|
محسن رضایی: ماشین جنگی حزبالله راه افتاده است
فرمانده کل سپاه پاسداران در دوران دفاعمقدس تاکید کرد: اکنون ماشین جنگی حزبالله راه افتاده و روزهای سختی در انتظار صهیونیستها است. محسن رضایی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «حزبالله پس از مواجهه با موجی از ترورها، سازمان رزمی خود را ترمیم کرده است. اکنون ماشین جنگی حزبالله راه افتاده و روزهای سختی در انتظار صهیونیستها است».
ارسال به دوستان
اخبار
پزشکیان در دیدار مقام جمهوری باکو:
حضور بیگانگان در منطقه به صلاح نیست
مسعود پزشکیان پیش از ظهر دیروز در دیدار «شاهین مصطفی» معاون نخستوزیر جمهوری باکو بر اهمیت گسترش همکاریهای مشترک بین 2 کشور تأکید کرد. رئیسجمهور در این دیدار با اشاره به اشتراکات تاریخی و فرهنگی 2 کشور، گفت: شما برادران ما هستید و گسترش روابط 2 کشور برای ما ارزش بسیاری دارد. وی بر احترام به تمامیت ارضی جمهوری باکو تأکید کرد و اظهار داشت: معتقدیم حق حاکمیت هیچ کشوری نباید نادیده گرفته شود، از سوی دیگر باز شدن پای کشورهای دیگر را به صلاح کشورهای منطقه نمیدانیم، چرا که باور داریم با همکاری یکدیگر میتوانیم امنیت و مسائل مرتبط به خود را حل کنیم و این سیاست اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران است که همواره بر آن تأکید داشته و داریم. پزشکیان همچنین با تأکید بر ضرورت تسریع در اجرای تفاهمات میان 2 کشور، افزود: در دیدار مقامات سایر کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی منطقه هم تأکید کردهام که باید امکانی را فراهم کنیم تا ارتباطات و مراودات میان مردم تسهیل شود. در همین راستا از تمام پروژههایی که ارتباطات میان کشورهای اسلامی را بیش از پیش توسعه دهد، استقبال میکنیم. وی تاکید کرد: برای تقویت و ارتقای امنیت، برقراری آرامش و ارتباط بین کشورها، نیازی به دیوارکشی در مرزها نیست، بازارهای کشورهای اسلامی باید به روی یکدیگر باز باشد و تجار به راحتی باهم کار کنند.
***
امیر نصیرزاده:
رژیم صهیونیستی ضربات جبرانناپذیری دریافت کرده است
وزیر دفاع عنوان کرد: همانگونه که رژیم صهیونیستی سال ۲۰۰۶ از محور مقاومت شکست خورد، امروز نیز در بسیاری از حوزهها ضرباتی جبرانناپذیر دریافت کرده است.
آیین آغاز سال تحصیلی 140.4-۱۴۰۳ دانشگاه صنعتی مالک اشتر با حضور امیر عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، جمعی از استادان، دانشجویان و مدیران این دانشگاه برگزار شد. امیر نصیرزاده در این مراسم با اشاره به مسائل منطقه اظهار کرد: همانگونه که رژیم صهیونیستی سال 2006 از محور مقاومت شکست خورد، امروز نیز در بسیاری از حوزهها ضرباتی جبرانناپذیر دریافت کرده است. وزیر دفاع با بیان اینکه امروز انتظارات از دانشگاههای کشور بویژه دانشگاه صنعتی مالکاشتر زیاد است، گفت: چشم امید کشور به دانشگاههاست که با ارتباطگیری با صنعت و به کارگیری فناوریهای جدید در رفع گلوگاههای صنعتی موثر عمل کنند و این مهم جز با برنامهریزی، تلاش و کار جهادی انجامپذیر نیست. امیر نصیرزاده با بیان اینکه دانشگاه باید تولید علم کند، افزود: مقالات دانشجویان نباید تنها با معیارهایی که در خارج از کشور وجود دارد، سنجیده و داوری شود، بلکه نتایج این مقالات باید در خدمت توسعه صنعتی و جهتبخشی به علوم نوین در کشور استفاده شود. وزیر دفاع افزود: ما در جبهه حق و در مکتب امام حسین(ع) هستیم و باید با کار و تلاش 10 برابری دشمن را شکست دهیم و انشاءالله عرصه را برای ظهور منجی عالم بشریت آماده کنیم.
