیر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر تعیین سقف افزایش نرخ اجارهبها بر بازار مسکن اظهار داشت: قیمت مسکن با این دستورات کنترل نمیشود و این قوانین به عنوان مسکن عمل میکند. ما باید صنعت ساختمان را از مدل سنتی به صنعتی تبدیل کنیم. همچنین میزان ساختوسازها را هم باید افزایش دهیم، زیرا اگر میزان ساختوسازها با افزایش تقاضای مسکن متناسب نباشد، شاهد کمبود مسکن و افزایش قیمت آن خواهیم بود. به همین خاطر مجلس، دولت را موظف کرده است سالانه یک میلیون مسکن جدید بسازد. وی افزود: چند نفر از مستاجران در تهران با بنده تماس گرفتند و گفتند ما با صاحبخانه به توافق رسیده بودیم که اجارهبها را به میزان 15 درصد افزایش دهیم اما پس از اعلام این قانون توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا، صاحبخانه گفته است به دلیل تصویب افزایش 25 درصدی قیمت اجارهبها باید نرخ اجارهبها را 25 درصد اضافه کنیم و دیگر 15 درصد مورد قبول نیست، البته بنده مخالفت کردم و گفتم چون توافق شده تا سال دیگر نمیتوانید بیشتر از مبلغی را که توافق کردید اضافه کنید. رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره چگونگی تصویب این مصوبه بیان کرد: ما در جلسهای که خدمت آقای جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور بودیم، ایشان گفتند که قرار است تعیین نرخ دستوری برای افزایش اجارهبها را به تایید سران قوا برسانیم و پس از آن مصوبهاش را از طریق ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کنیم تا موجر حق شکایت کردن از مستاجر را نداشته باشد. قلیخسروی در رابطه با نحوه نظارت بر این مصوبه گفت: نظارت در همه کارها وجود دارد و کنترل نرخ اجارهبها از این قاعده مستثنا نیست اما ما مخالف دخالت کردن در کار مردم هستیم و اینکه شخصی بخواهد کمتر یا بیشتر از نرخ مصوب خانهاش را اجاره بدهد به دولت ارتباطی ندارد. وی افزایش سطح قیمت مسکن و اجارهبها را عاملی برای کوچ جمعیت به سکونتگاههای غیررسمی خواند و گفت: با افزایش قیمتها کوچ مردم به سمت شهرکهای اقماری و شهرهای اطراف زیاد میشود. متاسفانه کسی که امروز وضع اقتصادی او نسبت به قبل بدتر شده، ناچار است به سمت محلههای پایینتر و خانههای کوچکتر برود. ***
کارشناس مسکن در گفتوگو با «وطن امروز»:
مداخلات دولت نمیتواند بازار اجاره را تنظیم کند
کارشناس مسکن در رابطه با صحبتهای وزیر راه مبنی بر موفقیت مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در کنترل بازار مسکن که در آن میزان سقف نرخ اجارهبها مشخص شده بود، گفت: اولا ما هنوز آمار رسمی اجارهبهای مسکن را نداریم. ثانیا اگر هم آمار رسمی منتشر شود قطعا بر اساس اسناد رسمی ثبتشده خواهد بود و این اسناد هم نمیتواند خارج از مصوبه باشد، پس در این آمار مغایرتی با مصوبه ستاد ملی نخواهد بود. اما اینکه در واقعیت چه اتفاقی افتاده است مشخص نیست. ممکن است مستاجرها پذیرفته باشند مبلغی بالاتر از نرخ مشخص شده را بپردازند تا بتوانند در همان منزل سکونت کنند اما این موضوع در قرارداد نیامده باشد، پس بخشی از قراردادها به سمت قراردادهای غیررسمی رفته است.
مهدی سلطانمحمدی ادامه داد: سوما این قوانین و مصوبهها ممکن است در کوتاهمدت جواب بدهد اما در بلندمدت قطعا اثر منفی دارد. اگر این تصمیم صرفا برای شرایط کرونایی باشد قابل اغماض است اما اینکه این روش بخواهد ادامهدار باشد قابل قبول نیست و از اثرات منفی آن میتوان به عدم تمایل صاحبخانه به نوسازی و تعمیر خانهاش اشاره کرد، زیرا با بهبود کیفیت مسکن خود نیز میزان اجاره نمیتواند بیشتر از نرخ مشخصشده افزایش یابد. همچنین تمدید قرارداد به صورت خودکار باعث از بین رفتن توزیع بهینه خانههای اجارهای میشود، زیرا مستاجر دیگر تمایلی به تعویض خانه ندارد.
