|
ترکی فیصل: سعودی باید بمب اتم داشته باشد!
رئیس پیشین استخبارات سعودی و سفیر اسبق این رژیم در آمریکا طی اظهاراتی شاذ به تقلای ریاض برای دستیابی به بمب اتم اعتراف کرد. ترکی فیصل با تکرار ادعای واهی غربیها به شبکه اماسانبیسی گفت: «ما حتما باید هر آنچه لازم است انجام دهیم، از جمله توسعه یک بمب اتم تا از خودمان در برابر احتمال ایران هستهای دفاع کنیم».
ارسال به دوستان
ترامپ همزمان با تشدید گمانهزنیها درباره زوال عقل بایدن: آمریکا ۳ سال دیگر وجود ندارد
اعتراف مهم دلقک
گروه بینالملل: «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا در مصاحبهای گفت در حال حاضر به پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ فکر نمیکند، زیرا تا ۳ سال دیگر آمریکایی وجود نخواهد داشت. به گزارش نشریه «نیوزویک»، ترامپ در این باره گفت: افراد خوب زیادی به من میگویند [انتخابات] سال ۲۰۲۰ را فراموش کنید. شما پیروز خواهید شد، شما در نظرسنجیها بسیار بالا هستید، شما پیروز خواهید شد اما من میگویم ما تا ۳ سال دیگر کشوری نخواهیم داشت. وی افزود: این مرد (بایدن) این کار را در ۹ ماه انجام داد؛ او کشور ما را ویران کرد. من میگویم «آمریکا را دوباره باعظمت کنید» که بنمایه من بود و قرار بود آمریکا را بزرگ نگه دارد... آمریکا بزرگ نیست. آمریکا در تمام دنیا مایه خنده است. ترامپ در ادامه، از عملکرد بایدن در عملیات خارج کردن نیروهای آمریکایی از افغانستان انتقاد کرد و حمله انتحاری در کابل را که به کشته شدن بیش از ۱۸۰ نفر از جمله ۱۳ نظامی آمریکایی در اواخر آگوست منجر شد، «تراژدی وحشتناک» خواند. ترامپ همچنین بایدن را به خاطر رکوردشکنی تعداد افرادی که در تلاش برای ورود غیرقانونی به آمریکا در مرز ایالات متحده و مکزیک بازداشت شدهاند، مقصر دانست. وی در بخش دیگری از سخنانش در طول این مصاحبه گفت موضوعی که حامیانش بیش از هر چیز دیگری میخواهند درباره آن صحبت کنند، ادعاهای رد شده وی مبنی بر تقلب گسترده در انتخابات سال ۲۰۲۰ است. او گفت: «آنها میخواهند این مشکل برطرف شود، زیرا بدون آن نمیتوانند کشوری داشته باشند. من میگفتم مرزها، شما باید مرز داشته باشید - ما مرز نداریم - اما ما انتخابات هم نداریم، مطبوعات آزاد و منصف نداریم. بنابراین این کشور راه درازی در پیش دارد. ترامپ همچنین در این مصاحبه مدعی شد دلیل اینکه مطبوعات درباره «کلاهبرداری انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰» نمینویسند این است که او و متحدانش به اثبات آن بسیار نزدیک هستند». رئیسجمهور سابق آمریکا در توضیح این ادعا گفت: «آنها نمیخواهند فاش شود. هر کاری میکنند تا جلوی آن را بگیرند. چیزی که آنها میخواهند سکوت است». این اظهارات ترامپ در حالی است که وی از زمان شکست در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ در موقعیتهای مختلف از احتمال حضورش در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ خبر داده اما هنوز به صورت رسمی آن را اعلام نکرده است. رئیسجمهور سابق آمریکا اخیرا مدعی شد در انتخابات ۲۰۲۴ همه رقبای خود را کنار خواهد زد. پیش از این نیز «جف وان درو» عضو مجلس نمایندگان آمریکا از حزب جمهوریخواه با انتقاد شدید از سیاستهای اقتصادی جو بایدن و کاملا هریس گفت این افراد (مقامات دولت) هیچ فهمی از اقتصاد ندارند. جو بایدن بدترین رئیسجمهور تاریخ ما است و بلایی که او و هریس بر سر این کشور میآورند باورکردنی نیست. «بایرن دونالد» دیگر نماینده جمهوریخواه و عضو کمیته نظارت بر بودجه مجلس نمایندگان نیز درباره تورم اخیر ایجاد شده در اقتصاد آمریکا گفت: بایدن در اشتباه است. وی چیزی از اقتصاد نمیفهمد؛ کسی در کاخ سفید هم چیزی نمیفهمد. میتوانیم بار دیگر بهبود اقتصاد را تجربه کنیم، فقط او باید از سر راه کنار برود و آسیبی به اقتصاد وارد نکند. با کاری که وی انجام میدهد، تلاش میکند میراثی از خود بر جا بگذارد ولی چیزی که بر جا میگذارد، فقط برای آمریکا یک فاجعه است.
