|
رشد 3 هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل بازار بورس دیروز با ۳ هزار و ۳۴۳ واحد افزایش در جایگاه یک میلیون و ۴۴۲ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات دیروز بیش از ۷ میلیارد و ۲۷۹ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۵۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال دادوستد شد. همچنین شاخص کل (هموزن) با یکهزار و ۴۹ واحد افزایش به ۳۸۸ هزار و ۹۹۹ واحد رسید.
ارسال به دوستان
رأی منفی مجلس به 2 فوریت لایحه مرتبط با افزایش سقف ارز 4200 تومانی، دست دولت را برای تغییر شیوه تخصیص یارانه کالاهای اساسی باز گذاشت
اصلاح تدریجی ارز ترجیحی
دولت برای اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت یارانه نقدی نیازی به مصوبه مجلس ندارد
گروه اقتصادی: با توجه به رای نمایندگان مجلس و رد لایحه دولت درباره ساماندهی یارانه کالاهای اساسی با افزایش سقف میزان یارانه اعطایی و تبدیل آن در صورت امکان به یارانه نقدی، از این پس باید شاهد اصلاح تدریجی ارز ترجیحی توسط دولت باشیم، به دلیل اینکه از یک سو سهم ارز ترجیحی برای سال جاری تمام شده است و از سوی دیگر با موضوع افزایش یارانههای نقدی هم در مجلس مخالفت شده است. البته با توجه به اینکه اخبار جدی از طراحی یارانه جدید در بودجه سال 1401 به گوش میرسد و از سوی دیگر دولت بنای ادامه ارز ترجیحی در سال آینده را ندارد، این اتفاق دور از ذهن نیست. به گزارش «وطنامروز»، نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز در جریان نشست علنی به ۲ فوریت و یک فوریت لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهادههای دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاستهای جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیبپذیر» رای منفی دادند.
البته این اقدام به اشتباه در برخی رسانهها تعبیر به «مخالفت مجلس با اصلاح ارزی ۴۲۰۰ تومانی» شد، در صورتی که توجه به مواد لایحه دولت نشانگر آن است که نمایندگان مجلس در اصل با ادامه روند اعطای یارانه پنهان و غیرمستقیم به کالاهای اساسی یا همان ارز 4200 تومانی مخالفت کردهاند. در ماده یک لایحه مذکور آمده است سقف اعتبار ارزی در نظر گرفته شده برای تامین کالاهای اساسی، نهادههای دامی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی از ۸ میلیارد دلار مشخص شده در بودجه سال ۱۴۰۰ به ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار افزایش یابد.
همچنین در ماده ۲ لایحه ذکرشده به دولت اجازه داده میشود در صورت تغییر نرخ ارز نهادههای دامی و کالاهای اساسی، از محل درآمدهای حاصل از تغییر نرخ کالاهایی که با ارز ترجیحی تامین میشود، تا مبلغ ۲۷ هزار میلیارد تومان به حساب خاص سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل کشور واریز کند. این مبلغ تا پایان سال صرف پرداخت یارانه به افراد مشمول قانون الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی خواهد شد.
بنا بر این گزارش، نمایندگان در اصل با افزایش سقف یارانه مخالفت کردهاند. ایضا استدلال دیگری داشتهاند مبنی بر اینکه اساسا احتیاجی به تصمیم مجلس شورای اسلامی نبوده است.
برای مثال سیدشمسالدین حسینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در مقام مخالف بررسی تقاضای دو فوریت این لایحه در مجلس گفت: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، دولت برای تعیینتکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی اختیار دارد و اکنون نیازی به قانون جدید نیست. وی افزود: لایحه ارائهشده به نوعی اصلاح جزء 3 بند «ب» تبصره یک قانون بودجه سال 1400 است، یعنی مجوز اجرای این لایحه پیش از این در قانون بودجه ذکر شده است.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباسآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایندگان دولت به مدت 3 جلسه طی 3 هفته در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس حضور پیدا کردند و بررسی شد آیا برای انجام اقدامات اصلاحی دولت نیاز به قانون دارد یا خیر؟ که به این نتیجه رسیدیم نیاز به قانون جدیدی نیست، بنابراین اگر قرار به انجام کاری باشد، دولت مجوز دارد. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: ما در کمیسیون حتی موافقت کردیم این موضوع را به عنوان یک رویه اجرایی در نظر گرفته و روی آن تفاهم کنیم. برای ما مسجل و مسلم است اصلاح رویه تخصیص ارز 4200 نیاز به قانون و فوریت ندارد. وی تصریح کرد: ما نمایندگان در مجلس جمع شدهایم تا از حقوق مردم و بیتالمال حمایت کنیم و در اینجا ذیل جزء 3 تبصره یک قانون بودجه 1400 را قرائت کرده و دولت درباره آن توضیح دهد. ما اگر قانون تصویب کرده و بر آن نظارت نکنیم، قانونی تصویب نکنیم بسیار بهتر است.
