|
رهبر انقلاب در دیدار تعدادی از مسؤولان سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به ضرورت توجه به لوازم اقدامات فرهنگی- تبلیغی تأکید فرمودند
تبیین به زبان مخاطب
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی ظهر روز گذشته در دیدار رئیس و جمعی از مدیران سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری، تولید و ارائه محصولات فاخر مبتنی بر فکر نو و در نظر گرفتن اقتضائات اجتماعی و فرهنگی تبلیغ را در عین خشیت کامل از پروردگار، ۲ وظیفه مهم دستگاههای فرهنگی تبلیغاتی خواندند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای ضمن قدردانی از اقدامات خوبی که در سازمان تبلیغات اسلامی انجام گرفته است، با استناد به آیات قرآنی، خشیت از پروردگار به معنای «ملاحظه، رعایت و مراقبت» را راهبرد ضروری و همیشگی فعالان عرصه فرهنگ و تبلیغ دانستند و افزودند: دستگاهها و عناصر فرهنگی-تبلیغی باید کاملاً مراقب باشند حرف خدا در هیچ شرایطی زمین نماند و در این زمینه نباید از جنجال و هوچیگری و اتهامات ترسید. ایشان توجه به اقتضائات اجتماعی در تبلیغ را نادیده گرفتن خشیت الهی ندانستند و گفتند: کارهای فرهنگی لوازمی دارد که باید به آنها توجه کامل کرد. ایشان توجه به لسان قوم را در فعالیتهای فرهنگی- تبلیغاتی از جمله این اقتضائات برشمردند و گفتند: زبان ارتباط گرفتن با یک جوان و نوجوان با زبان حرف زدن با یک غافل جاهل یا معاند فرق میکند، همچنان که باید زبان و لسان صحبت و تبلیغ در کشورهای دیگر با کار فرهنگی- تبلیغی در داخل از جمله در مجموعههای انقلابی تفاوت داشته باشد. رهبر انقلاب اسلامی بازار فکر و محصولات نو در داخل و خارج را پررونق خواندند و گفتند: با تولید فکر نو، فرآوری آنها و تبدیلشان به محصولات فاخر دارای بستهبندی خوب، در این بازار پرمشتری فعال شوید. ایشان با ابراز ناخرسندی از کمکاری در این عرصه گفتند: سازمان تبلیغات و حوزه هنری در عرصههای مختلف، کار خوب زیاد کردهاند اما نه به اندازه عمر حدوداً 40 سال خود، بنابراین باید کار و تلاش را مضاعف کرد. اهمیت دادن به نیروی انسانی زبده به عنوان محور اساسی مجموعههای فرهنگی، حفظ نیروهای خوب سازمان تبلیغات در همه رشتهها، مراقبت از نیروها و مواظبت در زمینه آفات برونسپاری کارهای فرهنگی - تبلیغاتی، ۴ نکته دیگر رهبر انقلاب در این دیدار بود. ایشان در این زمینه گفتند: البته باید از ظرفیتهای مردمی حداکثر استفاده را کرد که در این زمینه جشنواره عمار نمونه خوبی است. حفظ شادابی، سرزندگی، خوشحالی و خشنودی مردم از دیگر نکاتی بود که ایشان به عنوان یکی از وظایف مهم دستگاههای فرهنگی - تبلیغاتی بیان کردند. رهبر انقلاب در تشریح بیشتر ابعاد و اهمیت این موضوع گفتند: البته اگر وضع اقتصاد و زندگی مردم بهتر شود شادابی و خشنودی آنها تا حدودی تأمین میشود اما جدا از این مساله هم میتوان با مشارکت خود مردم، کارهای متنوع، شیرین و سرزندهای انجام داد. بخش آخر بیانات حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار حاوی چند توصیه از جمله پرهیز از جناحگرایی بود. ایشان گفتند: در کل کشور به اتحاد کلمه و همدلی نیاز داریم چه برسد به مجموعههای انقلابی که باید کاملاً از افتادن در دام نحلههای گوناگون فکری و جناحگرایی پرهیز کنند. خودداری از کارهای صرفاً ویترینی و شکلی و مراقبت از تولید آثار خنثی و بدون جهتگیری صحیح توصیههای دیگر رهبر انقلاب به رئیس و تعدادی از مدیران سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری بود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم در این دیدار از فعالیتها گزارش داد. حجتالاسلام قمی گفت: جوانگرایی پرورش نیرو و جهاد تبیین را جدی گرفته و در اولویت قرار دادهایم و سعی داریم به سهم خودمان به تأمین نیازهای فرهنگی جامعه کمک کنیم، البته در برخی زمینهها همچنان ضعف داریم. آقای دادمان، رئیس حوزه هنری هم در گزارش کوتاهی گفت: مسیر رشد حوزه در زمینه ادبیات و کتاب را ادامه دادهایم اما سعی کردهایم در دیگر زمینههای فرهنگی، هنری و رسانهای هم با تکیه بر ظرفیت درخشان جوانان همه مناطق کشور فعال باشیم.
ارسال به دوستان
اقدام غافلگیرکننده سپاه در خلیجفارس
مهدی بختیاری*: نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز سهشنبه ۲۷ دی، بدون اطلاعرسانی قبلی رزمایش بزرگی در آبهای خلیج فارس - به نام شهید نصرالله شفیعی- با هدف «دفاع از جزایر ایرانی» برگزار کرد. در این رزمایش، یگانهای دریایی ندسا با استفاده از انواع تجهیزات رزمی- از موشک تا پهپاد و شهپاد و زیردریاییهای بدون سرنشین- توانستند اهداف خود را در گستره خلیجفارس مورد اصابت قرار دهند.
35 سال پیش در 16 مهر ۶۶، تعدادی از رزمندگان نیروی دریایی سپاه، سوار بر قایقهای معمولی در نزدیکی جزیره فارسی در خلیجفارس با ناوگان دریایی آمریکا روبهرو شدند. این رزمندگان به یک قبضه دوشپرتاب استیگر مجهز بودند و با همان قبضه به یکی از بالگردهای ارتش متجاوز آمریکا شلیک کرده و آن را ساقط کردند.
این درگیری ساعتی بعد با آتش سنگین نیروهای آمریکایی به شهادت و اسارت تعدادی از آنها انجامید که یکی از آنها «نصرالله شفیعی» بود.
پیکر شهید شفیعی و برخی همرزمانش که به فرماندهی شهید نادر مهدوی به قلب ناوگان آمریکا زده بودند هرگز پیدا نشد و در دل آبهای خلیجفارس مانند نگهبانی بیدار تا امروز مانده است.