وی افزود: با توجه به موارد گفته شده میتوانیم نتیجه بگیریم که در بلندمدت، کیفیت و کمیت واحدهای اجارهای کاهش پیدا میکند. این مداخلات نمیتواند بازار اجاره را تنظیم کند. راه درست و اصولی کنترل بازار اجاره مسکن، افزایش عرضه واحدهای اجارهای است، البته این در شرایطی است که تورم کنترل شود. با وجود تورم نرخ همه چیز افزایش مییابد و نرخ اجاره هم وابسته به تورم است.
ارسال به دوستان
یک روزنامه هندی مدعی شد ایران، دهلی را از پروژه چابهار کنار گذاشت
اخراج هند از چابهار؟
یک روزنامه هندی نوشت: 4 سال پس از اینکه هند و ایران توافقی برای احداث خط آهن بندر چابهار تا زاهدان همراستا با مرز افغانستان امضا کردند، دولت ایران به علت تاخیر طرف هندی در تامین بودجه و آغاز پروژه، تصمیم گرفته است احداث این خط آهن را خودش انجام دهد. این روزنامه علت تعلل هند در اجرای تعهدات خود در این پروژه را «ترس مقامات هندی از تحریمهای آمریکا» عنوان کرد.
روزنامه هندی «د هیندو» روز گذشته در گزارشی مدعی شد ایران، هند را از پروژه توسعه بندر چابهار کنار گذاشته است. این روزنامه اعلام کرد پس از 4 سال که هند و ایران توافقی برای احداث خط آهن از بندر چابهار تا زاهدان همراستا با مرز افغانستان امضا کردند، دولت ایران به علت تاخیر طرف هندی در تامین بودجه و آغاز پروژه، تصمیم گرفته است احداث این خط آهن را خودش انجام دهد.
این روزنامه همچنین نوشت: محمد اسلامی، وزیر راهوشهرسازی ایران هفته گذشته، ریلگذاری 628 کیلومتری خط آهن چابهار- زاهدان را افتتاح کرد که قرار است با عبور از مرز افغانستان به زرنجان متصل شود. به گفته مقامات ایران، کل پروژه تا مارس 2022 تکمیل خواهد شد و خط آهن ایران بدون کمک هند و با برداشت 400 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی ایران ساخته خواهد شد.
این روزنامه هندی مدعی است این تحولات به دنبال نهایی شدن سند برنامه 25ساله جامع همکاریهایایران و چین به ارزش 400 میلیارد دلار صورت گرفته است.
این روزنامه همچنین اعلام کرد: پروژه خط آهن که میان شرکت راهآهن ایران و شرکت دولتی ساخت راهآهن هند مورد گفتوگو قرار گرفته بود، بخشی از تعهد هند به توافق سهجانبه میان هند، ایران و افغانستان برای احداث یک مسیر جایگزین به افغانستان و آسیای میانه بود.
در این گزارش آمده است: در جریان سفر نارندرا مودی، نخستوزیر هند به تهران برای امضای توافق چابهار با حسن روحانی، رئیسجمهور ایران و رئیسجمهور افغانستان، ۲ شرکت یادداشت تفاهمی با یکدیگر امضا کردند.
طبق اعلام این روزنامه، یادداشت تفاهم احداث خط آهن چابهار- زاهدان بخشی از «کریدور ترانزیتی در توافق سهجانبه میان هند، ایران و افغانستان» بود. شرکت دولتی ساخت راهآهن هند (IRCON) متعهد شده بود تمام خدمات از ساخت روبنا تا تامین مالی برای پروژه (حدود 6/1 میلیارد دلار) را فراهم کند. در این گزارش، ترس مقامات هندی از تحریمهای آمریکا به عنوان دلیل تعلل طرف هندی در اجرای تعهدات خود عنوان شده و آمده است: به رغم بارها بازدید مهندسان هندی و آمادهسازی توسط شرکت راهآهن ایران، هند ظاهرا به علت نگرانی از تحریمهای آمریکا، هرگز کار را شروع نکرد.