حسینی با اشاره به ذیل جزء 3 قانون بودجه گفت: در مواردی که دولت نسبت به تخصیص ارز ترجیحی مبادرت میکند، کارگروهی مرکب از رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر صمت و بالاترین مقام دستگاههای اجرایی ذیربط موظف است فرآیند تخصیص، توزیع و مصرف ارز ترجیحی را به گونهای اجرا و نظارت کند که کالاها و خدمات مشمول بهنگام، به اندازه و مناسب با نرخ ارز ترجیحی به مصرفکننده نهایی برسد.
وی ادامه داد اکنون سوال من این است: رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیسجمهور که اعلام کردهاند این ارز یارانهای به هدف اصابت نکرده، از قضا دولت از میزان مصوب 8 میلیارد دلار بیشتر و حدود 10 میلیارد دلار مصرف کرده و اکنون میخواهیم آن را 6/12 میلیارد کنیم، پس این ارز یارانهای به جیب چه کسی میرود؟ مردم، مرغدار و همه ناراضی هستند. وی بیان کرد: همین مابهالتفاوت 8 میلیارد دلار که 160 هزار میلیارد تومان میشود به جیب چه کسی رفته است؟ دولت این موضوع را پاسخ دهد. بانک مرکزی موظف است با همکاری دستگاههای یاد شده به صورت ماهانه گزارش اجرای این بند از جمله تصریح بر موارد مصرف، دریافتکنندگان ارز 4200 تومانی، میزان ارز پرداختی و میزان کالاهای وارداتی و قیمت آنها را تهیه و به کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیونهای ذیربط مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: کدامیک از اعضای این کمیسیون گزارشی از دولت در این باره دریافت کرده است؟ چگونه ما اطلاعی از خبر مصرف 8 میلیارد و 10 میلیارد دلار نداریم و حال میخواهیم برای اضافه کردن آن گزارش بدهیم؟ اگر این پول شخصی ما بود آیا حاضر بودیم این لایحه را تصویب کنیم؟ خواهش میکنم به ۲ فوریت این لایحه رأی ندهید و فارغ از اضطرابها و اضطرارها یک بررسی دقیق و منطقی درباره حذف ارز 4200 تومانی انجام دهید و جلوی ضرر و زیان را بگیرید. حسینی تصریح کرد: معیشت مردم برای ما مهم است و سوال ما این است ما که درخواست دولت را تصویب کردهایم و دولت نیز بیشتر از میزان مصوب ارز 4200 تومانی را برداشت کرده است، پس چرا آثار این ارز در زندگی مردم مشخص نیست و هر روز قیمت کالاهای اساسی در حال افزایش است. چه کسی ضمانت میکند که 4 میلیارد دلار دیگر بدهیم و اتفاق کنونی بار دیگر نیفتد؟ وی بیان کرد: نمایندگان محترم، در این باره از دولت حساب بکشید و پشت سر قانون ۲ فوریتی را تصویب نکنید و مطمئن باشید اگر درست حسابکشی میکردید، اگر متوجه میشدیم بیتالمال چگونه تنظیم شده، به نتیجه میرسیدیم.
* دولت خودش اقدام کند
با این تفاسیر به هیچوجه پیام بهارستاننشینان این نیست که مخالف اصلاح ارز ترجیحی هستند، بلکه این لایحه دولت را ناکارآمد در این راستا میدانند. دولت در این شرایط میتواند در صورت لزوم مستقیما اقدام به پرداخت یارانه نقدی کند و از سوی دیگر رفتهرفته با کاهش میزان تزریق ارز ترجیحی، کشور را برای اصلاح کامل آن در سال 1401 آماده کند. در این جلسه مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه صراحتا از آن گفت که برنامه ویژهای برای اصلاح ارز ترجیحی دارد.
سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور هم پیش از جلسه مجلس گفته بود: از روز چهارشنبه که حرف این لایحه مطرح شد، اختلافنظرهایی وجود داشت مبنی بر اینکه نیاز نیست به مجلس بیاید و دولت میتواند آن تحولاتی را که میخواهد انجام دهد. به هر حال جمعبندی این بود که با توافق مجلس انجام پذیرد ولی چون زمان کمی داریم در قالب یک لایحه ۲ فوریتی مطرح شد.