۳ دهه بعد از آن ماجرا در همان حوالی جزیره فارسی، رزمندگان نیروی دریایی سپاه، شناور تفنگداران دریایی آمریکا را که تنها چند متر وارد آبهای ایران شده بودند توقیف و سرنشینان آن را دستگیر کردند.
جزیره فارسی در حدفاصل مرزهای آبی ایران و عربستان و آخرین جزیره ایرانی در خلیجفارس است که موقعیت مهمی برای این جزیره ایجاد کرده است.
از اواخر دهه 80 خورشیدی با تفکیک مسؤولیت بین ۲ نیروی دریایی ارتش و سپاه، نیروی دریایی سپاه مسؤولیت حراست از خلیجفارس را برعهده گرفت و از آن تاریخ تاکنون رزمایشهای متعددی توسط این نیرو در این منطقه برگزار شده است.
در کنار آن، حراست 24 ساعته از خلیجفارس و تنگه هرمز موجب شده بارها شناورهای متخلف بیگانه از جمله شناورهای متعلق به انگلیس توسط رزمندگان نیروی دریایی سپاه توقیف شوند.
شناورهای جنگی آمریکایی از جمله ناوهای هواپیمابر نیز بهرغم میلشان مجبورند برای تردد در این منطقه و عبور از تنگه هرمز به نیروهای سپاه در خلیجفارس پاسخگو باشند.
در رزمایش اخیر که باز هم در نزدیکی سواحل جزیره فارسی انجام گرفت، رزم سطحی شناورهای هجومی و موشکانداز با شلیک موشکهای کروز دریایی و انواع راکتها و مینریزی گسترده آفندی و پدافندی در محدوده رزمایش، شلیک و اصابت همزمان موشکهای کروز دریایی از ۲ جغرافیای متفاوت به یک هدف مشخص، اصابت پهپادها به صورت همزمان به یک هدف مشخص از قرارگاههای متفاوت، از جمله اقداماتی بود که تمرین شد.
رزمایشها در نیروهای مسلح ۲ کارکرد اصلی دارند؛ یکی ارزیابی میزان آمادگی و کارایی تجهیزات و دیگر تمرین مقابله با تهدیدات احتمالی پیش رو که طرح آن توسط قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) تایید و تحت نظارت همین قرارگاه برگزار میشود.
اما هر رزمایشی در کنار کارکرد ذاتی خود، میتواند دارای پیامهایی هم در حوزه بینالملل باشد و رزمایش ناگهانی سپاه در منطقه خلیجفارس نیز به نظر میرسد در دل خود پیامهای دیگری داشته باشد.
طی هفتههای اخیر برخی اظهارنظرها درباره جزایر سهگانه ایرانی در خلیجفارس از سوی مقامات چینی موجی از انتقادات را علیه این مساله برانگیخت و اخیراً نیز برگزاری مسابقات فوتبال در بصره عراق تحت عنوان جعلی جام خلیج عربی، بار دیگر افکار عمومی در ایران را متوجه خود کرد تا یادآور شویم نام این خلیج از قدیم فارس بوده و تا ابد نیز فارس خواهد ماند.
سپاه پاسداران مسؤول اصلی حراست از منافع کشور در خلیجفارس است و این نیرو بارها نشان داده کمترین تجاوزی به آبهای ایران - چه رسد به جزایر- را تحمل نخواهد کرد.
*کارشناس ارشد نظامی - امنیتی
ارسال به دوستان
اروپا در مسیر بدعت خطرناک؟
بدعتگذاری خطرناک و مداخلهجویانه دیروز نهاد تقنینی اتحادیه اروپایی که بر مبنای آن متمم پیشنهادی قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست موسوم به تروریسم را به نشست تصمیمگیری امروز شورای اروپا فرستاد، میتواند به منزله تیشه زدن بروکسل به ریشه منافع خودش باشد.
دیروز کارزار خصمانه ضدایرانی که مشخصا از لندن و واشنگتن به عنوان سردمداران ناتو برای تخریب کامل روابط تهران- بروکسل خط میگیرد، به صحن پارلمان اروپا در استراسبورگ رسید. نخستینبار که در اروپا از یک طرح رسمی در این مورد پردهبرداری شد، اوایل ماه جاری میلادی (ژانویه) توسط دولت محافظهکار انگلیس بود. ابهام اینجاست که چطور این طرح با همه پیچیدگیهای حقوقیاش که بارها توسط رهبران اروپایی به آن اشاره شده، این قدر زود از زونکن هیاترئیسه پارلمان اتحادیهای سر در میآورد که بریتانیا دیگر عضو آن نیست؟
برای نخستینبار است که موضوع قرار دادن ارگان نظامی رسمی یک کشور مستقل عضو سازمان ملل در فهرست موسوم به تروریستی اروپا مورد بحث قرار میگیرد. این اقدام در واقع دنبالهروی کورکورانه اتحادیه اروپایی از سیاست ترامپی کاخ سفید است که سال 2017 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را با یک دستور اجرایی- البته بدون رجوع به رای مجلسین کنگره - در فهرست مشابه آمریکایی قرار داد.
در هر حال در رایگیری دیروز مقر استراسبورگ، ۵۹۸ نماینده پارلمان اروپا به فوریت حداکثری مطرحشده این پرونده در نشست تصمیمگیری امروز کمیسیون اروپا رای مثبت دادند، ۹ نماینده رای مخالف و ۳۱ تن رای ممتنع. بدین ترتیب در نشست پنجشنبه (امروز 19 ژانویه) شورای اروپا (در همان استراسبورگ) این پیشنهاد به رای نمایندگان 27 کشور عضو گذاشته خواهد شد که همه کشورهای اروپایی جز بلاروس، قزاقستان و واتیکان را در بر میگیرد.
به طور معمول مصوبات شورای اروپا با رای حداقل ۱۵ کشور به طوری که دستکم ۶۵ درصد جمعیت اروپا را نمایندگی کنند، تصویب میشود اما در موارد حساس نظیر موضوعات سیاست خارجی، این شورا بر اساس اجماع تمام اعضا تصمیمگیری میکند.
بر اساس توئیت یکی از اعضای پارلمان اروپا، در این مصوبه خواسته شده تحریمها علیه مقامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برداشته نشود و همچنین برای اقدامات محدودکننده علیه آن درخواست شده است.
طبق این متن، از شورای اروپا خواسته شده سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپایی) قرار گیرند.