به نوشته این روزنامه، یک مقام هندی مدعی است آمریکا معافیت تحریمی برای بندر چابهار و این خط آهن تا زاهدان فراهم کرد اما یافتن تامینکننده تجهیزات و شرکا به علت نگرانی درباره تحریمها دشوار بود. هند اکنون واردات نفت از ایران را به صفر رسانده است.
این مقام هندی در پاسخ به این پرسش که آیا یادداشت تفاهم با شرکت دولتی ساخت راهآهن هند لغو شده و اکنون پروژه بدون این شرکت در حال اجراست، گفت: هند هنوز میتواند در زمان دیگری به آن بپیوندد.
به نوشته این روزنامه، آنچه موضوع را پیچیده میکند این است که ایران و چین در حال نهایی کردن همکاری راهبردی 25 ساله هستند که شامل مشارکت چین در احداث یک پالایشگاه نفت در منطقه آزاد چابهار و احتمالا نقش بیشتر این کشور در این بندر خواهد بود.
در این گزارش آمده است: مقامات ایران گزارشی مبنی بر اینکه بندر چابهار- جایی که هند در آن حضور دارد- به چینیها اجاره داده خواهد شد را رد میکنند. با این حال، ایران سال گذشته یک همکاری میان بندر گوادر که چین در آن فعال است با بندر چابهار مطرح و همچنین منافعی در بندر جاسک در 350 کیلومتری بندر چابهار و در منطقه آزاد چابهار پیشنهاد کرده است.
این روزنامه همچنین نوشت: سفیر پیشین هند در ایران گفت: «هر کدام از این احتمالات که به روابط راهبردی ایران - هند و استفاده از بندر چابهار تجاوز کند، باید به دقت از سوی دهلینو رصد شود». وی هشدار داد: «جاسک در غرب چابهار و در نزدیکی تنگه هرمز است، بنابراین چین کنترل خود را در امتداد سواحل پاکستان و ایران گسترش میدهد».
ارسال به دوستان
مرکز پژوهشهای مجلس تقاضای سالانه مسکن را محاسبه کرد
نیاز کشور به ساخت سالانه 800 هزار واحد مسکونی
مرکز پژوهشهای مجلس با تأکید بر اینکه نیاز سالانه مسکن در کشور 800 هزار واحد است، اعلام کرد: در تهران تسهیلات صندوق پسانداز مسکن یکم تنها حدود 20 درصد هزینه خرید مسکن در مناطق متوسط شهر را تأمین میکند.
میزان نیاز سالانه مسکن در کشور یکی از موضوعاتی است که در ماههای اخیر مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. در همین راستا مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی با اشاره به اینکه نیاز به مسکن به متغیرهایی مانند تعداد ازدواج و خانوار تشکیل شده، واحدهای نیازمند نوسازی در بافت فرسوده که هر ساله به تعداد آنها افزوده میشود و انباشت تقاضا از سالهای پیش بستگی دارد، اعلام کرد: «بر این اساس با توجه به ثبت حدود 700 هزار ازدواج در سال و حدود 170 هزار طلاق که بخشی از آن نیز به تقاضای مسکن اضافه میشود و همچنین سکونت حدود یکسوم جمعیت شهرنشین کشور در بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی، نیاز سالانه مسکن در کشور حدود 800 هزار واحد مسکونی است، در حالی که متوسط تولید سالانه حدود 350 هزار واحد در 5 سال اخیر بوده که پاسخگوی تقاضای موجود در بازار نیست». در بخش دیگری از این گزارش بازوی کارشناسی مجلس، موضوع عملکرد صندوق پسانداز مسکن یکم مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
* تسهیلات مسکن یکم تنها 20 درصد هزینه خرید مسکن در تهران است
این مرکز پژوهشی با تأکید بر اینکه راهاندازی صندوق یکم زمانی که معاملات مسکن در رکود قرار داشت با استقبال بسیار خوبی روبهرو شد، اعلام کرد: «در 3 سال اخیر 2 اتفاق مهم در صندوق رخ داد که یکی حجم استقبال بسیار بیشتر از پیشبینیها و بالا بردن انباشت تقاضا در صندوق یکم و دیگری جهش قیمت در بازار مسکن است که باعث کاهش قدرت خرید مسکن شده است. سیاستهای دولت تا قبل از تحولات اقتصادی به وجود آمده در سال گذشته در جهت تأمین مالی خرید مسکن خانهاولیها از محل صندوق پسانداز مسکن یکم تا حدودی موفق بود اما در یک سال اخیر با افزایش جهشی قیمت مسکن و ثابت ماندن سقف تسهیلات صندوق، عملا توانایی خرید مسکن بویژه در شهرهای بزرگ از متقاضیان سلب شده به نحوی که در تهران این تسهیلات تنها حدود 20 درصد هزینه خرید مسکن در مناطق متوسط شهر را تأمین میکند. به همین دلیل بسیاری از سپردهگذاران این صندوق از دریافت تسهیلات انصراف داده و تقاضای دریافت سپردههای خود را داشتهاند و اگر تغییری در سیاستهای این صندوق توسط بانک مسکن ایجاد نشود، منابع آن دچار سیر نزولی میشود و ممکن است با عدم تحقق اهداف تشکیل این صندوق به توقف فعالیت برسد. این وضعیت در تهران و شهرهای بزرگتر نسبت به شهرهای کوچک محسوستر است به نحوی که در شهرهای کوچک هنوز تسهیلات صندوق میتواند تا حدودی پاسخگوی خرید مسکن باشد».