وی افزود: در بودجه سال آینده هم بار مالی این لایحه میتواند لحاظ شود.
* درخواست میرکاظمی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از نهادههای دامی
رئیس سازمان برنامه و بودجه خواستار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهادههای دامی و تخصیص مستقیم آن به صورت افزایش پرداخت یارانه شد. سیدمسعود میرکاظمی گفت: خشکسالی باعث شد میزان برداشت کالاهای اساسی مثل گندم و دانههای روغنی و همچنین نهادههای دامی مانند جو، ذرت و... بشدت کاهش یابد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه با بیان اینکه نیاز به واردات بیشتری نسبت به آنچه در بودجه آمده بود داریم، عنوان کرد: قرار بود 5/11 میلیون تن گندم از داخل خریداری شود اما از این میزان تنها 4 میلیون و 600 هزار تن تأمین شد و لازم است 8میلیون تن دیگر وارد شود تا در پایان سال با ذخیره احتیاطی به سال 1401 منتقل شویم.
وی در ادامه با اشاره به افزایش قیمت جهانی در این محصولات و کسری مضاعف در این حوزه، به برخی از این افزایش قیمتها اشاره و عنوان کرد: بهای دانههای روغنی سال گذشته 432 دلار در تن بود که در سال جاری به 697 دلار در تن رسیده است، همچنین قیمت کنجاله از 371 دلار در تن به 535 دلار، بهای روغن خام از 746 دلار در تن به 1450 دلار، قیمت ذرت از 220 دلار در تن به 350 دلار، نرخ جو از 217 دلار در تن به 330 دلار و نیز قیمت گندم از 206 دلار در تن به 340 دلار در تن رسیده است. میرکاظمی با اشاره به برآوردی که برای وزارتخانههای جهاد کشاورزی، بهداشت و صمت شده بود، اظهار داشت: اگر بخواهیم مأموریتی که در بودجه به میزان 8 میلیارد دلار دیده شده را انجام دهیم، به حدود 18 میلیارد دلار ارز نیاز داریم که برای دولت امکانپذیر نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه با اشاره به پیشنهاد دولت برای حل این مشکل گفت: ما از مجلس اجازه میخواهیم میزان یارانه از حالتی که در حال حاضر به آن واقف هستید و بیاثر است، به گونهای باشد که به صورت مستقیم به مردم پرداخت شود چرا که با مشاهده قیمت کالاها متوجه میشویم کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت کردهاند مثل لبنیات، مرغ و تخممرغ مهرماه امسال نسبت به مهر سال گذشته بیش از 150 درصد رشد داشتهاند، یعنی اثربخشی این موضوع در زندگی مردم دیده نشده و کمرنگتر نیز شده است.
وی افزود: زمانی که این موضوع طولانی میشود، دچار مشکلات سیستمی به لحاظ مفسده نیز میشویم، چرا که امروز اتحادیهها اعلام کردهاند این ارز به آنها نمیرسد و به دلیل اینکه یارانه داده شده، دولت مجبور شده برای زنجیره مرغ و تخممرغ قرارگاه بزند، در صورتی که ضرورتی ندارد که دولتها وارد این موضوع شوند و اتحادیهها به تنهایی میتوانند قضیه را مدیریت کنند. میرکاظمی در ادامه با اشاره به این موضوع که ارز 4200 تومانی به نهادهها، گندم و دارو تخصیص مییابد، ابراز داشت: از مجلس این اجازه را میخواهم تا ارز ترجیحی صرفا برای دارو، تجهیزات پزشکی و گندم تا پایان سال قرار داده شود اما درباره نهادههای دامی میزان یارانههای پرداختی را مستقیما صرف حمایت از محرومان کنیم و به 4 دهک عدد بیشتری تا سقف 60 میلیون ریال پرداخت کنیم. رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان با بیان اینکه میزان یارانه پرداختی نیز با توجه به اجازه مجلس خواهد بود، تأکید کرد: برای امسال 270 هزار میلیارد ریال اجازه میخواهیم که از مابهالتفاوت صرفهجویی مستقیما به مردم پرداخت شود تا بتوانیم پرداخت ارز 4200 تومانی را برای موضوعات مدنظر خود داشته باشیم.