***
عراقچی در عمان:
روند مذاکرات ایران و آمریکا متوقف شده است
وزیر امور خارجه گفت روند مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا به دلیل شرایط خاص منطقه متوقف شده است. دکتر «سیدعباس عراقچی» که به مسقط سفر کرده است، درباره مسائل منطقه و همچنین مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا صحبت کرد. وی درباره سفر به عمان گفت: سفر به مسقط در رابطه با مسائل منطقه است و رایزنی نسبت به آنچه در منطقه میگذرد. آمادگی کامل برای هر سناریویی داریم ولی مسلما خواهان افزایش تنش و جنگ نیستیم. عراقچی افزود: در این موضوع با دوستان خود در عمان اشتراک نظر داشتیم و بحثهایی که با همتای خود در عمان داشتم، بسیار مفید و سازنده بود. وی در ادامه درباره «روند مسقط» گفت: عمان همیشه در حل مشکلات منطقه کمک بزرگی بوده و در رابطه با ایران و آمریکا همواره سعی داشته برای انتقال پیام یا ایجاد زمینه برای مذاکرات نقش مثبتی ایفا کند. وزیر امور خارجه تصریح کرد: «این نقشآفرینی از قبل وجود داشته و در دولت شهید رئیسی نیز این موضوع وجود داشت که به «روند مسقط» معروف است». وی در این زمینه ادامه داد: در حال حاضر روند مسقط به دلیل شرایط خاص منطقه متوقف است و زمینهای برای این گفتوگوها نمیبینیم تا زمانی که بتوانیم بحران جاری را پشت سر بگذاریم و آن موقع تصمیم خواهیم گرفت که آیا وارد کار مجدد شویم یا نشویم، یا اینکه روند کار چگونه باشد. وزیر امور خارجه با بیان اینکه «در این سفر تماسی نبوده است»، ادامه داد: اینکه پیامی به کشورهای دیگر داده شود، بله! من در همه مشورتها و رایزنیها در کشورهای منطقه مواضع ایران را با قوت بیان کردم و خواستم به اطلاع همه طرفها برسد، هم آمریکا باید بداند موضع ایران چیست، هم کشورهای اروپایی و هم کشورهای منطقه. موضع ما روشن است و بارها تکرار شده است. عراقچی در همین ارتباط تاکید کرد: همانطور که بارها گفتهایم ما خواهان جنگ و درگیری نیستیم، اگرچه برای آن کاملاً آمادگی داریم.
***
نبویان: رژیم صهیونیستی از اتحادیه بینالمجالس جهانی اخراج شود
نماینده مردم تهران در مجلس، در اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به هیچ قانون بینالمللی پایبند نیست، گفت: پیشنهاد میشود رژیم صهیونیستی از عضویت در IPU اخراج شده و به عنوان جنایتکار جنگی محاکمه شود. حجتالاسلام دکتر سیدمحمود نبویان در کمیته دائم صلح و امنیت بینالمللی اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) درباره موضوع هستهای ایران نیز گفت: فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران کاملا صلحآمیز و در چارچوب حقوق و تعهدات آن ذیل معاهده NPT است. ایران یک عضو متعهد NPT است و به موجب موافقتنامه جامع پادمان با آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیشترین و گستردهترین بازرسیهای آژانس را میزبانی میکند.
ارسال به دوستان
اپوزیسیون جمهوری اسلامی میخواهد از همکاری با دشمن برای حمله به ایران قبحزدایی کند
خیانت مبتذل
گروه سیاسی: به نظر میرسد اکنون ماموریتی که رژیم صهیونیستی بر عهده برخی چهرهها و گروههای اپوزیسیون وابسته به خود گذاشته است، قبحزدایی از پذیرش حمله نظامی به ایران و همین طور توجیه خیانت صورتگرفته در این زمینه است. همین چند روز پیش بود که «جاناتان کانریکس» یکی از عوامل موساد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سیانان به صراحت اعتراف کرد: «با کمک کارشناسانی چون بهنام طالبلو، سعید قاسمینژاد (مشاوران و دستیاران ربع پهلوی) و چند خارجی دیگر حمله به اهدافی در ایران را آنالیز و تحلیل کردهایم».
