|
رشد 22 هزار واحدی شاخص کل بورس
شاخص کل بازار سرمایه در پایان معاملات روز گذشته، با 22 هزار و 554 واحد افزایش به رقم یک میلیون و 229 هزار و 432 واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن با هزار و 453 واحد افزایش، به رقم 433 هزار و 277 واحد افزایش یافت. در جریان معاملات روز گذشته بازار سرمایه، حدود 5/8 میلیارد سهم به ارزش تقریبی 8 هزار میلیارد تومان دادوستد شد.
ارسال به دوستان
قیمت هر کیلو مرغ در خردهفروشیها به ۳۲ هزار تومان رسید
ایستاده در صف
اسحاق جهانگیری در جلسه کارگروه تنظیم بازار: دلیل گرانی مرغ برخی ناهماهنگیها میان دستگاههای اجرایی است
گروه اقتصادی: معاون اول رئیسجمهور در نهایت زیر بار فشار انتقادها پذیرفت افزایش قیمت مرغ در ماههای اخیر ناشی از ناهماهنگیهای دستگاههای اجرایی بوده است. طی روزهای اخیر نابسامانی توزیع کالاهای اساسی تشدید شده است. دولتیها برای جبران این شرایط تصمیمات ویژهای مانند توزیع مرغ یخزده گرفتهاند. اینطور که پیداست قرار است از امروز مرغ منجمد با قیمت کیلویی 15 هزار تومان در خردهفروشیها توزیع شود. همچنین صادرات کالاهای اساسی خوراکی مانند مرغ ممنوع شده؛ موضوعی که بار دیگر مورد تاکید جهانگیری قرار گرفت.
اما دیروز همزمان با تشکیل جلسه ستاد تنظیم بازار، مردم در صفهای طولانی برای خرید مرغ با قیمت مصوب 20400 تومان ایستاده بودند.
دیروز همچنین تصاویر جدیدی از صفهای خرید مرغ در فضای مجازی منتشر شد که واکنش افکار عمومی را در پی داشت. بررسیها نشان میدهد قیمت مرغ در خردهفروشیهای آزاد به حدود 32 هزار تومان رسیده اما برخی مراکز فروش وابسته به نهادهای عمومی مانند میادین میوه و ترهبار مرغ را با قیمت 20 هزار و 400 تومان عرضه میکنند. در این میان بساط قطعهفروشی مرغ هم همچنان پابرجاست.
به گزارش «وطنامروز»، جلسه کارگروه تنظیم بازار صبح دیروز در وزارت صنعت، معدن و تجارت به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد. اسحاق جهانگیری در این جلسه با بیان اینکه دود اختلاف نظرها میان دستگاههای مختلف به چشم مردم میرود، گفت: امروز که به نظر میرسد فشارها و سختیها رو به پایان است، باید تلاش کنیم برادرانه، همدلانه و با انسجام و وحدت اجازه ندهیم فشارهای مضاعف و سختیهای بیشتر بر مردم تحمیل شود.