ارسال به دوستان
روز گذشته دلار در بازار آزاد با کاهش 250 تومانی به 28 هزار و 500 تومان رسید
دلار عقب نشست
گروه اقتصادی: پس از اینکه در روزهای گذشته به دلیل التهاب و جو روانی بازار، نرخ دلار روند افزایشی را در پیش گرفته بود، روز گذشته در واکنش به اخبار مثبت در رابطه با آزادسازی منابع ارزی و بهبود فروش نفت، نرخ دلار دوباره در بازار روند نزولی به خود گرفت و با کاهش 250 تومانی به 28 هزار و 500 تومان رسید.
به گزارش «وطن امروز»، دیروز همچنین هر دلار در صرافیهای بانکی با ۲۵۷ تومان کاهش، ۲۷ هزار و ۵۶۹ تومان دادوستد شد. همچنین قیمت خرید هر دلار ۲۷ هزار و ۱۷ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۳۱ هزار و ۷۹ تومان اعلام شد. علاوه بر این، نرخ خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۷ هزار و ۴۵۸ تومان و نرخ فروش آن ۲۷ هزار و ۷۰۷ تومان اعلام شد. این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۳۱ هزار و ۴۱۸ تومان و نرخ فروش آن نیز ۳۱ هزار و ۷۰۴ تومان اعلام شد. همچنین در سامانه نیما در معاملات روز یکشنبه حواله یورو به نرخ ۲۶ هزار و ۸۳۱ تومان و حواله دلار به بهای ۲۳ هزار و ۴۴۸ تومان معامله شد.
* ورود ارز حاصل از صادرات به چرخه تجاری کشور؛ بازار ارز به تعادل میرسد
رئیسکل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه وضعیت درآمدهای ارزی کشور و ورود ارز حاصل از صادرات به چرخه تجاری کشور نسبت به قبل بهبود یافته است، گفت: رفع تعهد ارزی از واردکنندگان برای ما بسیار اهمیت دارد و جزو سیاستهای بانک مرکزی است. علی صالحآبادی با بیان اینکه اکنون خوشبختانه در حوزه بازار ارز از یک ثبات نسبی برخورداریم، گفت: از برنامههای جدی بانک مرکزی بحث برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی و عرضه آن در سامانه نیماست که در حال انجام است. وی ادامه داد: در 7ماه و نیم ابتدایی امسال نسبت به کل سال گذشته عرضه ارز در سامانه نیما بیشتر شده و این موضوع حاکی از آن است که وضعیت درآمدهای ارزی کشور و ورود ارز حاصل از صادرات به چرخه تجاری کشور نسبت به قبل بهبود یافته است. ورود ارز به کشور یک نقطه مثبت بوده و این سیاست را حتما تداوم خواهیم داد. صالحآبادی با تاکید بر اینکه ارز حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی نیز در بازار عرضه میشود، اظهار کرد: مشکلات و موانع یک سری از وجوهی که در خارج از کشور محدودیت استفاده داشت، رفع میشود و اکنون وضعیت خوبی در این زمینه وجود دارد. باز شدن این موضوع هم توانسته به میزان عرضه ارز ما در بازار کمک کند.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه بحث رفع تعهد ارزی از واردکنندگان برای ما بسیار اهمیت دارد و جزو سیاستهای بانک مرکزی است و دنبال خواهد شد، گفت: در بازار متشکل ارزی عرضه و تقاضا به شکل متعادلی وجود دارد که آن را نیز تقویت میکنیم و فکر میکنم بازار ارز وضعیت متعادلی در آینده داشته باشد.