مهدی نصیری، روزنامهنگار سابق و از چهرههای تندروی اپوزیسیون که به شکل علنی خود را برانداز معرفی میکند، در گفتوگو با بیبیسی فارسی نه تنها از حمایت بخشی از اپوزیسیون از حمله اسرائیل به ایران دفاع کرد، بلکه سعی کرد آن را موضوعی طبیعی جلوه دهد!
وی در پاسخ به این پرسش که «الان بحث بزرگتری از زاویه ناسیونالیسم مطرح میشود که ایران مهم است و اگر اولویت ایران باشد، آیا میشود با توجه به تهدید خارجی با جمهوری اسلامی کنار آمد؟» در پاسخ گفت: «من فکر میکنم مهمترین خطر وجودی برای ایران، جمهوری اسلامی و نوع حاکمیتش در این 45 سال است. هیچ خطری بالاتر از این نیست!».
نصیری ادامه داد: «اینکه عدهای بخشی از اپوزیسیون را متهم میکنند که شما خلاف ملیگرایی دارید عمل میکنید یا از حمله خارجی دفاع، استقبال و تشویق میکنید، ادعایی دروغ است. مقصر جمهوری اسلامی است نه اپوزیسیون».
وی تاکید میکند: « نکته دیگری را من بگویم. آیا از خارجی میتوان کمک گرفت یا نه؟ همه اینها تابع منافع ملی یک ملت است (در اینجا مجری پرسید: شما گفتید مهمترین خطر وجودی جمهوری اسلامی است. آیا از نظر شما که خطر وجودی برای ایران را جمهوری اسلامی میدانید، میشود برای کنار رفتن این نظام به هر وسیلهای متوسل شد، حتی حمله خارجی؟) پاسخ میدهد: «همانطور که اپوزیسیون عراق از آمریکاییها خواستند به عراق حمله کنند ما هم باید از اسرائیل و آمریکا بخواهیم به ایران حمله کنند! امیدوارم رضا پهلوی بتواند خلأ قدرت را پر کند».
نصیری به همین صراحت از قلب تهران، با جریان اپوزیسیون وطنفروش خواهان حمله بیگانه به ایران، همراهی میکند و سعی دارد استقبال از حمله یک قدرت خارجی به کشور را توجیه کند. دو روز پیش نیز رضا تقیزاده، رئیس دفتر فرح دیبا در اظهاراتی وطنفروشانه در قالب یک گفتوگوی تصویری با بیژن فرهودی، مجری سابق صدای آمریکا، بیان کرد: «میگویند تاسیسات نفتی ایران را نزنید، تاسیسات هستهای را هم نزنید، پس کجا را بزنند؟» فرهودی در پاسخ میگوید: «من هم در این رابطه داشتم با یکی از دوستان شوخی میکردم که حتما در جنوب ابرقو یک پل، آن هم یک پل باریک را باید بزنند».
در ادامه تقیزاده این سوال را مطرح کرد: «شما اگر جای نتانیاهو بودید، اول سراغ منبع درآمد ایران نمیرفتید (که به آن حمله کنید) طبیعتا درآمد جمهوری اسلامی از نفت است، بنابراین میرفتید به سمت خارک تا جمهوری اسلامی را دستکم برای یک سال از درآمدش دور کنید. یا برای ضمانت بیشتر آیا سراغ تاسیسات اتمیاش نمیرفتید؟
رئیس دفتر فرح دیبا، رسما و علنا اعلام میکند اگر اسرائیل میخواهد ایران را حداقل یک سال از درآمدش محروم کند باید به خارک حمله کند! اگر هم میخواهد مصونیت بیشتری برای خودش درست کند باید به تاسیسات هستهای کشورمان ضربه بزند. این اظهارات دقیقا در تایید سخنان جاناتان کانریکس، عامل موساد است که میگوید با بهنام طالبلو و سعید قاسمینژاد (مشاوران و دستیاران ربع پهلوی) نشسته و همراه یکدیگر حمله به اهدافی در ایران را آنالیز و تحلیل کردهاند».