از برخی منابع شنیده میشود ظاهرا شورای اروپا قرار است امروز بر اساس متمم پیشنهادی ارسالی مزبور از سوی پارلمان اروپا به طور نامشخصی آن را به تصمیمگیری درباره آینده برجام نیز تعمیم دهد!
اقدام ضدایرانی اتحادیه اروپایی بیشک دنبالهروی از سیاست ترامپ است که برای نخستینبار نهاد نظامی رسمی یک کشور را در فهرست موسوم به تروریسم قرار داد. برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به عواقب چنین اقدامی هشدار دادهاند. نایبرئیس کمیسیون اصل 90 با اشاره به این نکته که باید دلیل تلاشهای پارلمان اروپا برای تحریم سپاه در مقطع فعلی ریشهیابی شود، هشدار داد امکان دارد اتحادیه اروپایی متقابلا توسط نمایندگان مردم ایران در فهرست تروریستی قرار گیرد. به گفته حجتالاسلام سیدمحمود نبویان، اتحادیه اروپایی جا پای ترامپ گذاشته است و با این اقدام منافع خود را به خطر میاندازد.
اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران در مجلس نیز با بیان اینکه بحث تحریم سپاه از سوی اتحادیه اروپایی به خاطر شکستهایی است که آنها از ملت ایران متحمل شدهاند، به آنها هشدار داد: «اروپاییها باید بدانند تحریم سپاه هزینههای سنگینی را برای آنها به دنبال خواهد داشت».
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
متوسط قیمت نفت ایران در سال 2022 حدود 100 دلار
اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد متوسط قیمت نفت ایران در سال 2022 برابر با 99.92 دلار در هر بشکه بوده است که نسبت به سال 2021، افزایش 30.12 دلاری را نشان میدهد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام (اوپک) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد متوسط قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱) با ۹ دلار و ۶۲ سنت کاهش نسبت به ماه پیش از آن به ۷۹.۱۱ دلار رسیده است. نفت ایران ماه نوامبر (آبان 1401) 88.73 دلار در هر بشکه فروخته شده بود.
بر این اساس متوسط قیمت نفت ایران در سال 2022 به ازای هر بشکه 99.92 دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال 2021، افزایش 30.12 دلاری را نشان میدهد. متوسط قیمت نفت ایران در سال 2021 به ازای هر بشکه 69.80 دلار بود.
* بیشترین کاهش قیمت برای نفت آنگولا
بر اساس گزارش ماهانه اوپک، قیمت تمام انواع نفتهای این گروه کاهش یافته است که بیشترین کاهش به نفت گیراسول آنگولا با 14 دلار و 7 سنت تعلق گرفته است.
* افزایش 30 دلاری قیمت سبد نفتی اوپک در سال 2022
متوسط قیمت سبد نفتی اوپک در ماه دسامبر با 10 دلار و 5 سنت کاهش نسبت به ماه قبل از آن، به 79.68 دلار در هر بشکه رسیده است. این رقم برای سبد نفتی اوپک در ماه نوامبر 89.73 دلار در هر بشکه بوده است. متوسط قیمت نفت اوپک سال 2021 برابر با 69.89 دلار بوده و سال 2022 به 100.08 دلار رسیده است که به این ترتیب نرخ نفت اوپک سال گذشته 30.19 دلار نسبت به سال 2021 افزایش یافته است. متوسط قیمت سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال پیش از آن 28.42 دلار افزایش یافته بود.
* کاهش 9 دلاری قیمت نفت عربستان در آخرین ماه سال 2022
قیمت نفت سبک عربستان نیز با 9.14 دلار کاهش 82.44 دلار در هر بشکه فروخته شد. متوسط قیمت نفت عربستان در سال گذشته میلادی 101.64 دلار در هر بشکه اعلام شده است که نسبت به سال 2021 افزایش 30.99 دلاری را نشان میدهد. نفت عربستان در سال 2021 بشکهای 70.65 دلار فروخته شده بود. متوسط قیمت نفت عربستان در سال ۲۰۲۱ نیز نسبت به سال پیش از آن 28.74 دلار در هر بشکه افزایش یافته بود.
ارسال به دوستان
سخنگوی قوهقضائیه با اشاره به پرونده جاسوس بلژیکی دستگیر شده:
درباره جاسوسان مسامحه نمیکنیم
گروه سیاسی: سخنگوی قوهقضائیه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اعدام یک جاسوس اظهار کرد: واکنشهای عصبی و شتابزده رژیم انگلیس به اجرای حکم اعدام یکی از جاسوسان برجسته آنها در کشور از سوی قوهقضائیه نشانه دیگری از سلسله اقدامات خباثتآلود این دولت علیه مردم ایران حداقل در ۲ سده گذشته است. مسعود ستایشی افزود: انتظار این بود با روسیاهیای که نصیب دولت خبیث انگلیس شد حداقل به صورت رسمی از ملت ایران عذرخواهی میشد اما واکنشها به این اعدام نشان داد نفرت نهادینه شده که از این دولت وجود دارد ناشی از شناخت درست و عمیق ملت ایران از انگلیس است. وی بیان کرد: اصل فرآیند تشکیل پرونده، تحقیقات مقدماتی و روند بازپرسی به اتهامات جاسوس مورد نظر تا نهایی شدن و اجرای آن در مجموعه دستگاه قضایی با دقت و در کمال اشراف حقوقی و هوشمند انجام شده و حکم صادر شده مبین و نشانه دیگری از استحکام و حساسیت سیستم قضایی ما در قبال خباثتهای مداوم انگلیس است. سخنگوی قوهقضائیه ادامه داد: اراده دستگاه قضایی بر این است تا سیلی سختی که از اعدام جاسوس مورد نظر بر چهره انگلیس نواخته شده تا احقاق حق کامل ملت ایران در دادگاههای داخلی و بینالمللی تداوم و استمرار داشته باشد.
سخنگوی قوهقضائیه درباره آخرین وضعیت استرداد اولیور ون کاستیل، جاسوس بلژیکی بیان کرد: این فرد تبعه کشور بلژیک است و هیچ کشوری در قبال اقداماتی که در راستای جاسوسی انجام میشود و نسبت به جاسوسان، مسامحه و کوتاهی ندارد. ستایشی بیان کرد: مردم ما که اقدامات مسؤولان را رصد میکنند، چنین اجازهای به ما در قوهقضائیه و هیچ مرجعی نمیدهند که نسبت به کسانی مسامحه کنیم. فرد مورد نظر مطابق قانون در دستگاه قضایی اتهاماتش رسیدگی شده است. از ناحیه مرجع صالح این اتهامات درباره فرد اتخاذ تصمیم شده و حکم بدوی این فرد صادر شده است. وی بیان کرد: ما تکلیف خود را نسبت به متهم انجام دادهایم و به اقتضای شرایط طرف مقابل درباره این فرد تصمیم اتخاذ میکنیم.