***
تأیید تلویحی آزادسازی بخشی از منابع بلوکهشده ایران در خارج
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی بتازگی در توئیتی نوشته است: بانک مرکزی امروز حدود یک میلیارد دلار ارز به منظور واردات کالاهای اساسی تخصیص داد. روند تامین ارز تجاری به صورت روان در جریان است. بخشی از این یک میلیارد دلار تخصیصیافته به واردات کالاهای اساسی، از محل منابعی است که بتازگی در دسترس بانک مرکزی قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
اخبار
زنگ خطر افزایش مصرف گاز خانگی تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز
مدیر دیسپچینگ (مدیریت یکپارچه تولید، توزیع و مصرف) شرکت ملی گاز ایران با اشاره به ورود سامانه سرد از روز سهشنبه هفته جاری به کشور گفت: با ورود این سامانه، اگر تغییری در روند افزایش مصرف گاز اتفاق نیفتد، مصرف به ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید که برای این فصل از سال یک رکورد جدید بهشمار میرود. محمدرضا جولایی با تاکید بر اینکه اکنون مصرف گاز بخش خانگی در آستانه ۵۰۰ میلیون مترمکعب در روز قرار دارد، افزود: روز سهشنبه (۲۵ آبانماه) سامانه سرد دیگری وارد کشور میشود. وی ادامه داد: اگر روند افزایش مصرف گاز به همین شکل ادامه داشته باشد، مصرف گاز بخش خانگی از ۵۰۰ میلیون مترمکعب کنونی به ۶۰۰ میلیون مترمکعب تا ابتدای هفته بعد میرسد. جولایی درباره جریمه مشترکان پرمصرف گاز نیز گفت: هنوز جزئیات این جریمه مشخص نشده است. وی تاکید کرد: نزدیک به ۲۵ درصد مشترکان ۵۰ درصد از کل گاز بخش خانگی را مصرف میکنند که این روند نیازمند اصلاح است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اظهار داشت: از یک ماه پیش که بارشها آغاز شده و همچنان ادامه دارد، افزایش ۱۰۰ درصدی در مصرف گاز نسبت به همین بازه زمانی در سال ۹۹ را شاهد بودیم ضمن اینکه پیشبینیها حاکی از کاهش ۲ درجهای دما نسبت به پارسال است.
***
نوسانات قیمت مرغ در تهران تا ۱۰ روز آینده برطرف میشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: تا ۱۰ روز آینده با واردات و تولید مناسب، نوسانات قیمت مرغ در تهران برطرف میشود. ایوب فصاحت افزود: در بازدید از مراکز عمده مرغ در پایتخت، در برخی مراکز نوسانات قیمت مشهود بود. وی تاکید کرد: بنا داریم با واردات و تولید مناسب گوشت مرغ از استانهای شمالی و همجوار این نوسان قیمت برطرف شود. فصاحت افزود: علاوه بر واردات و نظارت دقیق بر قیمتها، باید به طور جدی با متخلفان در این حوزه برخورد شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: قیمت مصوب هر کیلو گوشت مرغ منجمد ۲۰ هزار تومان و گوشت مرغ غیرمنجمد نیز ۳۱ هزار تومان و نرخ بالاتر از این قیمت گرانفروشی است. وی با اشاره به حذف و ممنوع کردن قطعهبندی گوشت مرغ نیز گفت: در حال حاضر شاهد قطعهبندی گوشت مرغ در مراکز عرضه هستیم که با حذف طرح قطعهبندی مرغ، مردم جنس با کیفیت را با قیمت واقعی دریافت میکنند. رئیس جهاد کشاورزی استان تهران درباره کاهش قیمت تخممرغ نیز افزود: هماکنون هر شانه تخممرغ با قیمت ۴۳ هزار تومان در حال عرضه است که امیدواریم با واردات و تولید مناسب، قیمت این محصول نیز کاهش یابد. وی یادآور شد: نظارت و بازرسی دقیق از مراکز تولید و عرضه گوشت مرغ به طور دقیق در حال انجام است و با دلالان، گرانفروشان و افرادی که در تلاش هستند بازار را از آرامش خارج کنند برخورد جدی میشود.
***
زمزمه دوباره افزایش قیمت خودرو
مدیر روابط عمومی سازمان بورس از مطرح شدن مجدد اصلاح قیمت خودرو در ستاد تنظیم بازار و اعمال آن خبر داد. محمدهادی سلیمیزاده، مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار در یادداشتی در فضای مجازی نوشت: با پیگیریهای وزیر اقتصاد و ریاست سازمان بورس، پس از جلسات فشرده با وزارت صمت و ریاستجمهور و معاون اول، مقرر شد اصلاح قیمت خودرو طی چند روز آینده مجددا در ستاد تنظیم بازار بررسی و اعمال شود.
***
هیچ کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم
معاون استاندار تهران با اعلام اینکه هیچ کمبودی در تامین کالاهای اساسی نیست و نرخهای جدید ۲۵ قلم کالای اساسی مورد نیاز مردم، مورد توافق همه تولیدکنندگان و سایر ذینفعان قرار گرفته است، گفت: دیگر هیچ دلیلی برای کمبود عرضه و گرانفروشی در بازار مصرف وجود ندارد و با متخلفان برخورد خواهد شد. حشمتالله عسکری همچنین از مهیا شدن امکان عرضه عمده مرغ و تخممرغ با قیمت مصوب به واحدهای صنفی خبر داد و گفت: متقاضیانی که امکان خرید عمده دارند میتوانند مرغ و تخممرغ را بدون واسطه از شرکت پشتیبانی امور دام تهران خریداری و با قیمت مصوب به هموطنان عرضه کنند.