جالب اینجاست که سعید قاسمینژاد که از او به عنوان دست راست ربع پهلوی یاد میشود، اخیرا در یک مصاحبه تایید کرد که با موساد برای طراحی حمله به ایران همکاری کرده است. او در پاسخ به این سوال که شما را متهم به همکاری با اسرائیل برای حمله به ایران میکنند، گفت: «از من خواستند تحلیل شما چی هست اگر اسرائیل بخواهد به ایران حمله کند. چه اهدافی را مدنظر داشته باشد و چرا؟ و تحلیل ما در بنیاد دفاع از دموکراسی این بود که این اهداف وجود دارد. هر کسی، هر کارشناسی در واقع میتواند تحلیل خود را ارائه دهد که این اهداف هستند و اگر به آنها حمله شود، چنین بازخوردی خواهد داشت».
به نظر میرسد این بخش از اپوزیسیون اکنون نه تنها در شوق حمله نظامی اسرائیل به ایران لحظهشماری میکند، بلکه قصد دارد به آرامی و رفته رفته همکاری با دشمن برای این حمله را با کمک امثال مهدی نصیری و اظهارنظرهای جسته و گریخته عادیسازی کند. آنها حتی برای فردای حمله و کنار رفتن نظام اسلامی نیز فکر کردهاند و اطمینان میدهند که خلأ قدرت در ایران به وجود نخواهد آمد! چرا که چند روز پیش رضا پهلوی در صفحه ایکس خود نوشته بود او حاضر است این خلأ قدرت را پر کند!
اما در ورای تلاشهای خائنانه این عده از گروههای اپوزیسیون، برخی چهرههای علمی و کارشناسان ایرانی خارج از کشور به صراحت با حمله نیروی بیگانه به ایران مخالفت میکنند. سینا عضدی، پژوهشگر شورای آتلانتیک و استاد امور بینالملل در مدرسه الیوت دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا، درباره قبحزدایی برخی اپوزیسیون از حمله یک نیروی خارجی به ایران میگوید: «تا 20 سال پیش قبحی درباره تحریم اقتصادی ایران وجود داشت ولی این گروهها آهسته آهسته و به تدریج این قبح را از بین بردند. الان نیز در تلاش هستند بازی با کلمات بگویند «جمهوری اسلامی» با «ایران» فرق دارد و حمله به جمهوری اسلامی، حمله به ایران نیست».
عضدی میافزاید: «این گروهها سعی دارند قبح جنگ را نیز از بین ببرند. همین که برخی ایرانیان در خارج از کشور این مباحث را مطرح میکنند به معنای این است در جایی خطرناک از تاریخ ایران قرار داریم. این افراد ادعای ایرانی بودن دارند ولی منافع آنها با منافع کشورهای خارجی عجین شده و تصور میکنند با حمله خارجی و با سرباز خارجی میتوانند نظام جمهوری اسلامی را تغییر دهند. وی تاکید میکند: «این دیدگاه کاملا غلط است. این افراد میگویند اگر اسرائیل به پالایشگاهی در ایران حمله کند به منافع جمهوری اسلامی صدمه زده است، نه منافع مردم ایران. این استدلالها، بازی با کلمات است و فریبی بیش نیست. اگر حملهای بخواهد به ایران صورت گیرد این حکومت است که باید پاسخ بدهد. موشکی که به ایران شلیک شود بین طرفدار نظام جمهوری اسلامی و مخالف آن تفاوتی قائل نمیشود و ممکن است به غیرنظامیان صدمه بزند. مسلما این افراد دارند در کشتی کشورهای خارجی پارو میزنند.