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده فائزه هاشمی گفت: مشارالیها در ۲ پرونده محکومیت دارد. یکی از آن پروندهها اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و پرونده دیگر توهین به مقدسات است. متهم در پرونده نخست به ۱۵ ماه حبس تعزیری و در پرونده دوم به ۳۷ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. وی در حال حاضر در حال گذراندن محکومیت مجازات نخست است.
سخنگوی قوهقضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده حوادث اخیر زاهدان نیز گفت: پرونده در دادسرای نظامی زاهدان در حال رسیدگی است. بازپرس ویژهای برای این امر اختصاص یافته است. تاکنون ۳۵ متهم احضار شدهاند و قرار قانونی صادر شده است. عناوین اتهامی در این موضوع متفاوت است.
ستایشی درباره بازداشت یکی از سرباندهای اغتشاشات با تقدیر از دادستان تهران و همه کارکنان در دادگاههای عمومی و انقلاب کشور و ضابطان که در این امر اهتمام داشتند، گفت: در این زمینه در خبرگزاری میزان از ناحیه دادستان تهران اطلاعرسانی شد، فرد مورد نظر از سرشبکههای باند جمعآوری و هدایت اراذل و اوباش بود و نگرانی ما پیش از این نیز در این حوزه از اراذل و اوباش و آنهایی که در مقام حمایت از آنها و پشتیبان مالی آنها هستند، بود. سخنگوی قوهقضائیه گفت: سرشبکه و فرد مورد نظر ارتباط وسیعی جهت هدایت باند در داخل داشته و با شبکه انگلیسی اینترنشنال به صورت برخط مرتبط بوده و از آنها هدایت و دستور میگرفت. ستایشی افزود: روشن است که رسانههای بیگانه چهها کردند و چه فجایع و جنایاتی را مرتکب شدهاند و متاسفانه همینطور آنهایی که با آنها دست همکاری دادهاند. وی مستقیم با سرویسهای جاسوسی مختلفی مرتبط بوده و تمام حلقههای ارتباطی آنها در استانهای مختلف طی روزهای اخیر شناسایی و بازداشت شدهاند. کسی نمیتواند از دست قانون و عدالت بگریزد. سخنگوی قوهقضائیه ادامه داد: سایر متهمان هم در حال رصد و تعقیب هستند و مرتبطان آماده باشند سراغ آنها نیز خواهیم رفت. ستایشی افزود: این باند مبالغ اعطایی از مبادی انگلستان و آمریکا دریافت کرده و پشتیبانی مالی به صورت روزانه داشته که در قالب برخی رمزارزها به حساب سر پل یادشده واریز و به شبکه داخلی تزریق میشده است که اطلاعات زیادی نیز در این زمینه وجود دارد که با تکمیل فرآیند تحقیقات اطلاعرسانی خواهیم کرد.
***
ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی برگزار شد
صبح دیروز ششمین جلسه رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمای ۷۳۷ اوکراینی با حضور متهمان، وکلای متهمان، شکات، خانواده جانباختگان، وکلای خانواده جانباختگان و نماینده دادستان به ریاست قاضی ابراهیم مهرانفر در دادگاه نظامی استان تهران، برگزار شد. قاضی مهرانفر در ابتدای جلسه دادگاه با اشاره به موضوع ایرادات وارد شده به پرونده گفت: بخشی از ایرادات را تا پایان جلسه دادرسی و به مرور پاسخ میدهیم و ایراداتی که قابل توجه و رسیدگی باشد حتماً رسیدگی میکنیم. البته بخش دیگری از ایرادات را هم باید در رای پاسخ دهیم. وی با بیان اینکه مطمئن باشید هیچ مطلبی از دید دادگاه مغفول نمیماند، گفت: در حال حاضر ۲ پرونده مطرح است. کارشناسی در این پرونده ۲ بعد دارد که یک بعد اصل موضوع و بعد دوم آسیبشناسی حادثه است تا در آینده شاهد تکرار چنین حوادثی نباشیم. کارشناسان روی این ۲ بعد کار کردهاند و آنچه به وکلای شکات ابلاغ شده مربوط به بعد اول است. در ادامه جلسه دادگاه ۴ نفر از وکلای جانباختگان با دعوت قاضی در جایگاه قرار گرفتند و نقطه نظراتشان درباره پرونده را بیان کردند و ۳ نفر از اولیای دم جانباختگان نیز با حضور در جایگاه اظهارات خود را مطرح کردند. در ادامه جلسه، متهم ردیف اول با حضور در جایگاه دفاعیات خود را مطرح کرد و توضیحاتی درباره روز حادثه و نحوه عملکرد خود بیان کرد. متهم به شرح وظایف و نحوه کار با سامانه در شب حادثه پرداخت و توضیحاتی را در این زمینه ارائه کرد.
ارسال به دوستان
در دیدار بذرپاش و دستیار ویژه پوتین انجام شد
توافق ایران و روسیه برای ساخت راهآهن رشت - آستارا
ایران و روسیه برای ساخت ابرپروژه ریلی رشت - آستارا به توافق رسیدند. قرار است این خط آهن استراتژیک، ظرف ۳ سال احداث شود.
19 دیماه امسال معاون وزیر راه و شهرسازی از ارائه پیشنهاد 16بندی ایران به روسیه برای ساخت خطآهن رشت - آستارا خبر داد و گفت: مذاکره ایران و روسیه در این رابطه ادامه دارد. شهریار افندیزاده خطآهن رشت- آستارا را مهمترین پروژه ریلی کشور دانست و اظهار کرد: با وجود انجام مذاکرات با روسیه و آذربایجان به منظور مشارکت در تکمیل این خط ریلی، این پروژه را چه با حضور روسیه و چه بدون حضور این کشور تکمیل میکنیم تا در جهت افزایش ترانزیت کشور مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: این پروژه 162 کیلومتری کریدور شمال- جنوب از بندرعباس تا رشت و از رشت تا آستارا را تکمیل میکند و ایران از طریق آذربایجان به روسیه و شمال اروپا وصل میشود. افندیزاده یادآور شد: دولت روسیه علاقهمند به مشارکت در تکمیل راهآهن رشت - آستارا است تا به صورت وام یا روشهای دیگر به تامین مالی این خط ریلی کمک کند. به همین منظور طی ماههای اخیر مذاکراتی با دولت روسیه در راستای توسعه ترانزیت میان ۲ کشور انجام شده است.