در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره راهکارهای تقویت صندوق پسانداز مسکن یکم آمده است: «یک راهکار میتواند افزایش سقف تسهیلات باشد که برای آن 2 مانع متصور است؛ یکی کمبود منابع و دیگری افزایش احتمالی تورم. در صورت عدم رشد سقف وامها فاصله زیادی بین استطاعت خرید مسکن با بهای آن برای متقاضیان مسکن اول باقی خواهد ماند. مسأله دیگر درباره تسهیلات صندوق یکم بازپرداخت آن است.
به دلیل بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی در ایران، افزایش مدت زمان بازپرداخت، کمک چندانی به کاهش نرخ اقساط نمیکند و مورد پسند دریافتکنندگان تسهیلات نیست. از این رو یکی دیگر از اقدامهای مؤثر در جهت تسهیل استفاده از وامهای صندوق یکم میتواند افزایش مدت زمان بازپرداخت همزمان با کاهش نرخ سود آن با استفاده از منابع کمکی باشد.
به دلیل محدود شدن منابع بانک مسکن با وجود برگشت تسهیلات از محل صندوق یکم و مسکن مهر و تعدد تکالیف آن با توجه به فعالیتهای پیش روی این بانک جهت ایجاد رونق در بخش مسکن، این بانک باید در اولویت تخصیصهای دولت قرار گیرد تا با استفاده از منابع کمکی بتواند تسهیلات بیشتری را برای متقاضیان فراهم و تحرکی در بازار مسکن ایجاد کند.
ارسال به دوستان
اخبار
نرخهای سود بانکی افزایش یافت
شورای پول و اعتبار در یکهزار و دویست و نود و هفتمین جلسه مورخ 24/4/1399 به ریاست عبدالناصر همتی، در راستای دستیابی به هدف حفظ ارزش پول ملی با پیشنهاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درباره افزایش تنوع سپردههای بانکی موافقت کرد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، علاوه بر این، شورای پول و اعتبار سقف نرخ سود علیالحساب سپردههای سرمایهگذاری را به شرح زیر تعیین کرد:
سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی: 10 درصد
سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه 3 ماهه: 12 درصد
سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه 6 ماهه: 14 درصد
سپرده سرمایهگذاری با سررسید یک سال: 16 درصد
سپرده سرمایهگذاری با سررسید ۲ سال: 18 درصد
***
تصویب کلیات طرح مالیات بر خانههای خالی در کمیسیون اقتصادی
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از تصویب کلیات طرح دوفوریتی مالیات بر خانههای خالی در این کمیسیون خبر داد. محمدرضا پورابراهیمیداورانی در گفتوگو با خانه ملت، از تصویب کلیات طرح دوفوریتی اصلاح ماده 54 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم که درباره مالیات بر خانههای خالی است، در نشست صبح دیروز این کمیسیون خبر داد. نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز یکشنبه (22 تیرماه) 2 فوریت طرح اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم (مالیات بر خانههای خالی) را با 11 تبصره تصویب کردند.