***
تصمیمگیری برای کاهش قیمت بلیت هواپیما
وزیر راهوشهرسازی اعلام کرد: در جلسهای که با حضور نمایندگان ایرلاینهای مختلف برگزار میشود به دنبال متقاعد کردن آنها و کاهش قیمت بلیت هواپیما هستیم. رستم قاسمی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری درباره قیمت بلیت هواپیما و اینکه چرا تکلیف آن روشن نمیشود، اظهار کرد: فردا (امروز دوشنبه) جلسهای با حضور نمایندگان شرکتهای هواپیمایی داریم که در آن جلسه تکلیف قیمت بلیت هواپیما را روشن خواهیم کرد. وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا قیمت بلیت هواپیما کاهش پیدا میکند یا خیر؟ گفت: در این جلسه به دنبال متقاعد کردن ایرلاینها برای کاهش قیمت بلیت هواپیما هستیم.
ارسال به دوستان
طبق جدیدترین آمارها تا آبان امسال بیش از 7/18 میلیون تن کالای اساسی از گمرک ترخیص شده است
واردات 5/11 میلیارد دلار کالای اساسی
در ۷ ماه اول امسال بیش از 5/11 میلیارد دلار کالای اساسی به طور قطعی ترخیص و وارد کشور شده که ۶۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد دارد. جریان واردات کالاهای اساسی در ۲۵ گروه کالایی در نیمه اول امسال نیز از ورود 3/14 میلیون تن کالا به ارزش 8/8 میلیارد دلار خبر میداد.
حال تازهترین گزارشی که معاون فنی گمرک ایران از وضعیت واردات کالاهای اساسی اعلام کرده نیز نشان از ادامه روند افزایشی واردات قطعی این اقلام است.
طبق اعلام مهرداد جمالارونقی، از ابتدای سال جاری تا ۱۰ آبان بیش از 7/18 میلیون تن کالای اساسی به ارزش بالغ بر 5/11 میلیارد دلار از گمرک ترخیص شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۲۹ درصد و به لحاظ ارزش ۶۳ درصد افزایش دارد.
* 79 درصد واردات با ارز ۴۲۰۰
در دوره مورد بررسی از مجموع واردات انجام شده 1/9 میلیارد دلار معادل 1/79 درصد با ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است.
6/3 میلیون تن گندم به ارزش 2/1 میلیارد دلار، 5/5 میلیون تن ذرت به ارزش 9/1 میلیارد دلار، 2/2 میلیون تن جو به ارزش 6/656 میلیون دلار، 7/1 میلیون تن دانههای روغنی به ارزش 2/1 میلیارد دلار، 7/1 میلیون تن کنجاله سویا به ارزش 1/952 میلیون دلار، 3/1 میلیون تن روغن خوراکی و خام به ارزش 8/1 میلیارد دلار و 5/12 هزار تن دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی به ارزش 3/1 میلیارد دلار از جمله اقلامی است که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین و وارد شده است.
* ورود 3/2 میلیارد دلار کالا با ارز نیمایی
همچنین از مجموع کالاهای اساسی وارد شده 3/2 میلیون تن به ارزش بیش از 3/2 میلیارد دلار با ارز نیمایی وارد شده است.
بر این اساس 8/781 هزار تن برنج به ارزش 2/663 میلیون دلار، 5/887 هزار تن شکر به ارزش 4/384 میلیون دلار، 9/44 هزار تن لاستیک سنگین به ارزش 7/162 میلیون دلار و 6/25 هزار تن ماشینآلات تولیدکننده کالاهای اساسی به ارزش 6/265 میلیون دلار از اقلام وارداتی با ارز نیمایی بوده است.
همچنین 6/224 تن داروهای دامی ضروری به ارزش 9/27 میلیون دلار و 3/141 هزار تن کودهای شیمیایی به ارزش 1/96 میلیون دلار به همراه 1/456 هزار تن سایر کالاها به ارزش 5/695 میلیون دلار با تامین ارز در سامانه نیما وارد شده است.
گفتنی است در کنار اقلامی که واردات قطعی شده است، گزارش اخیر گمرک نشان میدهد تا هشتم آبان، بیش از 7میلیون تن کالای اساسی در گمرک و بنادر دپو شده بوده که روند افزایشی داشته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|