وی افزود: برای این کار تفاهمنامه دوجانبه بین ایران و روسیه پیشنهاد داده شده و تفاهمنامه سهجانبهای نیز میان ایران، روسیه و آذربایجان منعقد شده که پیرو بیانیه مشترک با امضای وزرای ۳ کشور است. در این تفاهمنامه محورهایی درباره احداث و نحوه بهرهبرداری پروژه ریلی در 16 ماده پیشبینی شده که شامل تعیین نوع طراحی خط از جمله عرض خطوط ریلی این پروژه است. سهشنبه مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با دستیار ویژه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دیداری داشت و ۲ طرف درباره سرمایهگذاری برای ساخت ابرپروژه ریلی رشت - آستارا گفتوگو کردند. این جلسه با حضور برخی معاونان حمل و نقلی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد. در این دیدار ۲ طرف درباره گسترش همکاریهای حملونقلی و تکمیل کریدور حملونقل شمال- جنوب مذاکره کرده و بررسیهای لازم در این باره صورت گرفت. اینطور که پیداست حضور روسها و سرمایهگذاری آنها برای ساخت خط آهن رشت - آستارا نهایی شده است. بر این اساس قرار است با سرمایهگذاری روسیه این پروژه ریلی به عنوان حلقه مفقوده کریدور شمال- جنوب طی 3 سال یعنی یک سال کمتر از پیشبینی صورت گرفته در این زمینه ساخته شود. طبق توافق صورت گرفته، پیمانکاران ایرانی زیرسازی این خط آهن را به طور کامل اجرا خواهند کرد.
ارسال به دوستان
زمین لرزه 5,4 ریشتری خوی در آذربایجانغربی 121 مصدوم داشت و به واحدهای مسکونی 15 روستا آسیب رساند
خسارت زلزله به 500 خانه
* هلالاحمر آذربایجان غربی به حالت آمادهباش درآمد
زلزله 5,4 ریشتری شهرستان خوی که روز گذشته اتفاق افتاد خوشبختانه خسارت جانی به دنبال نداشت اما به 500 واحد مسکونی خسارت وارد کرد و 121 نفر نیز در پی این زمینلرزه مصدوم شدند. بنا بر این گزارش ۲ زمینلرزه طی ۲ روز گذشته استانهای مازندران و آذربایجان غربی را لرزاند اما این زلزلهها خوشبختانه خسارت جانی نداشت. زمینلرزه نخست ساعت ۲۱:۱۳ سهشنبه (۲۷ دی) به بزرگی 4.2 در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر)، در عمق ۲۴ کیلومتری زمین در ۹ کیلومتری ساری، به وقوع پیوست و شدت آن در بیشتر نقاط استان به طور کامل احساس شد اما خوشبختانه خسارتی در پی نداشت. پس از آن، ظهر دیروز زمینلرزهای به بزرگی ۵,۴ ریشتر شهرستان خوی در آذربایجان غربی را لرزاند و موجب بروز خسارات مالی به ۱۵ روستا و مصدومیت بیش از 120 نفر شد. بر اساس اعلام مسؤولان مدیریت بحران استان این زمینلرزه خوشبختانه تاکنون خسارت جانی در پی نداشته و مصدومیتها اغلب ناشی از فرار بوده است. مکان دقیق این زمینلرزه در طول جغرافیایی 44.58 درجه و عرض جغرافیایی 38.58 و عمق ۱۰ کیلومتری زمین گزارش شده است. بر اساس اعلام سایت مرکز لرزهنگاری کشور تاکنون ۷ زمینلرزه به بزرگی بین 2.8 تا 5.4 ریشتر در این منطقه ثبت شده است. بر اساس دادههای مرکز کنترل ارتباطات مخابراتی مخابرات منطقه آذربایجانغربی، به دنبال زلزله 5.4 ریشتری در شهرستان خوی کلیه ارتباطات تلفن ثابت در منطقه تحتالشعاع این زمینلرزه در حالت عادی و پایدار است و مراکز پاسخگوی مشترکین آماده پاسخ به سوالات مشترکان در آذربایجان غربی هستند. این زمینلرزه دیروز در حالی اتفاق افتاد که ۱۳ مهرماه امسال نیز زمینلرزهای با قدرت 5.4 ریشتر در خوی اتفاق افتاد و خسارت کلی به هزار و ۱۰۰ واحد و خسارت جزئی به بیش از ۴ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی وارد کرد.
* خسارت به 500 منزل روستایی
روز گذشته درپی وقوع زلزله خوی، فرماندار این شهرستان گفت: تعداد مصدومان زمینلرزه 5.4 ریشتری خوی تاکنون به بیش از 120 نفر رسیده و به 500 منزل روستایی خسارت وارد شده است. ذبیحالله کاظمی در گفتوگو با فارس با اشاره به آخرین وضعیت خسارات و مصدومان این زمینلرزه اظهار داشت: اغلب مصدومان زلزله افرادی هستند که به علت ترس و اضطراب ناشی از زلزله در حال فرار دچار مصدومیت شدهاند که در بیمارستان قمربنیهاشم علیهالسلام خوی در حال درمان هستند. وی گفت: همچنین بر اساس برآورد اولیه تیمهای ارزیاب از ۱۵روستا به 500 منزل مسکونی خسارت وارد شده است. بر اساس گزارشات اولیه، زلزله به برخی منازل شهری و روستایی در خوی و فیرورق خسارت وارد کرده است. مدیر ستاد بحران خوی نیز گفت: پس از وقوع زمینلرزه در خوی بلافاصله ۱۵ تیم ارزیاب مدیریت بحران و ۳ تیم ارزیاب هلالاحمر در منطقه حاضر شدهاند. سالم خویی با بیان اینکه تاکنون خسارت جانی در زمینلرزه گزارش نشده است، گفت: احتمال افزایش مصدومان وجود دارد و جزئیات دقیق بعد از اعلام گزارش تیمهای ارزیابی اعلام میشود. مدیر بحران خوی با اشاره به آمادهباش کامل تیمهای بحران، امدادی و... در خوی افزود: با توجه به تداوم پسلرزهها از مردم تقاضا میشود خونسردی خود را حفظ کرده و نکات ایمنی را مدنظر داشته باشند. خویی با بیان اینکه بیشتر مصدومان در حین خروج از منزل به صورت جزئی دچار مصدومیت شدهاند، افزود: مداوای مصدومان زمینلرزه در حال انجام است.