***
توسعه زراعت چوب با آبهای نامتعارف
مجری توسعه زراعت چوب سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اهمیت توسعه زراعت چوب در کشور و تأکید ریاست جمهوری و هیأتوزیران، گفت: استفاده از آبهای نامتعارف برای توسعه زراعت چوب در دستور کار سازمان جنگلها و مراتع قرار دارد. جواد میرعربرضی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و همچنین ممنوعیت برداشت چوب از جنگلهای شمال، توسعه زراعت چوب یکی از اولویتهای سازمان جنگلها و مراتع است که در سال جاری نیز به عنوان یکی از محورهای جهش تولید در نظر گرفته شده است. وی افزود: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، تا سال ۱۴۰۸ مقرر است به میزان ۳۱۵ هزار هکتار زراعت چوب توسعه یابد که برای دستیابی به این هدف باید به طور متوسط سالانه ۳۰ هزار هکتار زراعت چوب افزایش یابد.
***
۵۰ درصد کارمزد سازمان بورس کاهش یافت
در جلسه دیروز شورای عالی بورس که به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد، ۵۰ درصد کارمزد سازمان بورس کاهش یافت. دبیر شورای عالی بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: ۳۰ درصد از این کاهش کارمزد، جهت حمایت از بازار بورس به صندوق تثبیت بازار تخصیص مییابد. قالیبافاصل تصریح کرد: هدف از این تخصیص، تثبیت و حمایت از بازار در زمان نیاز است.
***
واحدهای تولیدی با چک برگشتی از خدمات بانکی محروم نمیشوند
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید گفت: بر اساس مصوبه این ستاد، آن دسته از واحدهای تولیدی دارای چک برگشتی که تعداد شاغلان آنها بالای 50 نفر است، همچنان از خدمات بانکی برخوردار خواهند شد. میثم زالی خاطرنشان کرد: تعلیق محدودیتهای مندرج در مواد 5 و 21 قانون اصلاح قانون صدور چک در سال جهش تولید محور دیگر این جلسه بود، بویژه اینکه پیش از این، واحدهایی با حداقل 100 کارگر که به دلیل چک برگشتی دچار محدودیتهای این 2 ماده قانونی مثل دریافت دستهچک و صدور چک جدید در سامانه صیاد و استفاده از چک موردی و همچنین افتتاح حساب یا دریافت تسهیلات بانکی شده بودند، از این محدودیتها مستثنا میشدند اما اکنون در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، مقرر شد تولیدکنندگان دارای 50 شاغل به بالا نیز از این شروط مستثنا شوند که پیشنهاد مربوط به هیأتوزیران منعکس خواهد شد تا با بهرهمندی واحدهای تولیدی دارای چک برگشتی از خدمات بانکی، از تعطیلی این واحدها جلوگیری شود.
***
ضرورت احیای مجدد مرغ لاین نژاد آرین در کشور
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: ایران جزو معدود کشورهای دارنده مرغ لاین به نام «آرین» است که میتواند مبدا تولید گوشت مرغ در کشور باشد. سیدجواد ساداتینژاد در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد گفت: متاسفانه مرغ لاین یا نژاد آرین به دلایل مختلف در کشور مورد غفلت و فراموشی قرار گرفته است. وی اظهار داشت: مرغ نژاد آرین به عنوان یک سرمایه ملی باید دوباره احیا شود تا بتواند نقش خود را در بازار ایفا کند. رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر امنیت غذایی کشور بشدت وابسته به خارج است، افزود: نهادههای دامی و کشاورزی از کشورهایی وارد میشود که همسو با جمهوری اسلامی ایران نبوده یا کشورهایی هستند که تحت نفوذ شدید دشمن قرار دارند. ساداتینژاد اظهار داشت: یکی از موضوعات محوری که در کمیسیون کشاورزی مدنظر است، بحث امنیت غذایی است؛ اینکه بتوانیم حداکثر غذای مورد نیاز مردم را در داخل تولید کنیم. وی گفت: با توجه به تحریمها خودکفایی در تولید مرغ لاین اهمیت بسیار زیادی دارد، چرا که امروز مرغ اجداد وارداتی است. رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم افزود: مرغ نژاد آرین بین 6/1 تا 8/1 کیلوگرم و مرغ نژاد راس انگلیسی 5/2 کیلوگرم وزن میگیرد. ساداتینژاد یادآور شد: نگاه وزیر جهاد کشاورزی نسبت به احیا و توسعه مرغ لاین یک نگاه حمایتی است، در ضمن مجلس هم این موضوع را تا رسیدن به یک سرانجام مطلوب و مقصود رها نخواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|