* همه نظرسنجیها علیه بایدن
نکته جالب توجه درباره اظهارات ترامپ اینکه نظرسنجیهای عمومی مختلف نیز بر این اصل تاکید دارد که بایدن در وضعیت بدی قرار دارد. به عنوان مثال در نظرسنجی تازه واشنگتنپست/ ایبیسی نیوز، از مردم سوال شد: «بایدن حدود 10 ماه است رئیسجمهور شده است. آیا شما میگویید او در این مدت کارهای بزرگی انجام داده یا به اندازه کافی، نه خیلی زیاد، کم یا هیچ کاری نکرده است؟» نتایج این نظرسنجی نشان داد ۶۳ درصد پاسخدهندگان معتقدند بایدن از زمان آغاز به کار به عنوان رئیسجمهور آمریکا «کار خیلی زیادی» انجام نداده یا «هیچ کاری» نکرده است. در مقابل، ۲۷ درصد معتقدند بایدن «مقدار کافی» کار انجام داده و ۸ درصد هم معتقدند «کارهای بزرگی»کرده است. این نظرسنجی اضافه میکند از جمله عوامل مهم، مساله اقتصاد و افزایش شدید تورم در آمریکاست به طوری که ۷۰ درصد میگویند اقتصاد آمریکا وضعیت بدی دارد. این در حالی است که بهار گذشته ۵۸ درصد مردم معتقد بودند وضع اقتصاد آمریکا بد است. حدود نیمی از مردم آمریکا، بایدن را مستقیما در افزایش تورم -که بالاترین میزان تورم در ۳۱ سال گذشته است- مقصر میدانند. از سویی سطح رضایت مردم از بایدن در زمینه مدیریت کلی اقتصاد آمریکا به ۳۹ درصد کاهش یافته است. این نظرسنجی ۷ تا ۱۰ نوامبر (۱۶ تا ۱۹ آبان) انجام شد و در آن از ۱۰۰۱ فرد بزرگسال سوال شد و ضریب خطای آن مثبت یا منفی ۳/۵ درصد است.
علاوه بر این اخیرا نتایج یک نظرسنجی در ایالت آیووا نشان داد در یک رقابت فرضی در سال ۲۰۲۴، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا با اختلاف ۱۱ درصد از جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا پیشی میگیرد. بر اساس یک نظرسنجی جدید دیگر، ترامپ در انتخابات آتی جو بایدن را شکست میدهد. نظرسنجی مؤسسه معتبر «راسموسن» نشان داد اگر امروز انتخابات ریاستجمهوری جدید برگزار شود، ترامپ، بایدن را با ۱۰ درصد فاصله شکست میدهد و با جمعآوری ۵۱ درصد آرا در مقابل ۴۱ درصد رئیسجمهور آمریکا میشود. با این حال با توجه به وضعیت جسمی ترامپ و نگرانیها از زوال عقل بایدن، مشخص نیست در انتخابات ریاستجمهوری بعدی آمریکا کدام ۲ چهره از حزب جمهوریخواه و دموکرات به رقابت خواهند پرداخت.