جهانگیری در ادامه با تاکید بر اینکه هر نوع صادرات رسمی یا غیررسمی کالاهای اساسی ممنوع است، تصریح کرد: صادرات همه کالاهایی که با ارز 4200 تومانی تامین شده ممنوع است و استانداران باید بشدت با قاچاق اینگونه اقلام برخورد کنند. وقتی کالایی با ارز 4200 تومانی تامین میشود و قیمت ارز در بازار آزاد چندبرابر این رقم است، طبیعی است که عدهای تلاش خواهند کرد از طریق قاچاق، اینگونه کالاها را در کشورهای اطراف بفروشند. اینگونه کالاها فقط برای ملت ایران با این قیمت ارز تامین شده و لازم است سازمان تعزیرات نیز برخوردی قاطع داشته باشد تا کسی جرأت قاچاق کالاهای اساسی را نداشته باشد. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به برخی گزارشات مبنی بر گرانی محصولاتی نظیر سیب و مرکبات، اظهار داشت: در جلسهای که اخیرا با مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی برگزار شد، استاندار آذربایجان غربی تاکید داشت به هر میزان که نیاز باشد سیب با قیمت مناسب در انبارهای استان موجود است. وقتی مردم این مطالب را میشنوند و میدانند که میزان تولید در کشور بالاست اما قیمتها پایین نمیآید دلخور میشوند. وی با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه مبنی بر وفور میوه در میادین میوه و ترهبار با قیمتهای مناسب، تصریح کرد: هنر مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت باید این باشد که با توزیع گسترده میوه و کالاهای اساسی، شرایطی را فراهم کند که در هفته پیشرو و ایام عید نوروز این کالاها با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به گزارشهای ارائهشده در جلسه درباره دلایل گرانی مرغ گفت: به نظر میرسد برخی ناهماهنگیها میان دستگاههای اجرایی باعث گرانی مرغ شده که لازم است وزارتخانههای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و دادگستری گروههایی را مشخص کنند تا نظارت مشترک بر فرآیند تولید و توزیع مرغ در استانهای مختلف داشته باشند تا از ناهماهنگیهای موجود جلوگیری شود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه گاهی نحوه نامناسب توزیع کالا باعث اجتماع مردم و صفهای طولانی برای دریافت کالا شده است، از کارگروه تنظیم بازار و دستگاههای مسؤول در امر تولید و توزیع کالاهای اساسی و اقلام ضروری مردم خواست تدابیر و راهکارهای لازم را به کار گیرند تا با نحوه صحیح توزیع کالاها، مردم برای دریافت اقلامی همچون مرغ و روغن در صف معطل نشوند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: لازم است همه استانداران پای کار تنظیم بازار بیایند و با توزیع گسترده و مناسب کالاها و اقلام ضروری مردم در میادین میوه و ترهبار و سایر اماکن توزیع کالا، فضای روانی جامعه را آرام کنند تا مردم دغدغهای نسبت به کمبود کالا نداشته باشند.
گفتنی است ۲ روز پیش حسن روحانی، رئیسجمهور در تشریح دلایل تشکیل صفوف و نابسامانیهای بازار، نبود وزارت بازرگانی را پاشنه آشیل مدیریت بازار معرفی کرده بود اما این بار اسحاق جهانگیری ناهماهنگی بین دستگاههای اجرایی را دلیل این اتفاق خوانده است.
* سامانه جامع تجارت در شبکه توزیع مرغ
وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از این جلسه خبر از تنظیم بازار مرغ با استفاده از سامانه جامع تجارت داد و گفت: استفاده از سامانه جامع تجارت در شبکه توزیع مرغ در تنظیم بازار موثر و کمککننده بوده است.
علیرضا رزمحسینی با اشاره به هماهنگی خوب ایجاد شده بین دستگاههای مرتبط و با استناد به گزارشات سازمانها و بخشهای ذیربط در وزارت صمت گفت: 2 قلم کالای سیب و پرتقال به عنوان کالاهای پرمصرف این ایام مورد نظر وزارت صمت بود که خوشبختانه با اقدامات انجام شده در این زمینه، شرایط عرضه این ۲ قلم کالا در بازار هم از نظر کیفیت و هم قیمت، مطلوب است.
وی در ادامه بازار تخممرغ را آرام توصیف کرد و گفت: درباره بازار مرغ، با توجه به تجربیاتی که وجود دارد، به نظر میرسد استفاده از سامانه جامع تجارت میتواند در ایجاد آرامش بازار بسیار کمککننده باشد.
* نمیدانیم چه اتفاقی در بازار افتاده!