ارسال به دوستان
قالیباف در اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی: رژیم صهیونیستی آموزگار همه قاتلان تاریخ است
محاکمه قاتل در ژنو
رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنرانی خود در اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی گفت: رژیم صهیونیستی فکر میکرد با ترور مرد انسانیت و شرافت یعنی «نصرالله بزرگ» توانسته است پایان مقاومت در لبنان را رقم بزند اما شکستهای زمینی و عملیات گولانی به رژیم نشان داد حزبالله زنده است.
محمدباقر قالیباف با اشاره به اینکه امروز علم به جای آنکه آینده صلحآمیزتر برای بشریت به ارمغان بیاورد در خدمت جنگ، کشتار جمعی غیرنظامی و ترور دولتی توسط صهیونیسم جنایتکار قرار گرفته است، اظهار داشت: من مستقیما از بیروت به اینجا آمدهام؛ از میان خرابههای بمبارانهایی که مردم غیرنظامیان را شهید و بیش از یک میلیون نفر را آواره کرده است. من صدای مردم مظلوم و مقتدر لبنان هستم؛ مردمی که مظلومانه هر لحظه منتظر حمله ناجوانمردانه جنگندههای آمریکایی هستند اما مقتدرانه و با ارادهای تاریخی در شکست دادن بزرگترین دشمن انسانیت تردید به خود راه ندادهاند.
قالیباف گفت: رژیم فکر میکرد با ترور مرد انسانیت و شرافت یعنی «نصرالله بزرگ» توانسته است پایان مقاومت در لبنان را رقم بزند اما شکستهای زمینی و عملیات گولانی به رژیم نشان داد حزبالله زنده است و از سوی مردم لبنان حمایت میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: غیرنظامیانی که خلاف همه قوانین بینالمللی پیش چشمان جهان شهید، زخمی و آواره میشوند، منتظر اقدامات عملی ما برای کمک به آوارگان و همچنین آتشبس پایداری هستند که وحشیگریهای ضدانسانی رژیم جنایتکار اسرائیل را کنترل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ایران از هر آتشبسی که دولت، مجلس و مقاومت لبنان با آن موافقت کنند حمایت میکند، گفت: اجازه میخواهم با شما صریح باشم. ما با رژیمی مواجه هستیم که نهتنها بیش از 10 هزار کودک را کشته، بلکه به آن افتخار هم میکند. با رژیمی مواجهیم که هیچ ارزشی برای هیچ معیار حقوقی و اخلاقی قائل نیست.
رئیس مجلس ادامه داد: با رژیمی روبهرو هستیم که از زنده سوزاندن مردم غیرنظامی در اردوگاه آوارگان ابایی ندارد. ما با رژیمی مواجهیم که میتوان آن را آموزگار همه قاتلان تاریخ خواند. با رژیمی رویارو هستیم که تا دیروز زمینهای فلسطینیان را غصب و خانههای آنها را خراب میکرد اما اکنون با خیال راحت و با مهمات آمریکایی، شهرها را ویران میکند و زیرساختها را از بین میبرد.
قالیباف گفت: جهان اکنون با افرادی مواجه است که نسلکشی را افتخار و کودککشی را دستاورد نظامی، تخریب خانهها را پیشرفت میدانی و آواره کردن مردم را پیروزی راهبردی محسوب میکنند. ما با رژیمی مواجه هستیم که در حال تبدیل کردن جنایت به یک عرف در روابط خود با دیگر کشورهاست. آیا میخواهیم بایستیم و تماشا کنیم؟
رئیس مجلس تاکید کرد: اگر وضعیت فعلی تداوم پیدا کند، جهان گرفتار بحرانی عمیق خواهد شد. تداوم رفتارهای باند فعلی در رژیم صهیونیستی منجر به شعلهور شدن منطقه و آغاز بحرانهای نظامی و امنیتی بیپایان خواهد شد. وقتی منطقه آتش گرفت دیگر صلح قابل احیا نخواهد بود و همه بویژه آمریکا و کشورهای حامی این دشمن بشریت ضرر خواهند کرد.