* معاینه بایدن در بیمارستان نظامی «والتر رید»
همزمان با افزایش انتقادات از بایدن به واسطه مشکلات اقتصادی آمریکا، رئیسجمهور کهنسال آمریکا در کمتر از یک سال از ریاستجمهوری خود به اشکال مختلف گافهای بزرگ لفظی و اخلاقی از خود نشان داده است؛ رفتارهایی که سبب شده مساله درمان او به شکل جدی مطرح شود. دیروز «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیسجمهور آمریکا امروز (جمعه) برای معاینه به بیمارستان نظامی واشنگتن رجوع میکند. به گفته سخنگوی کاخ سفید، بایدن صبح دیروز (به وقت محلی واشنگتندیسی) به بیمارستان «والتر رید» رجوع کرد. ساکی در توئیتری در این باره نوشت: «امروز صبح رئیسجمهور به منظور [انجام] یک معاینه فیزیکی معمول به مرکز درمانی والتر رید خواهد رفت». سخنگوی کاخ سفید توضیحات بیشتری درباره رجوع بایدن ۷۸ ساله به این بیمارستان نظامی وابسته به پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) ارائه نداد. بیمارستان والتر رید همان بیمارستانی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا بعد از ابتلا به ویروس کرونا به این مرکز درمانی رفت و در آن مداوا شد. از زمانی که جو بایدن رسما وارد کارزار مقدماتی حزب دموکرات برای رقابت در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ شد، به دلیل گافهای مکررش گمانهزنیهای زیادی درباره وضعیت سلامت جسمی و ذهنیاش شده است. رسانهای شدن رجوع بایدن به بیمارستان والتر رید در شرایطی انجام شده که روز پنجشنبه نیز نتایج یک نظرسنجی جدید نشان داد مردم آمریکا دغدغه جدی نسبت به وضعیت جسمی بایدن دارند. نظرسنجی «پالتیکو / مورنینگ کانسالت» نشان داد تنها ۴۰ درصد پاسخدهندگان معتقدند بایدن از سلامتی خوبی برخوردار است و ۴۶ درصد فکر میکنند او از نظر روانی وضعیت مناسبی دارد.
ارسال به دوستان
وزیر بهداشت آلمان به دلیل افزایش شدید موارد ابتلا به «کووید-19» اعلام کرد
وضعیت اضطراری ملی در آلمان کرونازده
وزیر بهداشت آلمان دیروز به دلیل افزایش شدید موارد ابتلا به بیماری «کووید-19» وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد. طی هفته گذشته، مرگومیر روزانه ناشی از کرونا در این کشور بیشترین افزایش را طی ۵ ماه گذشته داشته است و نمایندگان بوندستاگ به فکر تصمیمگیری برای مهار موج چهارم همهگیری کرونا هستند. بر اساس گزارش بلومبرگ، جامعه آلمان با کمتر از ۷۰ درصد واکسیناسیون کامل، از برخی کشورهای فقیرتر اتحادیه اروپایی مانند اسپانیا، ایتالیا و پرتغال عقب مانده و با موج چهارم شیوع جدید غافلگیر شده است. نرخ روزانه ابتلا در آلمان در حال شکستن رکوردهای ثبت شده در زمستان گذشته است؛ زمانی که جمعیت این کشور اروپایی عمدتا در برابر کرونا بیدفاع بودند. «لوتار ویلر» رئیس انستیتو رابرت کخ آلمان دیروز در سخنانی از نیم میلیون بیمار فعال «کووید-19» خبر داد که در کشورش بیسابقه بوده است. او تاکید کرد: «حتی در بین کودکان نرخ مبتلایان به ازای هر 100 هزار نفر در عرض یک هفته به 700 نفر افزایش یافته است. ما باید حالا ترمز اضطراری را بکشیم!» شاخص ابتلای هفتگی به کرونا در ازای هر 100 هزار نفر در آلمان مجددا افزایش پیدا کرده و انستیتو رابرت کخ آلمان روز جمعه رکورد 7/340 نفر را در این ارتباط اعلام کرد. بر این اساس در عرض 24 ساعت 52970 مورد جدید ابتلا به کرونا در آلمان شناسایی شده است. انستیتو کخ از ابتلای 65371 مورد جدید ابتلا به کرونا در عرض 24 ساعت خبر داد که رکورد بالای جدیدی از ابتدای شروع این بحران در این کشور محسوب میشود.