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: برای تقویت عرضه مرغ در بازار، ذخایر مرغ منجمد آزاد میشود و به قیمت هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان به فروش میرسد. یدالله صادقی اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی اقدامات زیادی برای افزایش عرضه مرغ در بازار در دست انجام دارد؛ در استانهای مختلف نیز بازار تحت کنترل است تا مشخص شود چه اتفاقی در این بازار افتاده و باید مشخص شود آیا تقاضای مرغ در بازار خیلی بالا رفته یا اینکه تولید با نقیصهای مواجه است. وی افزود: ما در وزارت صمت وظیفه نظارت بر خردهفروشی داریم و این مسؤولیت در سطح عمدهفروشی و تولید بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است؛ آن وزارتخانه نیز از اوایل بهمنماه برنامههای خوبی برای تولید داشته است اما اینکه چقدر جوجهریزی شده و در آینده وارد بازار میشود باید خود پاسخگو باشد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران ادامه داد: برای تقویت عرضه مرغ در بازار، ذخایر مرغ منجمد که طی ماههای گذشته به عنوان مازاد مصرف از بازار جمعآوری شده است اکنون آزاد میشود.
* مکانهای عرضه مرغ 15 هزار تومانی
وی تصریح کرد: این مرغها از طریق میادین میوه و ترهبار، فروشگاههای زنجیرهای، تعاونیهای کارگری و کارمندی و برخی واحدهای صنفی منتخب به قیمت 15 هزار تومان عرضه میشود. صادقی گفت: برای نیازمندیهای عمومی مانند بیمارستانها، زندانها، مراکز آموزشی و هر جایی که مصرف دارند، نیاز آنها از ذخایر مرغ منجمد تامین میشود تا فشار کمتری روی بازار باشد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران ادامه داد: از طرفی با ورود تولیدات جدید قیمت این محصول طی روزهای آینده متعادل خواهد شد.
ارسال به دوستان
انتقاد نمایندگان مجلس از ملغی کردن قانون تمرکز توسط دولت
سردرگمی دولت افزایش قیمت محصولات در بازار شب عید را رقم زده است
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس گفت: سردرگمی دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در تامین نیاز بازار شب عید، منجر به بروز شرایط به وجود آمده و افزایش قیمت محصولات شده است.
ذبیحالله اعظمی درباره دلایل افزایش قیمت برخی محصولات و کالاها در بازار، گفت: باید از رئیسجمهور درباره عدم اجرای قانون تمرکز وظایف مصوب مجلس شورای اسلامی و بازگرداندن اختیارات حوزه واردات و صادرات محصولات کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت سوال پرسیده شود. این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بعد از لغو قانون تمرکز وظایف توسط رئیسجمهور در شورای هماهنگی سران قوا در سال 98 شاهد بروز مشکلاتی در بازار محصولات کشاورزی بودهایم، عنوان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید در فصل برداشت به میزان نیاز بازار شب عید محصولاتی مانند پرتقال و سیب را خریداری و در سردخانهها نگهداری کند.
اعظمی با بیان اینکه سردرگمی دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در تامین نیاز بازار شب عید منجر به بروز شرایط به وجود آمده و افزایش قیمت محصولات شده است، گفت: به منظور کوچکسازی دولت تعدادی از وزارتخانهها ادغام شدند؛ در حال حاضر نباید برخی وزارتخانهها مجددا ایجاد و دولت بزرگ شود.