وی با بیان اینکه گروههای مقاومت نگهبانان صلح در منطقه خاورمیانه هستند و ایران امروز در کانون یک تلاش فداکارانه برای متوقف کردن این رژیم جنایتکار قرار دارد و به آن افتخار میکند، عنوان کرد: ما افتخار میکنیم که بهترین مردانمان در کنار رهبرانی مانند شهید سیدحسن نصرالله و شهید اسماعیل هنیه در این نبرد مقدس به شهادت رسیدهاند. برادر عزیزم شهید قاسم سلیمانی که منطقه را از شر داعش نجات داد تنها یکی از قهرمانان دفاع از صلح است.
قالیباف افزود: ما به وظیفه تاریخی خود عمل خواهیم کرد. تاریخ درباره ما قضاوت خواهد کرد. سمت درست تاریخ انسانیت بایستید.
ارسال به دوستان
جنگ در حوزه کلمات، جنگ در زمین تصاویر
حمید ملکزاده*: در روزها و هفتههای اخیر بعد از پاسخ مشروع ایران به شرارتهای رژیم صهیونیستی علیه منافع دولت جمهوری اسلامی ایران در جریان عملیات «وعده صادق 2»، بحث درباره پاسخی که اسرائیل ممکن است به اقدام واحد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در زمین نظامی تدارک دیده باشد، به موضوعی اساسی در محافل داخلی و خارجی که به موضوعات مربوط به غرب آسیا علاقهمند هستند تبدیل شده است. مسائلی مانند کیفیت پاسخ ایران به اقدام احتمالی رژیم صهیونیستی، ادوات استفاده شده در اجرای این پاسخ و ناتوانی سیستم دفاع موشکی ارتش اشغالگر صهیونیستی در مقابل عملیات دفاعی جمهوری اسلامی ایران، در کنار اهداف احتمالی پیشبینیشده در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی برای پاسخ احتمالی به ایران و مسائل کیفی و کمّی مربوط به این پاسخ احتمالی، از موضوعات مهمی است که مدام درباره آنها صحبت میشود. در این میان یک موضوع اساسی هست که اگر چه در طرف صهیونیست بهطور جدی دنبال میشود اما هنوز ما درباره آن کار زیادی انجام ندادهایم: «جنگ روانی؛ جنگ در حوزه کلمات و تصویر».
* جنگ روانی؛ عناصر موجود در میدان
اولین دقایق بعد از به اجرا درآمدن عملیات «توفان الاقصی» یکجور سردرگمی ناشی از بهت بر ذهن ناظران تحولات مربوط به سرزمینهای اشغالی حاکم بود. رژیم صهیونیستی با پشتوانه دولت ایالات متحده آمریکا هر روز قدم جدیدتری را در مسیر تحقق برنامه صلح آبراهام برمیداشت و اینطور به نظر میرسید که با کامل شدن این برنامه آمریکایی – صهیونیستی، عملا آرمان فلسطین برای مدت زیادی به فراموشی سپرده میشود. توفان الاقصی در کنار دستاوردهای نظامی درخشانی که در میدان نبرد برای مقاومت فلسطینی داشت، بیشتر به عنوان ضربهای اساسی در حوزه روانی به تصویری بود که اسرائیل و همپیمانانش سعی داشتند از موفقیت خود به جهانیان مخابره کنند. در این زمینه، درست مثل هر رخداد دیگری در سیاست جدید موضوع تصویر و روایتهایی که از طریق کلمات ساخته میشوند به اندازه نبردی که در میدان جریان دارد حائز اهمیت است. از این قرار، درست بعد از اجرای عملیات «وعده صادق» که از عنصر غافلگیری بهره کافی را برده بود، تاکتیکهای جنگ روانی به طور ویژه در دستور کار دستگاه تبلیغاتی رژیم صهیونیستی و همپیمانان فارسیزبان قرار گرفت. مساله اساسی در اینجا این است: هدف این جنگ روانی مردم ایران هستند. یعنی در این مرحله از جنگ که در زمین کلمات و تصاویر اتفاق میافتد موضوع نبرد افکار عمومی شهروندان ایرانی است. اهمیت این مساله را بیش از هر جای دیگری باید در نقشی که اقدام دقیق، مشروع و مسؤولانه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تثبیت گفتمان وفاق ملی اعلامشده توسط رئیس دولت چهاردهم در میان ایرانیان داشته و همینطور در گرایش قابل توجه شهروندان ایرانی به برجستهتر کردن ایده وحدت حول محور منافع ملی ایران ذیل پرچم جمهوری اسلامی ایران جستوجو کرد. جنگ روانی - آنطور که در اینجا درباره آن صحبت میکنیم - چند محور اساسی دارد: الف- جدا کردن ایده و نام ایران از جمهوری اسلامی ایران، ب- هدف قرار دادن وحدت داخلی از طریق برجسته کردن مشکلات و معضلات اجتماعی موجود در کشور؛ پ- تزریق این ایده که نبرد با اسرائیل موضوعی مربوط به ایران نیست و چیزی است که توسط جمهوری اسلامی ایران به ملّت تحمیل شده است.