آنگلا مرکل، صدراعظم موظف آلمان اخیرا در همین رابطه گفته بود: موج چهارم کرونا با تمام قدرت کشور ما را درمینوردد. وی وضعیت فعلی همهگیری در کشورش را دراماتیک توصیف و تاکید کرده بود: حتی اگر از نظر سیاسی هیچ اکثریتی برای تمدید وضعیت اضطراری در سطح ملی وجود نداشته باشد، من هیچ شکی ندارم که ما در چنین شرایط اضطراری قرار داریم. به گزارش شبکه «انتیوی» آلمان، اوضاع کرونایی در آلمان همچنان رو به وخامت است. در این شرایط نتایج جدیدترین نظرسنجی که به سفارش «آرتیال» و «انتیوی» آلمان انجام شده، نشان میدهد تمایل آلمانها به اجباری شدن واکسن در کشورشان بیشتر شده است. اوایل آگوست حدود 63 درصد شهروندان آلمانی طرفدار واکسیناسیون داوطلبانه و تنها 34 درصد خواهان واکسیناسیون اجباری در کشورشان بودند اما حالا شرایط تغییر کرده است. این در حالی است که آلمان اعلام کرده قصد دارد افرادی را که واکسینه نشدهاند به صورت اجباری قرنطینه کرده و اجازه تردد به آنها ندهد.
«ینز اشپاهن» وزیر بهداشت آلمان هم بر لزوم افزایش سرعت واکسیناسیون مرحله سوم در این کشور تاکید کرد و گفت: «ما در شرایطی قرار داریم که در آن باید احتمالا بیماران در سراسر مناطق را به خارج منتقل کنیم. پویایی ایجاد شده افزایش آمارهای کرونا توقفناپذیر است. شاخص ابتلا به کرونا به ازای هر 100 هزار نفر در عرض چند هفته 5 برابر شده است. ما در شرایط اضطراری قرار گرفتهایم. حالا به همه اقدامات مشترک دولتی و ابزارهایی مانند واکسیناسیون، تستگیری و محدودیت در ارتباطات نیاز است». ایتالیا یکی از مقاصد خارجی اصلی برای بستری کردن بیماران کرونایی آلمان به نظر میرسد. از طرف دیگر سازمان جهانی بهداشت هم اخیرا اروپا را کانون همهگیری کرونا نامیده و هشدار داده در صورت عدم اتخاذ اقدامات سریع تا ژانویه 500 هزار نفر دیگر در این منطقه بر اثر ابتلا به کرونا خواهند مرد. پیش از این اتریش نخستین کشوری بود که قرنطینه برای افراد غیرواکسینه را اعمال کرد. «الکساندر شالنبرگ» صدراعظم اتریش یکشنبه هفته پیش اعلام کرد از روز دوشنبه میلیونها نفر را که به طور کامل علیه ویروس کرونا واکسینه نشدهاند، در قرنطینه قرار میدهد تا با افزایش بیسابقه شیوع کرونا در این کشور مقابله کند.