* هلالاحمر آذربایجان غربی به حالت آمادهباش درآمد
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجان غربی گفت: در پی وقوع زمینلرزه در شهرستان خوی، هلالاحمر استان به حالت آمادهباش کامل درآمد. حمید محبوبی اظهار کرد: در پی این حادثه طبیعی ۳ تیم ارزیاب هلالاحمر برای ارزیابی میزان خسارات احتمالی حادثه به محل اعزام شدند و تمام پایگاههای هلالاحمر استان به حالت آمادهباش درآمدند. وی افزود: هنوز اطلاعات دقیقی از میزان خسارات احتمالی این حادثه در دست نیست اما بر اساس گزارشهای اولیه ۴ روستا خسارت شدید دیدهاند و به محض دریافت گزارشهای اولیه ارزیابان، اطلاعات تکمیلی اعلام خواهد. در همین باره دیروز مرکز لرزهنگاری کشور اعلام کرد: از ساعت ۱۱ صبح امروز تاکنون(لحظه مخابره خبر) ۴ زمینلرزه به بزرگی 3.6 و 5.4 و 2.8 و نیز 2.9 در شهرستان خوی گزارش شده است.
* جزئیات زمینلرزه در مازندران
شامگاه سهشنبه زلزلهای با قدرت ریشتر 4.2 مازندران را لرزاند. مدیر مرکز کنترل هماهنگی عملیات اضطراری هلالاحمر مازندران با اشاره به جزئیات زمینلرزه در این استان گفت: نیروهای هلالاحمر به حالت آمادهباش درآمدند. حسین درخشان درباره وقوع زمینلرزه در مازندران اظهار داشت: زلزله 4.2 ریشتری ساعت ۲۱:۱۳ دقیقه، عمق ۲۳ کیلومتری زمین در استان مازندران، حوالی ساری را لرزاند. وی افزود: در پی این حادثه ۲ تیم ارزیاب هلالاحمر برای ارزیابی میزان خسارات احتمالی حادثه به محل اعزام شدند و تمام پایگاههای هلالاحمر استان به حالت آمادهباش درآمدند. همچنین مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران گفت: زمینلرزه ۴,۲ ریشتری هیچگونه آسیبی به شبکههای برق استان وارد نکرده است. سیدکاظم حسینی در گفتوگو با مهر از شرایط عادی و کاملا پایدار شبکه توزیع برق در استان مازندران بعد از زلزله سهشنبه خبر داد و گفت: این زلزله در بیشتر شهرهای مازندران احساس شد که خوشبختانه هیچ گونه آسیبی به شبکههای برق وارد نشده و شرایط نرمال است. وی اضافه کرد: تاکنون خسارتی ناشی از زلزله در این منطقه گزارش نشده است.
* تأکید وزیر کشور بر رسیدگی فوری به زلزلهزدگان خوی
وزیر کشور در تماس تلفنی با استاندار آذربایجان غربی، ضمن دریافت گزارش اولیه از زلزله شهرستان خوی، خواستار رسیدگی فوری به هموطنان زلزلهزده شد. احمد وحیدی در تماس با محمدصادق معتمدیان گزارشی از ارزیابیهای نخستین و اقدامات انجام شده را دریافت کرد. وی بر بسیج امکانات استانی و هماهنگی فوری با دستگاههای امدادرسان برای یاری رساندن به مردم شریف مناطق زلزلهزده تاکید کرد و خواستار تداوم تماس استاندار با وی برای رسیدگی سریع به حادثهدیدگان و ارسال کمکهای لازم شد. وزیر کشور افزود: همه ظرفیتهای لازم برای امدادرسانی به مردم حادثه دیده به کار گرفته خواهد شد.
* دستور رئیس هلالاحمر برای رسیدگی فوری به زلزلهزدگان خوی
رئیس هلالاحمر نیز گفت: به محض وقوع زلزله تمام تجهیزات و امکانات برای امدادرسانی از انبارها بارگیری و به همراه تیمهای عملیاتی به مناطق حادثهدیده ارسال شد. در پی وقوع زلزله 5.4 ریشتری دیروز در شهرستان خوی، رئیس جمعیت هلالاحمر به مدیرعامل هلالاحمر آذربایجان غربی دستور داد با توجه به برودت هوا در منطقه حادثهدیده، از همه امکانات هلالاحمر برای امدادرسانی سریع به زلزلهزدگان استفاده کند. پیرحسین کولیوند دستور رسیدگی فوری و استفاده از همه امکانات این جمعیت برای امدادرسانی به زلزلهزدگان را صادر کرد و افزود: تمهیدات لازم برای اسکان اضطراری ۲۰۰ خانوار زلزلهزده در حال انجام است.
بنا به این گزارش، طبق گزارش اولیه ارزیابان، ۵۰۰ واحد مسکونی در زلزله امروز خوی خسارت دیدهاند و تعداد مصدومان به ۱۲۱ نفر رسید. مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی گفت: طبق گزارش اولیه ارزیابان، ۵۰۰ واحد مسکونی در ۱۵ روستا در زلزله خوی خسارت دیدهاند. امیرعباس جعفری افزود: بررسی ارزیابان همچنان در منطقه زلزلهزده ادامه دارد. شرکت ملی گاز اعلام کرد پایداری کامل در خطوط انتقال گاز و سایر تاسیسات گازرسانی در مناطق زلزلهزده خوی وجود دارد.
ارسال به دوستان
دنبالهروی کورکورانه اتحادیه اروپایی از سیاست ترامپی کاخ سفید علیه سپاه
اروپا در مسیر بدعت خطرناک؟
بدعتگذاری خطرناک و مداخلهجویانه دیروز نهاد تقنینی اتحادیه اروپایی که بر مبنای آن متمم پیشنهادی قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست موسوم به تروریسم را به نشست تصمیمگیری امروز شورای اروپا فرستاد، میتواند به منزله تیشه زدن بروکسل به ریشه منافع خودش باشد.
دیروز کارزار خصمانه ضدایرانی که مشخصا از لندن و واشنگتن به عنوان سردمداران ناتو برای تخریب کامل روابط تهران- بروکسل خط میگیرد، به صحن پارلمان اروپا در استراسبورگ رسید. نخستینبار که در اروپا از یک طرح رسمی در این مورد پردهبرداری شد، اوایل ماه جاری میلادی (ژانویه) توسط دولت محافظهکار انگلیس بود. ابهام اینجاست که چطور این طرح با همه پیچیدگیهای حقوقیاش که بارها توسط رهبران اروپایی به آن اشاره شده، این قدر زود از زونکن هیاترئیسه پارلمان اتحادیهای سر در میآورد که بریتانیا دیگر عضو آن نیست؟
برای نخستینبار است که موضوع قرار دادن ارگان نظامی رسمی یک کشور مستقل عضو سازمان ملل در فهرست موسوم به تروریستی اروپا مورد بحث قرار میگیرد. این اقدام در واقع دنبالهروی کورکورانه اتحادیه اروپایی از سیاست ترامپی کاخ سفید است که سال 2017 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را با یک دستور اجرایی- البته بدون رجوع به رای مجلسین کنگره - در فهرست مشابه آمریکایی قرار داد.