* بازیگران جنگ؛ دارودسته باقیمانده از شاه سابق
این تقریبا برای ما در ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به عادتی آزاردهنده تبدیل شده که هر بار و در هر ابتلای طبیعی یا غیرطبیعی، مجموعهای از افراد وابسته به باقیماندههای شاه سابق ایران در کنار دشمنان خارجی یا ناملایمات طبیعی تهدیدکننده زندگی ایرانیان قرار بگیرند و چیزهایی درباره پر کردن خلأ قدرت و پیشنهاداتی برای «آینده ایران» را روی میز قرار دهند. با وجود این، این بار وضعیت تا حد زیادی تغییر کرده است. در این وضعیت تازه با گرایش روشنتری از ضدیت این گروه از افرادی که به زبان فارسی صحبت میکنند با تمامیت ارضی و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران و مردمی که نمایندگی ایشان را بر عهده گرفته است مواجه هستیم. یعنی با یکجور چرخش قابل مشاهده به سمت روشهایی که گروهک تروریست منافقین از سالهای دهه 60 در همراهی با رژیم بعث عراق از آنها استفاده میکرد. بیانیههای وابستگان رژیم پهلوی، نطقهای تلویزیونی و مطالبی که در شبکههای مجازی منتشر میشود، ترتیباتی مانند بیانیههای رژیم بعث خطاب به مردم ایران را بازتولید میکند. با این تفاوت که در روزهای مربوط به جنگ تحمیلی انتقال پیام رژیم بعث از دهان سربازان فارسیزبانش در سازمان منافقین بهمراتب دشوارتر از چیزی بود که امروز توسط سربازان فارسیزبان رژیم صهیونیستی اتفاق میافتد.
محور اصلی نبردی که از طرف سربازان فارسیزبان رژیم صهیونیستی درباره ایران جریان دارد چیزی جز ایجاد ترس در میان مردم برای تولید اضطراب و نگرانی از اقدامی که ممکن است ارتش صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد، نیست؛ ترسی که انتظار دارند در نتیجه منتقل کردن این باور به مردم ایجاد شود که حمله رژیم اشغالگر قدس میتواند ایران، حالا چه صحبت از منافع اصلی اقتصادی و فناورانه آن باشد، چه تیرهای چراغبرقی که هنوز در جای جای کشور افراشته هستند را بهسادگی نابود کند.
این خط تبلیغی انتظار دارد همچنین این مساله را نیز القا کند که فرزند آخرین شاه پهلوی، بنا دارد - و میتواند! - اسرائیل را از انجام این کار بازدارد و برای تحقق این نوید این شرط را پیش میکشد که مردم باید خودشان را از نظام جدا کرده و به «شخصی که میتواند آنها را از حملهای که خودش دشمن را به انجام دادن آن تشویق میکند در امان نگه دارد، پناه ببرند». این مساله اصلی است؛ برنامهای بلندمدت با خیال به آشوب کشیدن ذهن، روان و آینده سیاسی مردم ایران در مقام شهروندانی که ذیل پرچمی واحد در جمهوری اسلامی ایران گرد هم آمدهاند.
پژوهشگر اندیشههای سیاسی *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|