ارسال به دوستان
مقاومت عراق:
سلاح مقاومت علیه اشغالگران است
منابع عراقی از ادامه تظاهرات مسالمتآمیز معترضان به نتایج انتخابات در عراق خبر دادند و اعلام کردند تظاهراتکنندگان در ورودی منطقه الخضرا به اعتراضات مسالمتآمیز خود ادامه دادند. صابریننیوز گزارش داد: تظاهراتکنندگان دروازههای منطقه سبز را از هر طرف محاصره کردند. این منبع همچنین به استقرار عناصر مسلح بر بالای پشت بام ساختمانی در نزدیکی میدان النسور در ورودی الخضرا اشاره کرد. در همین حال یک منبع امنیتی عراقی اعلام کرد نیروهای امنیتی این کشور اقدام به بستن ۳ پل اصلی در مرکز بغداد کردهاند. این منبع به السومریه نیوز اعلام کرد نیروهای امنیتی پلهای «السنک»، «الجمهوریه» و«الاحرار» در بغداد پایتخت عراق را بستهاند. این در حالی است که قبلا فرماندهی عملیات بغداد با صدور یک بیانیه اعلام کرده بود حامی برگزاری تظاهرات مسالمتآمیز است. در این بیانیه آمده است: نیروهای امنیتی در نزدیکی محل حضور تظاهراتکنندگان حضور دارند تا فضای امنی برای تظاهرات ایجاد شود. دستورات به یگانها درباره حسن رفتار با تظاهراتکنندگان و تأمین آب آشامیدنی آنها و استقرار تیمهای اورژانس و نیز تسهیل کار رسانهها داده شده است.
* ائتلاف نوری المالکی: کارکنان کمیساریای انتخابات تغییر کنند
در ادامه تردید برخی احزاب سیاسی در صحت شمارش آرای انتخابات اخیر عراق، ائتلاف سیاسی «دوله القانون» به ریاست نوری المالکی، نخستوزیر پیشین عراق اعلام کرد موضع این ائتلاف درباره شمارش دستی آرای انتخابات این کشور تغییر نکرده است. «بهاءالدین النوری» سخنگوی این ائتلاف به پایگاه خبری المعلومه گفت اگر کارکنان کمیساریای انتخابات عراق تغییر نکنند، دوله القانون شمارش دستی و کلی آرا را قبول ندارد. «بهاءالدین النوری» تأکید کرد این ائتلاف حتی مخالف بررسی شکایتهای انتخاباتی توسط این کارکنان است و باید این مساله پس از تغییر کارکنان صورت گیرد. وی خاطرنشان کرد کارکنان کنونی کمیساریا صلاحیت برقراری عدالت را ندارند.
* واکنشها به اظهارات صدر درباره انحصار سلاح
«ابوعلی العسکری» که از مسؤولان امنیتی کتائب حزبالله عراق است در واکنش به اظهارات «مقتدا صدر»، بر ضرورت تحویل سلاح گروههای وابسته به صدر و نیروهای پیشمرگه تأکید کرد. صدر پنجشنبهشب در سخنانی بر ضرورت انحلال کامل و یکباره همه گروههای مسلح و تحویل سلاح آنها به حشدالشعبی از طریق فرمانده کل نیروهای مسلح تاکید کرد. العسکری با انتشار توئیتی نوشت از فراخوان تحویل سلاح یا انحصار سلاح به دست حکومت حمایت میکند چون آن را موجب اجتناب از درگیری داخلی در کشور میداند. وی گفت: برای اجرای این فراخوان لازم است اولا طرفی که این مساله را مطرح کرده در تحویل سلاح بویژه از نوع سنگین آن پیشگام شود و مسؤولیت یگانهای خود را به فرماندهی حشدالشعبی واگذار کند و عناصر غیرمنضبط این یگانها را برکنار کند. العسکری افزود: در گام بعدی باید سراغ گروههای «شبهنظامی» پرشمارتر یعنی نیروهای پیشمرگه رفت که شمارشان نزدیک به 160 هزار نیروست که مجهز به پیشرفتهترین سلاحها هستند و باید سلاحشان را به حکومت عراق تحویل دهند. وی تأکید کرد که در صورت برداشته شدن این ۲ گام میتوان گفت پروژه انحصار سلاح به دست حکومت موفق شده است.