***
علت گرانی میوه؛ تداخل مسؤولیت میان ۲ وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است تداخل مسؤولیت میان ۲ وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی و عدم اجرای «قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی» علت مهم گرانی و کمبود کالاهای اساسی است. محمد رشیدی با انتقاد از افزایش قیمت میوه در ادامه افزایش قیمت بسیاری از کالاهای اساسی، گفت: اگر چه با کمبود میوه در بازار روبهرو نیستیم اما نحوه توزیع، نبود برنامهریزی و نظارت کافی بر بازار، سبب گرانی این محصولات شده است. وی ادامه داد: وزارت صمت باید میوه را به کفایت جهت توزیع شب عید خریداری کند. وی تداخل مسؤولیت میان وزارت صمت و جهاد کشاورزی را یکی دیگر از علل اصلی آشفتگی بازار کالاهای اساسی و این بار بازار میوه عنوان کرد و گفت: اختیاراتی همچون توزیع، واردات و صادرات را باید به وزارت جهاد کشاورزی سپرد. رشیدی با انتقاد از عدم اجرای «قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی»، گفت: متاسفانه رئیس دولت مانع اجرای این قانون شده و یکسری اختیارات وزارت جهاد کشاورزی را به وزارت صمت سپرده است، در حالی که اگر صفر تا صد اختیارات تولید و تامین مواد غذایی دست وزارت جهاد کشاورزی باشد دیگر شاهد مشکلات پیرامون کالاهای اساسی از جمله تامین و افزایش افسارگسیخته قیمتهای آنها نخواهیم بود. عضو کمیسیون کشاورزی افزود: تداخل مسؤولیت میان ۲ وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی و عدم اجرای «قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی» علت بسیار مهم گرانیها و کمبود کالاهای اساسی است.
ارسال به دوستان
بازار خودرو به تنظیم مقررات نیاز دارد
تنظیمگری و تعیین قیمت کنونی موجب شکاف عمیق بهای خودرو در کارخانه و بازار میشود
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس میگوید بازار خودرو به تنظیم مقررات نیاز دارد، زیرا شیوه مقرراتگذاری کنونی موفق نیست.
سیدشمسالدین حسینی درباره شرایط صنعت خودرو گفت: اگر از مدیران عامل خودروسازان درباره بالا بودن هزینه سربار و قیمت تمامشده تولید خودرو سوال شود، این مشکلات را انکار نمیکنند، از سوی دیگر وجود ایراد در ساختارهای حکمرانی این شرکتها بر کسی پوشیده نیست. نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: به طور مثال زمانی که این شرکتها از شورای پول و اعتبار درخواست استفاده از منابع بانکی و اصلاح چگونگی ملحوظ کردن ذینفع واحد را داشتند، این شورا مصوبهای به آنها داد که اعطای منابع بانکی به خودروسازان باید تدریجی و همراه با اصلاح ساختار باشد که شرکتهای خودروسازی این موضوع را پذیرفته و برنامه اصلاح ساختار ارائه دادند.
وی اضافه کرد: هر چند پیش از این نیز خودروسازان بارها برنامه اصلاح ساختار را ارائه کرده بودند اما مصوبه شورای پول و اعتبار به صورت تلویحی به این نکته اشاره کرد که بهرهمندی از منابع بانکی باید همزمان با اصلاح تدریجی ساختار باشد. وی با طرح این پرسش که آیا ما در بازار خودرو به تنظیم مقررات نیاز داریم؟ ادامه داد: از نظر من پاسخ مثبت است؛ صنعت خودرو به تنظیم مقررات یا به اصطلاح اقتصاددانان رگولیشن نیاز دارد، زیرا نوع تنظیمگری و تعیین قیمت کنونی موجب شکافی عمیق میان بهای خودرو در کارخانه و بازار شده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه سازوکارهایی مانند شانس و قرعهکشی در حوزه خودروسازی حاکم شده که قاعده موثر و کارآمدی نیست، تصریح کرد: همانگونه که صنعت خودرو به اصلاح ساختار نیاز دارد و نباید دفعتی رابطه این صنعت را با منابع بانکی و بازارهای مالی قطع کرد، بازار خودرو نیز به تنظیم مقررات نیاز دارد، زیرا شیوه مقرراتگذاری کنونی موفق نبوده و باید در این موضوع تجدیدنظر شود.
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید درباره واردات خودرو گفت: اگر کشور در شرایط متعارفی از نظر منابع ارزی قرار داشت، بخشی از تمرکز و انحصار صنعت خودرو از طریق واردات خودروهای مشابه خارجی (کلاسی که خودروسازان ایرانی تولید میکنند) از بین میرفت اما محدودیتهای ارزی سبب شده واردات خودرو در اولویت نباشد.