در هر حال در رایگیری دیروز مقر استراسبورگ، ۵۹۸ نماینده پارلمان اروپا به فوریت حداکثری مطرحشده این پرونده در نشست تصمیمگیری امروز کمیسیون اروپا رای مثبت دادند، ۹ نماینده رای مخالف و ۳۱ تن رای ممتنع. بدین ترتیب در نشست پنجشنبه (امروز 19 ژانویه) شورای اروپا (در همان استراسبورگ) این پیشنهاد به رای نمایندگان 27 کشور عضو گذاشته خواهد شد که همه کشورهای اروپایی جز بلاروس، قزاقستان و واتیکان را در بر میگیرد.
به طور معمول مصوبات شورای اروپا با رای حداقل ۱۵ کشور به طوری که دستکم ۶۵ درصد جمعیت اروپا را نمایندگی کنند، تصویب میشود اما در موارد حساس نظیر موضوعات سیاست خارجی، این شورا بر اساس اجماع تمام اعضا تصمیمگیری میکند.
بر اساس توئیت یکی از اعضای پارلمان اروپا، در این مصوبه خواسته شده تحریمها علیه مقامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برداشته نشود و همچنین برای اقدامات محدودکننده علیه آن درخواست شده است.
طبق این متن، از شورای اروپا خواسته شده سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپایی) قرار گیرند.
از برخی منابع شنیده میشود ظاهرا شورای اروپا قرار است امروز بر اساس متمم پیشنهادی ارسالی مزبور از سوی پارلمان اروپا به طور نامشخصی آن را به تصمیمگیری درباره آینده برجام نیز تعمیم دهد!
اقدام ضدایرانی اتحادیه اروپایی بیشک دنبالهروی از سیاست ترامپ است که برای نخستینبار نهاد نظامی رسمی یک کشور را در فهرست موسوم به تروریسم قرار داد. برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به عواقب چنین اقدامی هشدار دادهاند. نایبرئیس کمیسیون اصل 90 با اشاره به این نکته که باید دلیل تلاشهای پارلمان اروپا برای تحریم سپاه در مقطع فعلی ریشهیابی شود، هشدار داد امکان دارد اتحادیه اروپایی متقابلا توسط نمایندگان مردم ایران در فهرست تروریستی قرار گیرد. به گفته حجتالاسلام سیدمحمود نبویان، اتحادیه اروپایی جا پای ترامپ گذاشته است و با این اقدام منافع خود را به خطر میاندازد.
اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران در مجلس نیز با بیان اینکه بحث تحریم سپاه از سوی اتحادیه اروپایی به خاطر شکستهایی است که آنها از ملت ایران متحمل شدهاند، به آنها هشدار داد: «اروپاییها باید بدانند تحریم سپاه هزینههای سنگینی را برای آنها به دنبال خواهد داشت».
ارسال به دوستان
گلوبالتایمز: جنگ اوکراین یکهتازی آمریکا را از بین برد
تضعیف غرب در 3 جبهه
* پوتین: هیچ جایگزینی برای پیروزی در جنگ اوکراین وجود ندارد
گروه بینالملل: فهم ماهیت جنگ روسیه در اوکراین در چارچوب مفهوم دوران گذار نظم جهانی و عبور از فضای نظم تکقطبی پساجنگ سرد (که در ادبیات سیاست بینالملل از آن به عنوان Post-Post-Cold War نام برده میشود) شاید در ابتدا برای تحلیلگران مبهم بود اما ارزیابی این روزهای کارشناسان سیاست بینالملل از این مناقشه به تحلیل رفتن توان یکهتازی ایالاتمتحده سوق پیدا کرده است.
بر این اساس، روزنامه «گلوبال تایمز» چین در گزارشی نوشت جنگ روسیه و اوکراین ۳ جنبه مختلف اقتصادی، نظامی و ژئوپلیتیک دارد که آمریکا در هر سه آنها ضعیف شده است. این روزنامه بر پایه این گزاره در مصاحبه با «اسکات ریتر» افسر اطلاعاتی سابق تفنگداران دریایی آمریکا نوشته است: مناقشه روسیه و اوکراین – یا آنطور که بعضی میگویند: مناقشه روسیه با غرب –
۳ جنبه مختلف دارد؛ نخستین جنبه آن نظامی است. ناتو تصمیم گرفته از ارتش اوکراین به عنوان نیروی نیابتی خود استفاده کند؛ به نیروهای اوکراین آموزش میدهد، آنها را با سلاحهای سنگین دهها میلیارد دلاری تجهیز و در ارتباطات و اطلاعات به آنها کمک میکند. ارتش اوکراین عملا یک ارتش ناتو است، با این تفاوت که نام اوکراین در فهرست اعضای ناتو دیده نمیشود. اما سازمان ناتو یک ببر کاغذی است که توان نظامی کافی برای تحمیل خواسته خود را ندارد. خروج نیروهای ناتو از افغانستان در آگوست ۲۰۲۱ را به یاد آورید. اما شکست ناتو در افغانستان تفاوت زیادی با شکست این اتحاد نظامی در حیاط خلوتش (اوکراین) دارد، آن هم در مناقشهای که از سال ۲۰۰۸ تاکنون برای آن تدارک دیده است.