در همین حال کمیته هماهنگی گروههای مقاومت عراق نیز، بعدازظهر دیروز (جمعه) بیانیهای در ارتباط با خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاک عراق صادر کرد. بر اساس گزارش پایگاه خبری شبکه «المیادین»، کمیته هماهنگی مقاومت عراق در بیانیه مذکور اعلام کرد: «ما از نزدیک میزان پایبندی به مفاد آنچه را گفتوگوی راهبردی خوانده شد، با توجه به اینکه به جدیت اشغالگران و تعهداتشان به عنوان یکی از طرفهای آن اعتماد نداشتیم، زیر نظر داریم». گروههای مقاومت عراق همچنین با اشاره به اینکه برخی بتازگی اظهاراتی درباره سلاح مقاومت مطرح کردهاند، تأکید کردند از این سلاح مقاومت پس از پایان مهلت دادهشده برای تکهتکه کردن اشغالگران استفاده خواهد شد. در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به مشروع بودن استفاده از سلاح علیه اشغالگران، عنوان شده است سلاح مقاومت همواره سر اشغالگران را نشانه خواهد گرفت.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سقوط آزاد لیر هزینههای زندگی در ترکیه را سنگینتر کرد
کارگران معترض خواهان استعفای دولت!
سقوط آزاد ارزش لیر ترکیه، هزاران کارگر معترض را در استان ازمیر به خیابانها کشاند. یک روز پس از آنکه رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه علیه نرخهای بالای بهره صحبت کرد، بانک مرکزی این کشور روز پنجشنبه باز هم نرخ بهره را کاهش داد تا رکورد جدیدی برای سقوط ارزش پول ملیاش ثبت شود. لیر ۴ درصد دیگر سقوط کرد تا هر دلار آمریکا با 2/11 لیر ترکیه مبادله شود. بدین ترتیب پول ملی ترکیه با کاهش ۳۰ درصدی ارزش خود در سال 2021 به پایینترین نرخ برابری تاریخیاش در برابر دلار طی یک قرن رسید. این در حالی است که اقتصاد ترکیه بشدت به واردات کالا وابسته بوده و کاهش ارزش لیر باعث میشود قیمتها افزایش یابد به طوری که در حال حاضر شهروندان ترکیه تورم 20 درصدی قیمتها را نسبت به سال گذشته تجربه میکنند. به گزارش رویترز، در حالی که انتظار میرود اقتصاد ترکیه امسال به دلیل تولید و صادرات قوی و جهش صنعت جهانگردی نزدیک به ۱۰ درصد رشد کند، کاهش ارزش لیر هزینه شرکتها را برای پرداخت بدهیها در شکل ارز خارجی افزایش میدهد. ۳ سال پیش بحران ارزی 2018 ترکیه منجر به رکود اقتصادی و متعاقب آن رشد اقتصادی کمتر از متوسط شد که این وضعیت با همهگیری ویروس کرونا تشدید شد. رجب طیب اردوغان در همان روز سقوط تاریخی لیر، در گردهمایی حزب عدالت و توسعه با انتقاد مجدد از نرخ بهره بالا، مخالفت خود را چنین توجیه کرد: «ما به این موضوع (نرخ بهره) طبق دستورات دینی نگاه میکنیم و اقداماتمان را بر این اساس انجام میدهیم».
با این حال به نظر میرسد دلیل اصلی پافشاری اردوغان بر کاهش نرخهای بهره، تقویت اقتصاد از جمله صادرات و اشتغال باشد.
البته اردوغان ۲ روز پیش از آن با انتقاد از احزاب مخالف گفته بود در صورت شکست وی در انتخابات آتی، در ترکیه هرجومرج رخ میدهد. در همین حال افزایش تورم و گرانی کالاها و هزینه زندگی در ترکیه، تعداد زیادی از کارگران را به خیابانها کشاند. به گزارش بیانِت، هزاران کارگر به همراه اعضای کنفدراسیون اتحادیههای کارگری مترقی ترکیه (DİSK) روز پنجشنبه در شهر توریستی ازمیر به خیابانها آمدند و خواستار برابری در درآمد و مالیات شدند. آنها در میدان جمهوریت تجمع کردند و علیه دولت اردوغان شعارهایی مانند «ما نمیتوانیم هزینههای زندگی خود را تامین کنیم»، «شغل، نان، آزادی»، «بودجه برای کارگر، نه برای کاخ»، «اتحاد کارگران، پایتخت را تنبیه خواهد کرد»، «دولت مرگ بر تو» و «دستمزد انسانی میخواهیم» سر داده و خواستار استعفای دولت شدند. نماینده این کنفدراسیون کارگری در منطقه دریای اژه همچنین خواستار اعتصاب یک روزه در آستانه مذاکرات درباره حداقل دستمزد در بودجه سال ۲۰۲۲ در کمیسیون برنامه و بودجه پارلمان ترکیه شد.