ارسال به دوستان
اخبار
قیمت ساخت مسکن ملی در شهرهای جدید، متری 7/2 میلیون تومان
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید از تکمیل ۷ هزار واحد تا پایان سال خبر داد و اظهار داشت: بهرغم اینکه عملیات اجرایی برخی واحدهای مسکن مهر پردیس سال گذشته آغاز شد ولی با تلاش و جدیت مجموعه همکاران شهر جدید پردیس، روند احداث و تکمیل پروژههای مسکن مهر شتاب خوبی گرفته و امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم، همه پروژههای بدون مشکل و بدون معارض قضایی به اتمام برسد.
حبیبالله طاهرخانی به مهر گفت: رقم احداث طرح اقدام ملی مسکن را شورای مسکن کشور تصویب و ابلاغ کرده است که حداکثر متری ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است؛ برخی انبوهسازان داخلی پیشنهاد ساخت متری ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را داده بودند که موافقت نشد.
وی افزود: مجبوریم در قراردادهای پیمانکاری طرح اقدام ملی مسکن، تعدیل قیمت را هم بگنجانیم و در صورتی که قیمت تمام شده پروژه، از متری ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان بیشتر شود، متقاضی مکلف به تأمین مابهالتفاوت خواهد بود، در غیر این صورت پیمانکار پروژه را نیمهکاره رها میکند.
***
واردات موز و آناناس مشروط بر صادرات سیب، آزاد است
محمدمهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در نامهای به امید گیلانپور، معاون صنایع تبدیلی و کسبوکارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد واردات ۴ میوه آناناس، موز، انبه و نارگیل ممنوع نیست اما باید در تهاتر با سیب صورت بگیرد. این در حالی است اخیرا ستاد تنظیم بازار همچنین مصوب کرد که تا اطلاع ثانوی و تا متعادل شدن قیمت فروش میوه و همچنین فراوانی کالا در شبکههای توزیع، صادرات سیب و پرتقال محدود شود.
***
عملکرد بنادر در تأمین کالاهای اساسی قابل قبول بود
وزیر راهوشهرسازی در نشست سالانه مدیران سازمان بنادر و دریانوردی گفت: پیشتر تاکید داشتیم باید قابلیت عملکرد بنادر را به شکل جدی و گسترده افزایش دهیم و این مساله باید در بهرهوری راندمان بنادر هم از لحاظ مدیریتی و سیستم و هم تجهیزات به یک نقطه استاندارد بینالمللی برسد. محمد اسلامی ادامه داد: به این ترتیب باید زمان انتظار برای تخلیه و بارگیری از پذیرش تا خروج شناور در کوتاهترین زمان و در بهترین شرایط و نازلترین قیمت باشد تا یک فضای رقابتی را به وجود بیاوریم. وی با تأکید بر اینکه سازمان بنادر و دریانوردی لازم است نقش حاکمیتی خودش را به بهترین شکل ایفا کند، گفت: کشتیها نباید بیشتر از نرم در بنادر بمانند و با تأخیر کار آنها انجام شود. سازمان بنادر باید نقش حاکمیتی خودش را در بنادر به بهترین شکل ایفا کند و نباید اجازه داده شود تعلل سازمانهای دیگر در عملکرد بنادر خلل ایجاد کند. وی درباره لزوم توسعه سرمایهگذاری در بنادر که باید به شکل هدفمند انجام شود، تصریح کرد: تقاضاها برای سرمایهگذاری در بنادر باید با اهداف ما تطابق داشته باشد. به این ترتیب در مسیر توسعه اقتصادی و جذب سرمایهگذار باید فراخوانها به شکلی باشد که منطبق بر برنامههای توسعهای در نظر گرفته شده باشد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|