ناتو ژوئن ۲۰۲۲ درباره گسترش حضور نظامی خود تا اقیانوس آرام سخن میگفت، با هدف مقابله با چین اما اگر پکن به وضعیت اروپا از نظر نظامی نگاه کند، باید بفهمد ناتو تهدیدی نظامی علیه چین محسوب نمیشود و دلیلی برای ترسیدن از آن وجود ندارد. جنبه دوم مناقشه اوکراین، اقتصادی است. گفته میشود گروه 7 سازمانی متشکل از 7 اقتصاد برتر جهان است اما این سازمان فقط یارکمکی آمریکاست. اگر آمریکا نبود، «جی ۷» هم وجود نداشت. تنها هدف این گروه ترویج دیدگاه آمریکا درباره نظم جهانی «قاعدهمحور» است، نه «قانونمحور»؛ نظم جهانی قاعدهمحوری که خروجیاش را آمریکا به تنهایی تعیین میکند. گروه 7 در اروپا نظرات آمریکا را باور کرد؛ اینکه روسیه را میتوان با تحریمهای اقتصادی شکست داد اما این طرح شکست خورد. فقط روسیه نیست، بلکه جهان به کلی دارد بیدار میشود. دنیا این حقیقت را دریافته که آمریکا دیگر نمیتواند با تحریمهای یکجانبه یا تهدید، خواسته خود را تحمیل کند. اینها راهکارهایی است که آمریکا در دهههای گذشته برای اعمال نفوذ و ایجاد تغییرات مطلوب خود اتخاذ کرده است. اما مقاومت روسیه و ایستادگی در برابر غرب، به جهان نشان داد آمریکا و اروپا دیگر نمیتوانند تنها با وضع تحریم، خواستههای خود را پیش برند. همین تحریمها گروه 7 را نابود کرده است. اقتصاد آلمان را ببینید، در ۲۰۲۱ چه بود؟ قوی و پویا اما حالا چه؟ تضعیف شده و تکهتکه. فرانسه و انگلیس و دیگر کشورها هم همین وضع را دارند. سیاست تحریمهای آمریکا اقتصاد اروپا را متلاشی کرده است. پاسخ جهان چه بوده؟ به باور بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) و دیگر کشورها، نیرویی که امروز بر اقتصاد جهان چیره شده، نه گروه 7، بلکه بریکس است. این یک حقیقت است. این اتفاقی بود که دیر یا زود میافتاد اما تبعات اقتصادی جنگ اوکراین به آن سرعت بخشید. جهان امروز یک سیر تحول بنیادین اقتصادی را پشت سر میگذارد که در آن سلطه و یکهتازی آمریکا جای خود را به جهانی چندقطبی داده که کشورهای عضو بریکس بازیگران اصلی آن هستند. بر خلاف آمریکا، چین حاضر است بر مبنای برابری با کشورها همکاری کند. این تحول اقتصادی نتیجه جنگ اوکراین است و از همین تغییر است که به سومین جنبه این مناقشه میرسیم؛ ژئوپلیتیک یا جغرافیای سیاسی. یک تحول بزرگ در جغرافیای سیاسی جهان در حال روی دادن است. دنیایی که آمریکا در آن یکهتاز بود، جای خود را به جهان چندقطبی داده است؛ این یکی از نتایج جنگ اوکراین بوده و چیزی است که از سالها قبل حرفش در میان بود اما مشکل اینجا بود که قدرت و سلطه زیاد آمریکا، مانع تغییر مسیر کشتی جهانی میشد، چون وقتی این کشتی غولپیکر سرعت میگیرد، تغییر مسیرش دشوار است. اما جنگ اوکراین، موتور این کشتی را خاموش کرد. کشتی دیگر به پیش نمیرود، وزنش کم شده و مسافرانش به پایین میپرند. دیگر کسی به یکهتازی آمریکا دامن نمیزند، بلکه همه از آن گریزانند. جنگ اوکراین مانند یک کشتی یدککش است که مسیر کشتی جهان را عوض کرده است. این اتفاقی است که در جهان امروز روی داده است. البته این به معنای حذف آمریکا نیست. آمریکا هرگز ضعیف نخواهد بود، بلکه این بدین معناست که آمریکا دیگر تنها کانون قدرت نیست، به این معنا که آمریکا دیگر نه «تنها قدرت» بلکه «یکی از چند قدرت» است.
* پوتین: پیروزی روسیه حتمی است
رئیسجمهور روسیه اعلام کرد در جنگ با اوکراین، هیچ جایگزینی برای پیروزی وجود ندارد. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه دیروز چهارشنبه در جریان بازدید از یک کارخانه اسلحهسازی در شهر زادگاهش «سن پترزبورگ» گفت پیروزی روسیه حتمی است و کشورش هیچ جایگزینی برای پیروزی در جنگ با اوکراین ندارد. پیش از این وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود که نیروهای این کشور کنترل کامل شهر سول در نزدیکی سولیدار در استان دونتسک (شرق اوکراین) را به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای پیشروی به سمت شهر استراتژیک باخموت به دست گرفتهاند. «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: نیروهای روسیه در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۹۰ سرباز اوکراینی را کشته و خودروهای نظامی و یک انبار مهمات را منهدم کردند. از سوی دیگر، ستاد مشترک ارتش اوکراین اعلام کرد که تلاشهای روسیه اکنون بر حمله گسترده به شهر باخموت در شمال استان دونتسک در منطقه دونباس متمرکز شده است.
***
کیسینجر: باید از تصور درگیری علیه روسیه هم خودداری کنیم
هنری کیسینجر در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت بیطرفی اوکراین با توجه به این شرایط دیگر معنی ندارد. وی عضویت نهایی کییف در بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا را تایید کرد اما همچنان بر گفتوگو با روسیه پافشاری کرد. در گردهمایی سال گذشته داووس، در ماه مه، او از پایان فوری خصومتها در اوکراین حمایت کرد تا مبادا روسیه به اتحاد دائم با چین سوق داده شود. با این حال، به دلیل گفتن اینکه مسکو میتواند کریمه را حفظ کند، در لیست دشمنان اوکراین قرار گرفت. کیسینجر 100 ساله این بار پیش از پیشنهاد همان توافق صلح سال گذشته گفت: قبل از این جنگ، من با عضویت اوکراین در ناتو مخالف بودم، زیرا میترسیدم دقیقاً روندی را آغاز کند که ما دیدهایم. اکنون که این روند به این سطح رسیده است؛ ایده اوکراین بیطرف تحت این شرایط دیگر معنی ندارد. این دیپلمات کارکشته گفت: در صورتی که روسیه شرایط لازم برای مشارکت در این فرآیندهای اروپایی را داشته باشد، باید راهی برای پیوستن مجددش به غرب باز باشد. باید به روسیه فرصت داده شود تا پس از هرگونه توافق صلح در اوکراین، روزی به رژیم بینالمللی بپیوندد و گفتوگو با این کشور باید ادامه داشته باشد. ممکن است برای کشورهایی که در دوره جنگ سرد تحت فشار روسیه بودهاند، بسیار توخالی به نظر برسد، با این حال مهم است از این تصور که درگیری «علیه خود روسیه» شده است، پرهیز کنیم، چرا که ممکن است باعث شود روسها «هم جاذبه تاریخی خود برای فرهنگ اروپا و هم ترس از سلطه اروپا» را دوباره مورد ارزیابی قرار دهند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|