***
طرح آمریکایی برای به رسمیت نشناختن پوتین
۲ عضو خانه نمایندگان کنگره به دنبال تصویب قطعنامهای هستند که بر اساس آن ریاستجمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین بعد از پایان دوره فعلی ریاستجمهوریاش به رسمیت شناخته نشود. به گزارش اسپوتنیک، «استیو کوهن» و «جو ویلسون» روز پنجشنبه از قطعنامه پیشنهادی خود رونمایی کردند. بر اساس بیانیه دفتر کوهن در این زمینه، اگر پوتین بعد از پایان دومین دوره متوالی ریاستجمهوری خود در ماه مه 2024 همچنان قصد داشته باشد در قدرت باقی بماند، واشنگتن مشروعیت او را در قدرت به رسمیت نخواهد شناخت. البته این دوره چهارمین دوره غیرمتوالی ریاستجمهوری پوتین از سال 2000 محسوب میشود. او در این فاصله 17 سال رئیسجمهوری، ۴ سال نخستوزیر و یک سال کفیل ریاست جمهوری محسوب میشده است. طبق قانون اساسی جدید روسیه، هر فرد بیش از ۲ دوره میتواند برای ریاست جمهوری نامزد شود. روسیه اظهارات مقامات آمریکایی در زمینه انتخابات در این کشور را تلاش برای مداخله در روند انتخابات خوانده و به واشنگتن در زمینه هر گونه دخالت در انتخابات روسیه هشدار داده است.
***
اوج سیاسیبازی آمریکاییها در ورزش
بایدن میخواهد المپیک پکن را تحریم کند
کمتر از ۳ روز از دیدار ویدئویی روسایجمهوری آمریکا و چین، جو بایدن بحرانی دیگر در رابطه پرتنش ۲ کشور آفرید و سیاسیکاری در ورزش را به اوج رساند.
رئیسجمهور سالخورده آمریکا حین دیدار پنجشنبه شب گذشته با «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا در کاخ سفید از احتمال «تحریم دیپلماتیک» بازیهای المپیک زمستانی 2022 پکن خبر داد.
به گزارش رویترز، بهانه دموکراتها برای تحریم این مسابقات که از ۱۵ بهمن تا اول اسفند آتی برگزار میشود، کارنامه حقوق بشری چین است. البته ظاهرا تحریم دیپلماتیک مدنظر کاخ سفید نه تحریمی واقعی همراه با عدم اعزام هیات ورزشی آمریکایی به چین، بلکه صرفا در این حد است که با اجماع کابینه، مقامهای دولت آمریکا در مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی پکن شرکت نکنند.
رویترز گزارش داد: «تنها چند روز پس از تلاش شیجین پینگ، رئیسجمهور چین و جو بایدن برای کاهش تنشها با برگزاری یک نشست مجازی و نخستین گفتوگوی مفصل آنها از زمان روی کار آمدن بایدن، تصمیم ایالات متحده برای اعزام نکردن دیپلماتها، سرزنشی علیه شی جین پینگ خواهد بود. کنشگران (فعالان حقوق بشر) و اعضای کنگره از هر ۲ حزب، دولت بایدن را تحت فشار قرار دادهاند تا این رویداد را به صورت دیپلماتیک تحریم کند، آن هم با توجه به اینکه دولت ایالات متحده، چین را به انجام نسلکشی علیه گروههای قومی در سین کیانگ متهم میکند؛ موضوعی که پکن آن را رد میکند».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|